Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Cu ce este egala aria?

Creat de styhl, Aprilie 30, 2011, 06:03:37 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

styhl

  Acel cu "Puntea magarului":
bravo ma, chiar iti bat din palme, ca mai stii sa traversezi cel mi scurt drum (cum tu ii mai zici "Intelegerea triunghiului", dupa cite eu stiu "puntea magarului" erau numiti cei ce nu intelegeau teorema lui Pitagora, anume ca suma patratelor catetelor ete egala cu.... , acolo este suma patratelor , iar la dumitale nu vad nici un patrat,  ;D ;D ;D , trebue sa mai pasti putina erbusoara...).
   Tu cum crezi de ce eu am pus intrebarea aceasta?
Pentru saracutul de magarus ce nu stie inafara de iarba verde si lauda chioara (calculul maximului si minimului se calculeaza dupa cite mai tin minte in clasa a XI sau a XII, se alcatueste functia si apoi se gasesc punctele critice, mai! mai! mai!- bravo! / insa ideia era cu totul alta), ar fi foarte de dorit sa se mai interesezi si de existenta altor geometri, si a altor forme de percepere a totului ceia ce vezi.

zec

Puntea magarului a devenit o metafora pentru teorema lui Pitagora si cunosc asta dar nu imi plac foarte mult posturile de tip flaming.Nu sunt atat de idiot incat sa nu fac diferenta intre inegalitatea triunghiului si teorema lui pitagora.Puntea magarului poate fi considerata si tabla inmultiri.
Acuma sa discutam partea fundamentala a problemei tale.Da eu am rezolvat problema intr-un model euclidian dar conditiile de existenta a unui patrulater sunt chestii fundamentale care nu tin de forma ei si tin de axiomele distantei.Ca sa ai o distanta intre doua puncte trebuie sa satisfaca 3 proprietati .a) d(A,B)=0 daca si numai daca  A=B
                                              b)d(A,B)>0 oricare ar fi A<>B
                                              c)d(A,B)<=d(A,C)+d(B,C) pentru orice A,B,C
Acest gen de functie daca se poate defini pe o multime de puncte spunem ca pe aceea multime avem un spatiu metric.Daca nu discutam intr-un spatiu metric atunci nu putem vorbi de distante si deci in mod logic nici despre arii.Tu invoci un model de geometrie pe care eu nu il inteleg.