Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

De ce teoria cuantinelor si nu a quarcurilor

Creat de Teodor Sarbu, Aprilie 26, 2011, 11:31:38 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

A.Mot-old

Citat din: AlexandruLazar din Mai 01, 2011, 07:40:05 PM
nu ar fi mai simplu să vezi întâi ce e un foton si pe urmă să te apuci de făcut analize  ;D? Faptul că în cub e întuneric (nu există radiații electromagnetice în spectrul vizibil) nu înseamnă că acolo nu există niciun fel de radiație electromagnetică.

Apoi, chiar dacă ai reuși să-l izolezi complet astfel încât să nu mai existe în interior nicio formă de radiație electromagnetică, ce treabă are asta cu forma cubului? Doar prin faptul că ecranezi cubul, nu elimini orice formă de radiație electromagnetică din universul în care se află el.
Ce forma are cubul? ;D
Adevărul Absolut Este Etern!

AlexandruLazar


florin_try


Mishulanu

Citat din: Teodor Sarbu din Aprilie 26, 2011, 11:31:38 AM
-   nu se explică de ce există aceste sarcini electrice fragmentare şi în special de ce ele sunt constante peste tot în univers. Nu mai zic că nu se explică nici de ce există o sarcină electrică elementară, una şi aceiaşi şi fără variaţii în univers. Se explică într-un fel dar numai prin aceste quarcuri cu sarcină electrică 1/3 şi 2/3 ceea ce nu înseamnă o explicaţie.
Sarcina electrica elementara este doar o conventie. Putea la fel de bine sa se considere ca quark-ul down are sarcina -1, quark-ul up, +2 si electronul -3.
Citatnu se dă nici o explicaţie de ce toţi electronii (pozitronii) au aceiaşi masă fără variaţii, cel puţin nu notabile. Lucru valabil şi în cazul protonilor şi al antiprotonilor.
Asta cred ca este o chestiune de eleganta si simplitate. Daca doi electroni in stare de repaus ar avea masele diferite, atunci teoria care sa descrie lumea ar fi mult mai complicata decat ar fi necesar.
Citatnu explică de ce viteza luminii în vid este constantă şi nu poate fi depăşită
Daca intelegi ce se intampla cu spatiul-timp atunci cand vorbim de viteze ultrarelativiste, o sa ti se para normal ca viteza luminii, orice valoare ar avea, nu ar putea fi depasita.

Teodor Sarbu

Sarcina electrica elementara nu este o conventie. O conventie este unitatea de masura. Nu are importanta sa spunem ca ceva are o sarcine elementara. Este cu totul altceva sa spunem ca altceva are o sarcina elementara fractionara.
Daca doi electroni in repaus ar avea masele diferite, nu stiinta s-ar complica foarte mult, sau teoria care descrie lumea, ci ar fi foarte greu sa ne imaginam asa ceva. Personal banuiesc ca o asemenea lume nu ar putea sa existe. In cel mai rau caz oamenii nu ar putea sa descrie o astfel de lume. Cred ca capacitatile intelectuale ale oamenilor ar fi total depasite.Poate.
Despre viteza luminii cred ca am fost destul de clar, cel putin ca sa-mi exprim punctul de vedere.