Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

"Motoare" magnetice

Creat de Virgil, Februarie 23, 2011, 08:05:25 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Virgil

Este lipsit de importanta, cum si din ce pozitie porneste. Important este daca dupa ce a pornit, este capabil sa efectueze un lucru mecanic. Dupa parerea mea, daca filmele sunt de buna credinta, numai faptul ca se inving frecarile, inseamna ca produce un lucru mecanic. Restul sunt probleme tehnologice.

AlexandruLazar

Eu n-aș subestima aceste "mărunte" probleme tehnologice. Faptul că nu se poate învârti din orice poziție sau că se oprește dacă îl ții cu degetul înseamnă că dacă trece tirul pe lângă clădirea în care e motorul, se poate opri din cauza vibrațiilor. De asemenea, faptul că nu învinge frecările decât dacă pornește în gol înseamnă și că nu-l poți porni în sarcină, ceea ce este complet inutil.

De asemenea, mă îndoiesc că dacă nu poate porni din orice poziție, s-ar putea învârti la infinit cum pretind autorii lui, dar asta ar trebui să confirme cineva care se pricepe la mecanică mai bine decât mine.

RaduH

Citatcrezi ca Americanii breveteaza o farsa?
Institutiile care breveteaza chiar nu verifica daca e si corect stiitific.

larygrig

#63
eu am 18 ani si nu stiu cum sta treaba cu inventiile astea dar am vazut o *** ca asta la *** ala de unchiumeu la gradina cu solarii si prima data chiar nu stiam cum *** mergea pacanitoarea aia,ca nu tu fum(ma uitam dupa o teava de esapament cum aveau pompele alea de apa) nu tu cabluri de curent (credeam ca e vreo pompa din aia mai smecheroasa) asa ca mi-am luat inima in dinti si l-am intrebat cum *** merge,si mi-zis cum zice el ,,mai ai de invatat bai ***",si dupa ce sa terminat treaba acuma pe toamna cu udatul la gradina in timp ce o mutam la el acasa am lovit un pic mai mai tare pompa aia si el a inceput sa sbiere ca apucatu ca *** ii spargem magnetii in ea ca el a dat 200 de milioane si ceva pe ea si multe nu va mai zic de injuraturi.Acuma din curiozitate am cautat pe net pompe de genul ala cu magneti dar degeaba eu nu am gasit asa ceva dar am dat peste motoare magnetice si mi-am dat seama ca aia cu asa motor merge.voi ce credeti?ca v-am zis pe net nu am gasit asa ceva

Pozitron

@larygrig: esti rugat in mod formal sa ai grija cum te exprimi pe acest forum, sa citesti si sa respecti normele forumui.

<Pozitron>

virgil 48

#65
Virgile, nu stiu daca ai continuat incercarile cu motorul magnetic, dar te vad aproape de subiect si vreau sa te
intreb ceva, legat de energia inmagazinata in magnetii permanenti si demagnetizarea acestora. Am cativa
magneti permanenti metalici de forma unor monede mici, cu polii pe cele doua fete rotunde,pe care eu ii apreciez
ca fiind deosebit de "puternici". Fara a urmari un scop anume, am asamblat cu ceva vreme in urma doua bucati,
cu fetele de acelasi fel (N-N sau S-S) lipite, iar dupa cateva zile le-am eliberat. Nu am sesizat o scadere a
capacitatii lor de atragere-respingere, dar nici nu am facut masuratori initiale si ulterioare.Vreau sa repet
incercarea si sa-i tin lipiti fortat o luna.Cum ma sfatuiesti sa procedez, avand in vedere lipsa aparaturii si chiar a
cunostiintelor necesare? Bineinteles, in sensul de a face efectul demagnetizarii masurabil.

virgil 48

Din cate inteleg eu, ceva mai tarziu, aici nu era vorba daca se pot realiza motoare utilizabile,
ci daca exista perpetuum mobile.
Mecanismele prezentate, probabil ca pot functiona ceva vreme in gol, consumand
energia acumulata in magnetii permanenti, dupa cum s-a afirmat ceva mai sus, in raspunsurile # 24 si # 25.                                                         
Si cum aceasta se acumuleaza tot printr-un consum de energie electrica, putem considera
cam naiva agitatia in jurul acestor filmulete, probabil ca le-au postat si le-au abandonat.
Se spune ca Nicola Tesla a reusit sa obtina energie mecanica din campul magnetic al Pamantului,
dar cu toata teoria conspiratiei, e greu de crezut ca se poate ascunde asa ceva.

Virgil

#67
Nu am intrat de mult pe acest topic. Eu am incercat ceva dar ansamblul rotorului cu magneti era prea greu, iar lagarele pe bucsi cam grosolane, si nu a functionat. Totusi cand am asezat magnetii pe o suprafata plana in forma de scara, de litera ""V"", iar peste magneti am pus un carton subtire, si am dat drumul la o bara magnetica rotunda, aceasta s-a deplasat depasind din inertie limitele formatiunii magnetice. Acest lucru presupune ca se poate ajunge la o constructie demonstrativa de finete, care poate functiona, insa nu cred ca se pot obtine acele puterinice instalatii.
Cat priveste demagnetizarea, nu cred ca este posibila, pentru ca in miscarea de rotatie magnetii intra pe rand in actiune, intr-un timp scurt care nu poate influienta demagnetizarea. De fapt magnetii permanenti presupun o structura interna foarte stabila, in care fortele interne foarte mari ale magnetonilor dati de spinii electronici, nu pot si anihilati din exteriorul magnetului, unde fortele sunt incomparabil mai mici.

virgil 48

 Subiectul energiei libere este fascinant si recunoasterea sa ar putea veni curand, fiindca sursele
clasice de energie se epuizeaza, devenind din ce in ce mai scumpe si mai daunatoare.Dar aceasta
recunoastere, pare mai posibil sa vina din est decat din vest, din cauza intereselor economice potrivnice.
Totusi consideri ca "motorul" magnetic ar avea legatura cu acest subiect?

Virgil

Am deschis un topic separat pentru Tariel Kapanadze.

lupul alb

cred ca motorul chiar functioneaza ca sa-l antelegi trbuie sa-ti imaginezi ce face fiecare piesa an primul rand magnetii cilindrici ai rotorului sant montati unisens asta anseamna ca la un moment dat anceputul este imbinat cu sfarsitul sirului de magneti numai ca sint defazati an acel moment magnetul de deasupra este andepartat iar magnetul de la baza dupa parerea mea are aceiasi polaritate cu cei de pe rotor,asta anseamna ca ampinge rotorul spre urmatorul punct cand clema de pe axul rotorului an virtutea inertiei are forta de al indeparta pana intervine un nou ciclu, puterea motorului cred ca este data  forta magnetului bara ,eu consider ca este totusi un motor dezechilibrat pentru un mers corect echilibrat ar fi trebuit sa aiba cel putin 1/4din nr de magneti de pe rotor puncte de anceput cu cat defazajul este mai mic cu atit devine mai echilibrat. Eu am o ideie  cineva care are timp sa experimenteze un motor care face aceiasi treaba dar are un singur magnet ,pe rotor liniile de forta pot fi date de,,,,va spun mai tarziu

Pozitron

@lupul alb: esti rugat(a), din respect pentru colegii de forum, sa folosesti regulile de ortografie ale limbii române.

<Pozitron>

puriu

 Un motor transforma o forma oarecare de energie in energie mecanica, nu integral, ci cu un anumit randament. Nu stiu ce este un motor magnetic si ce energie foloseste. Mi-e rusine, recunosc, nu am auzit de asa ceva, desi am ajuns Ing. si PhD. Cred ca topicul a fost pus pe un forum gresit.
In alta ordine de idei, informarea stiintifica este bine sa se faca din manuale, articole stiintifice, reviste de popularizare, in general din lucrari scrise si semnate de cineva. Sa lasam Youtube pentru divertisment.

Mishu

Citat din: puriu din Iunie 12, 2012, 12:48:58 PM
............... Sa lasam Youtube pentru divertisment.
Si l-au lasat!

Eu Alex

Felicitari Virgil pentru preocupare, uite aici  http://www.free-energy-info.co.uk un catalog cu multe inventii care n-or sa vada lumina zilei si nici la bricostore n-ai sa le gasesti inca mult timp poate niciodata... Eu m-am apucat sa construiesc / testez un Charles Flynn's Magnet Motor

imi pare cel mai simplu si mai puternic, jucaria prezentata de tine dovedeste doar un principiu dar nu va invarti un generator niciodata... in rest nu baga in seama pe cei care sunt conditionati de studiile facute si nu inteleg ca energie este peste tot chiar si in aer... desi o vad si ei cand ploua... problema este ca nu prea stim noi cum sa o scoatem si sa o folosim.
Ps Neodimium N52 (cei mai puternici) se demagnetizeaza daca sunt folositi corect, cu 0,5 % pe an, dupa care se pot remagnetiza :)