Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

Galaxia noastră ar putea avea numai două braţe, nu patru...

(1/3) > >>

Adi:
Îndepărtarea lui Pluto din clubul planetelor păleşte în comparaţie cu o nouă propunere, ce vizează ştergerea a miliarde de presupuse stele de pe harta cerului. Astfel, un astronom american propune eliminarea a doua din cele patru braţe ale galaxiei noastre, deoarece ele nu ar conţine stele.

Virgil:

--- Citat din: Adi din Iunie 06, 2008, 12:02:15 a.m. ---Îndepărtarea lui Pluto din clubul planetelor păleşte în comparaţie cu o nouă propunere, ce vizează ştergerea a miliarde de presupuse stele de pe harta cerului. Astfel, un astronom american propune eliminarea a doua din cele patru braţe ale galaxiei noastre, deoarece ele nu ar conţine stele.

http://www.stiinta.info/news/451/

--- Terminare citat ---
Nu inteleg cum poti spune cate brate are o galaxie daca o privesti din plan ecuatorial. Cred ca sant simple supozitii, sustinute de oameni de stiinta cu renume, de dragul comunicarii.

Temari:
Nici eu nu inteleg asta. Cum adica brate? Daca ar avea, atunci de ce 4 si nu 10...sau 100...sau 10000000....?

Adi:
Temari, bratele unui galaxii spirala sunt usor de definit. Sunt acele chestii ce pornesc din centrul si ce le poti numara. Virgil, se stie galaxia noastra, desi o privim din centru. Cum se stie, e o buna intrebare, la care  nu iti pot raspunde. Dar te invit sa te documentezi si sa ne inveti si tu pe noi ceva. Ar fi minunat. Dar sunt sigur ca noi cunoastem Calea Lactee. Din cate inteleg eu din articol, e vorba ca unele din aceste brate au doar praf stelar, nu si stele si atunci e chestie doar de conventie umana sa nu mai numim acelea ca brate adevarate. E la fel ca si alegerea umana de a defini altfel planetele, astfel incat Pluto sa nu mai fie planeta, apoi a defini planete precum Pluto ca plutoide ...

Adi:
L-am intrebat si eu pe Cristi Presura, autorul articolului, dar pe viitor va incurajez sa puneti intrebari direct pe site (nu trebuie sa iti faci cont acolo pentru asta).

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă