Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Geologie si stiinte planetare

Cutremur in Japonia de 8.9 grade pe scara Richter urmat de tsunami de 9 metri

(1/1)

Adi:
Cutremur in Japonia de 8.9 grade pe scara Richter urmat de tsunami de 9 metri. Acum cateva ore in Japonia. Se vorbeste neoficial de mii de victime.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-8380281-puternic-cutremur-locuitori-din-tokyo-evacuati-alerta-tsumani.htm

http://news.yahoo.com/s/ap/as_japan_earthquake;_ylt=AiT67gAVpmouSLEeTlHHuYis0NUE;_ylu=X3oDMTFiZjh1aDV2BHBvcwMxBHNlYwN5bl9icmVha2luZ19uZXdzBHNsawNicmVha2luZ25ld3M-

Adi:
Au avut loc cu adevarat mai multe cutremure in ultimul deceniu decat in deceniile precedente, asa cum sustin cei ce pretind ca vine Apocalipsa? Daca ne uitam la date reale, raspunsul este clar: NU. Sunt la fel de multe cutremure ca dintotdeauna (cel putin ca in ultimii 30 de ani). Iata aici un post foarte bun pe blogul Science 2.0.

http://www.science20.com/florilegium/blog/why_so_many_earthquakes_decade

Pentru administratori: sugerez ca cele 4 topicuri despre cutrmure de la aceasta sectiune sa fie toate unite intr-un singur post despre cutremure.

Adi:
Un articol foarte bun despre cutremure in Japonia in general scris de un cercetator roman care explica foarte bine. Chiar daca e biolog si de obicei scrie biologie, a scris si un articol foarte bun in care explica intre altele de ce au loc cutremure mari in Japonia si cum a avut loc pe la anul 900 un mare cutremur exact in aceeasi zona si cum tot asa a facut un tsunami.

http://voxpublica.realitatea.net/stiinta/cutremurul-din-japonia-60287.html

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă