Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Cum demonstram ca Universul este plat?

<< < (11/12) > >>

Udar:

--- Citat din: Electron din August 03, 2012, 04:13:33 p.m. ---
--- Citat din: Udar din August 03, 2012, 08:04:59 a.m. ---1) Prin univers plat inteleg ca acest univers se poate inscrie intr-un paralelipiped pentru care doua dimensiuni tind la infinit iar o dimensiune (adica grosimea paralelipipedului) are o anumita valoare mult mai mica dar suficient de mare conforma cu o lege de existenta a acestui tip de univers,
--- Terminare citat ---
Ok, atunci retine data viitoare sa nu folosesti termenii consacrati cu semnificatii inventate de tine. Da-le frumos un ume nou, (sa zicem "univers plat à la Udar") si defineste frumos ce inseamna, si apoi putem discuta. Nu o spun in sens peiorativ. Fiecare are dreptul sa isi defineasca obiectele/conceptele imaginate. Eroarea este cand schimbi definitia consacrata a unui termen consacrat in stiinta.


--- Citat ---sau poate ca ceea ce vedem noi la distante foarte mari nu presupune neaparat un univers sferic ci doar o ingramadire de universuri plate distribuite poate intr-un cub sau o sfera sau poate chiar intr-un elipsoid.
--- Terminare citat ---
Asta nu inteleg, nici macar luand in calcul definitia "universului plat à la Udar". Cum se pot "ingramadi" universulrile plate?


--- Citat ---2) Fara spatiu nu ar putea exista universul.
--- Terminare citat ---
De ce?


--- Citat ---Spatiul insusi este universul si viceversa? Eu gandesc ca nu.
--- Terminare citat ---
De ce? Ce intelegi tu prin "spatiu" ? Sau altfel spus, ce inseamna "spatiu à la Udar"?


--- Citat ---Or fi mai multe tipuri de universuri si care pot avea diverse curburi locale pe toata intinderea lor.
--- Terminare citat ---
Vorbesti aici de "universuri plate à la Udar"? Daca nu, ce inseamna "univers" pentru tine?


e-

--- Terminare citat ---
Tot ceea ce-am spus este de fapt spus in teoria membranelor in ceea ce priveste asa zisele universuri deci nu pot sa zic ca este o inventie de-a mea.Este uimitor cum tot felul de savanti inventeaza tot felul de teorii privind universurile posibil existente.Eu am spus ce inseamna univers si spun acum cu alte cuvinte ca universul este tot ceea ce se vede si nu se vede in diverse forme (plate,sferice,elipsoidale,parabolice,hiperbolice si etc.) si care deci ocupa un spatiu probabil nemarginit si care exista dintotedeauna.Daca nu este asa atunci as vrea sa mi se spuna ce forma are universul vizibil pe care il scruteaza actualmente astronomii de pe Terra.Multumesc!

Electron:

--- Citat din: Udar din August 04, 2012, 08:05:08 a.m. ---Tot ceea ce-am spus este de fapt spus in teoria membranelor in ceea ce priveste asa zisele universuri
--- Terminare citat ---
Da-mi voie sa ma indoiesc. Te invit sa dai referintele de rigoare, sa vedem de unde ai luat tu astfel de definitii.


--- Citat ---deci nu pot sa zic ca este o inventie de-a mea.
--- Terminare citat ---
Nu, dar pot eu sa zic, cu destula incredere ca nu gresesc. Te rog sa demonstrezi ca ma insel in aceasta privinta.


--- Citat ---Este uimitor cum tot felul de savanti inventeaza tot felul de teorii privind universurile posibil existente.
--- Terminare citat ---
Este de asemenea uimitor cu tot felul de indivizi pun tot felul de teorii pe seama a tot felul de savanti.


--- Citat ---Eu am spus ce inseamna univers si spun acum cu alte cuvinte ca universul este tot ceea ce se vede si nu se vede in diverse forme (plate,sferice,elipsoidale,parabolice,hiperbolice si etc.)
--- Terminare citat ---
Pai daca asta consideri tu ca este univesrul, cum poti sa spui ca exista mai mult de unu?


--- Citat ---si care deci ocupa un spatiu probabil nemarginit si care exista dintotedeauna.
--- Terminare citat ---
Acest "deci" e ilogic pentru ca nu rezulta din ce ai spus mai devreme. Erorile de non sequitur sunt erori grave de logica.


--- Citat ---Daca nu este asa atunci as vrea sa mi se spuna ce forma are universul vizibil pe care il scruteaza actualmente astronomii de pe Terra.Multumesc!
--- Terminare citat ---
Ai cautat pe undeva la indemana (gen google / wikipedia  / Scientia) date despre asta?


e-

DARIUS PITARIU:
universul nu poate fiplat pentru ca ar fi ca si cum ai pune o picatura de apa int-un pahar si ai vrea sa determini forma picaturi in apa. Vreau sa zic ca chiar da ca ar avea o forma , o forma in ce ,...tot in spatiu. Spatiul nu are forma este infinit  :)

Electron:

--- Citat din: DARIUS PITARIU din Decembrie 11, 2013, 11:20:50 p.m. --- Spatiul nu are forma este infinit 
--- Terminare citat ---
Pe ce se bazeaza aceste afirmatii ale tale? Ai si niste argumente? Te invit sa le prezinti. :)

e-

mircea_p:

--- Citat din: DARIUS PITARIU din Decembrie 11, 2013, 11:20:50 p.m. ---universul nu poate fiplat pentru ca ar fi ca si cum ai pune o picatura de apa int-un pahar si ai vrea sa determini forma picaturi in apa. Vreau sa zic ca chiar da ca ar avea o forma , o forma in ce ,...tot in spatiu. Spatiul nu are forma este infinit  :)

--- Terminare citat ---

Cand se vorbeste de spatiu plat sau curb nu e vorba de o "forma", ca in cazul unui obiect.
In cartile de popularizare se explica de obicei ce se intelege prin spatiu curb sau plat pe baza unor modele simple, cum ar fi suma unghiurilor unui triunghi. Sant multe carti care explica asta la nivel elementar. E bine sa intelegi sensul termenilor folositi intr-un anumit domeniu.

Apa "plata" are forma?. Si daca are, ce forma e, plata? :)
Si in ce e forma asta, in sticla?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă