Educaţie şi cercetare > Educatie

Facultatea de fizică din Magurele

<< < (2/7) > >>

tavy:

--- Citat din: Adi din Mai 01, 2011, 07:18:17 a.m. ---Dar daca discutam de teoriile cele mai moderne, pun pariu ca si acolo sunt depasiti. Daca te uiti la publicatiile moderne in teorie, nu vei gasi pe cei de la Magurele.

--- Terminare citat ---
Măcar dacă făceai „puțină cercetare” cu privire la afirmația ta de mai sus poate nu mai făceai aceasta afirmație. Spre exemplu dacă te uitai peste: http://www.fizica.unibuc.ro/fizica/prezentare/cadre/files/ProfID1/index.html


--- Citat din: Adi din Mai 01, 2011, 07:18:17 a.m. ---Dar ma rog, ai terminat acolo si esti subiectiv.

--- Terminare citat ---
Iar tu care „ai studiat în afară” nu poți fi subiectiv cu privire la „studiatul în afară”.
Tu nu prea ai idee despre cum se studiază în țară dar îți tot dai cu părerea. Eu știu foarte bine cum se studia în anii '90 la Măgurele și am ceva idee despre cum se studiază „în afară” pentru că mulți dintre colegii mei care au terminat la Măgurele sunt cercetători „în afară” sau predau „în afară”. Colegii mei care au terminat la Măgurele și acum lucrează la universități din afară nu au nici un fel de complexe față de cei care au terminat „în afară”, din potrivă.
Dealtfel cam asta este și problema facultății de la Măgurele, după ce o termini trebuie să pleci din țară sau să te reprofilezi pentru că, cu fizica, în România ai mari șanse să mori de foame. Din fericire nu este greu să-ți găsești de lucru „în afară” cu facultatea făcută la Măgurele.


--- Citat din: Adi din Mai 01, 2011, 07:18:17 a.m. ---Daca ai fi studiat in afara ai fi vazut ce important e ca sa atunci cand ai nevoie de un document sa ti-l dea prompt, eficient, iar nu sa te milogesti de secretara si sa ii dai mita pentru asta. Numai pentru asta si merita sa pleci din tara si sa nu faci la Magurele!

--- Terminare citat ---
Nu am dat niciodată mită, cu atât mai puțin la secretare. Recunosc că m-am certat de câteva ori cu ele dar de fiecare dată a apărut câte un profesor care le-a pus la punct.

AlexandruLazar:

--- Citat din: Adi din Mai 01, 2011, 07:18:17 a.m. ---Exact Tavy, am mers in afara si am avut o pregatire mai buna decat in tara. Desigur, mai buna in ceea ce conteaza, anume fizica experimentala, sanse de stagii in proiecte reale, experimentale, internationale, voluntariate, si altele. Plus mentalitatea de a actiona.
--- Terminare citat ---

Asta depinde mai mult de oamenii de care te lipești și de mentalitatea personală a fiecăruia. Așa cum nu toți studenții care studiază în afară ajung cercetători la nivelul la care lucrezi tu, nici aici nu sunt toți profesorii la nivelul scăzut de care vorbești. Eu am avut parte de șanse de stagii în proiecte reale, experimentale, internaționale, și de voluntariate în măsura în care am avut timp, și asta fără să fac facultatea în afară.

"Catch"-ul, desigur, e că la mine în facultate sunt maxim 6-7 profesori cu care poți face asta. Nu știu dacă la Măgurele situația stă mai bine sau mai prost, dar mi-e greu să cred că sunt chiar șanse zero  ;)

Edit: o problemă mult mai mare decât asta, din păcate, tinde să fie mai degrabă nivelul colegilor. În patru ani de facultate nu mi s-a întâmplat nici măcar o dată să am un proiect mai greu la care să pot discuta mai multe variante cu colegii și să vedem care e cea mai bună, sau să pot compara rezultatele cu altcineva. Din punctul ăsta de vedere probabil că și la Măgurele lucrurile stau semnificativ mai prost ca în anii '90.

Adi:
Multumesc pentru comentarii. Cu cat mai diverse impresiile, cu atat cel care a pus intrebarea poate alege mai bine. Acum cu ELI ce va fi construit la Bucuresti, va creste si facultatea de la Magurele indirect si mai multi elevi vor fi tentati sa o urmeze.

AlexandruLazar:
Să sperăm. Sunt mai mulți oameni capabili decât pare între profesorii aici, dar mulți destui ei încă nu își fac treaba la standarde internaționale, pentru că sistemul nu te obligă (ba mai degrabă te descurajează). Și eu sper ca ELI, fiind un proiect internațional, să aibă oareșice efect în ceea ce privește felul cum care toată lumea își tratează munca.

Adi:
Iar cei care isi fac treaba in cercetare nu sunt in stare sa isi faca un blog de stiinta si sa faca comunicate de presa pentru presa. Stau in turnul lor de fildes si se mira de ce societatea (si eu!) nu stiu de ei. Asta e mentalitate romaneasca. In vest lumea face popularizarea stiintei. Asa ca asta am invatat in vest, daca eram in tara, as fi fost un amarat de fizician chinuit sa lucreze la o banca sa aiba si el un trai cat de cat, in loc sa am timp liber sa scriu popularizarea stiintei.

Iai sa ne uitam pe siteul institutului de la Magurele. Se lauda chiar pe prima pagina ca ei produc 10% din productia stiintifica a Romaniei. Si vedeti ce site jalnic au? Unde au pe site comunicatele de presa cu rezultatele lor? Dar pagina cu stiri mondiale actualizate din fizica particulelor, domeniul lor de lucru?

http://www.nipne.ro/

Ia uitati pe siteul universitatii mele, in top 25 mondial, cum e plina de stiri de stiinta, de ifnormatii pentru studenti si asa mai departe

http://www.mcgill.ca/

Sau siteul laboratorul Fermilab

http://www.fnal.gov/

Vezi Tavi de ce nu e bine sa faci facultatea in tara? Ca inveti fara sa vrei de la profi ca e bine sa stai in turul tau de fildes si sa nu popularizezi stiinta, printe altele ...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă