IT şi electronică > Programare

Limbajul de programare OpenEuphoria

(1/2) > >>

Dendros:
Am găsit din întâmplare acest limbaj, aici. Din ce am înţeles, este un limbaj uşor de învăţat, potrivit pentru începători, dar şi puternic.
Poate fi util celor care vor să se iniţieze în programare într-un mod mai facil. Chiar mă gândesc să citesc mai mult despre el.

AlexandruLazar:
Uau, nici nu știam că mai există  ;D.

Acum ceva ani buni (să tot fie vreo 10...) era într-adevăr destul de impresionant, în sensul că era un limbaj cu un mediu de programare foarte interesant -- concis, minimalist, ușor de învățat, ceva în genul unui Python mai concis. Lucrul deosebit era, la momentul acela, că avea un interpretor foarte rapid (ceea ce atunci când l-au scos prima dată, prin '93-94, era o veste excelentă -- practic aveai un limbaj la fel de ușor și de eficent ca QBasic dar mult, mult mai rapid). Știu că are o comunitate foarte bine închegată, dar în rest nu mai știu mare lucru.

Dendros:
Dacă avea calităţile pe care le-aţi enumerat, mi se pare normal să mai existe, probabil a adunat destui fani încât să aibă în continuare suport şi să fie şi îmbunătăţit.
Am citesc mai multe despre el, cum am spus, mai ales că dvs. mi-aţi stârnit şi mai mult curiozitatea.

AlexandruLazar:
Cred că fiecare de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_programming_languages_by_category are cu ce să se laude, asta nu le-a împiedicat pe multe din ele sa devină istorie. De fapt sunt multe alte lucruri care contribuie la popularitatea unui limbaj -- bibliotecile existente (sau măcar un sistem FFI bun), expresivitatea, portabilitatea etc..

În ceea ce privește Euphoria, mie mi-ar fi părut rău să dispară, îmi pare bine să-l văd ca mai există. Avea la vremea aceea o comunitate absolut minunată.

Dendros:
Probabil că aveți dreptate. Din ce am mai citit, Euphoria pare să aibă suficiente biblioteci și o sintaxă clară, poate de asta nu a dispărut. De asemenea, și acum se pare că are o comunitate destul de mare, au și un forum.

Dvs. personal ați programat vreodată în acest limbaj?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă