Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Tangenta despre nimicuri

Creat de A.Mot-old, Mai 01, 2011, 08:20:19 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

A.Mot-old

#15
Citat din: mircea_p din Mai 04, 2011, 10:58:33 PM
Citat din: AlexandruLazar din Mai 04, 2011, 10:43:13 PM
-- Deci, într-o zi, un elev cumpără o pâine și în prima zi mănâncă jumătate. A doua zi, mănâncă jumătate din ceea ce a rămas. A treia zi, mănâncă jumătate din ce a i-a rămas după a doua zi, și așa mai departe. Ce constată elevul?
Elevul constata ca mananca din ce in ce mai putin si ii este din ce in ce mai foame.  ;)
 
;D ;D ;D Ceea ce inseamna ca infinitul (conform lui Abel Cavasi) este format din nimicuri...........si asta este cea mai mare absurditate caci din nimic nu poate aparea nimic......... ::)
Adevărul Absolut Este Etern!

Abel Cavaşi

Citat din: Electron din Mai 04, 2011, 04:36:59 PMDin pacate, conform stiintei de azi, o paine nu se poate divide la infinit, ca atare nu poti ilustra fizic in acest fel conceptul de "nimic".
Dacă erai mai atent la ceea ce am scris, ai fi observat că nu am cerut să dividă efectiv o pâine la infinit, ci doar i-am spus că nimicul este a infinita parte dintr-o pâine. Imaginaţia (,,mai importantă decât cunoaşterea") permite astfel de diviziuni.

Electron

Citat din: Abel Cavasi din Mai 05, 2011, 08:16:48 AM
Dacă erai mai atent la ceea ce am scris, ai fi observat că nu am cerut să dividă efectiv o pâine la infinit, ci doar i-am spus că nimicul este a infinita parte dintr-o pâine.
Dar "a infinita parte dintr-o paine" nu exista fizic, in sensul ca diviziunea materiei nu se poate face fizic pana la parti "infinit de mici", asta spun. Ca tu poti sa-ti imaginezi ca particulele subatomice se subdivid la infinit, e imaginatia (si deci filozofia) ta si nu se confirma in experimente pana acum. De aceea exemplul tau e relevant cel mult filozofic, dar nu si fizic. Confuziile tale intre conceptele matematice si realitatea fizica nu inceteaza sa ma surprinda (si de cele mai multe ori sa ma amuze). :)

CitatImaginaţia (,,mai importantă decât cunoaşterea") permite astfel de diviziuni.
Tocmai asta spun. Imaginatia (deci filozofiile bazate pe astfel de imaginatie) "permite" astfel de operatii infinite, in timp ce in realitate, oricat s-a incercat pana acum, nu s-a confirmat aceasta idee antica. Tot ce am dorit sa subliniez este ca ce propagi tu pe aici sunt idei personale din filozofarile tale si ca nu sunt obiective ci subiective.


e-
Don't believe everything you think.