Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Politicul romanesc - catre ce tinde

Creat de Adi, Februarie 05, 2011, 12:34:07 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

razvanc87

Nu pot sa spun decat ca mi-ai luat cuvintele din gura. Si eu sunt de acord ca oamenii se vaita prea mult, dar sunt prea putini care iau atitudine.

Altceva cred ca-i de prisos sa adaug.

razvanc87

Trebuie neaparat sa adaug asta: prietena mea care sta acum pe mess pe laptop-ul ei vorbeste cu o cunostinta din Timisoara si ca un exemplu, tipul ii spune ca o sa mearga fara bilet in tren pentru ca stie ca asa merg lucrurile la noi (si tipul e student acum). Pai daca toti vin cu idei inovatoare de genul e normal ca CFR-ul sa nu-si poata plati salariatii si apoi ne mai intrebam ca de ce nu avem cai ferate si mai stiu eu ce in tara.

Pe mine ma sperie cel mai tare cat de mult s-a indobitocit lumea din Romania, nu cat de mult fura guvernantii!

Adi

#17
Complet de acord cu tine, Razvan. Eu mereu merg cu bilet pe tren. Acum vreo 5 ani am avut o experienta in tara in care eu am dat unui tigan 10 mii de lei ca sa poata da mita la nas (e discutabil cat de moral e gestul asta al meu), dar cand a venit nasul la mine (care ii spusesem clar la urcare nasului ca nu am apucat sa iau bilet, caci am ajuns in intarziere, si ca voi lua din tren) am platit 140 de mii de lei biletul, caci il cumperi cu multa penalizare, desi in tarile civilizate, daca anunti nasul imediat ce te urci in tren, il cumperi la acelasi pret ca si in gara, nu de trei ori mai mult, ca si cum te-ar fi prins fara bilet. Ah si sa mai adaug ca apoi tiganul imi dadea sfaturi ca sa dau si eu nasului 40 de mii si sa scap fara sa platesc, iar ca nasul nu a vrut sa imi taie bilet pe loc, ci a tot revenit de trei ori in compartiment, tot sperand ca ii voi da mita si abia inainte sa ajung la destinatie a venit sa cumpar biletul ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

tavy

Citat din: Adi din Februarie 05, 2011, 07:32:20 PM
Treaba guvernului este de a crea un mediu de afaceri care sa produca locuri de munca. Da. Asta e schimbarea de sus in jos. Un mediu de afaceri insa deja exista, guvernul il poate doar imbunatati. Si atunci schimbarea va veni de jos in sus atunci cand lumea va crea firme care sa produca (nu sa importe) si vor crea ei locuri de munca. Asadar nu trebuie asteptata schimbarea doar de la stat. Romanii trebuie sa inceapa sa ia initiative.
Nu pot să-ți dau dreptate, eu mă refeream la ,,mediu de afaceri care să aducă locuri de muncă", la ora aceasta nu există așa ceva în România, trebuie creat. Oamenii de afaceri fac afaceri, mediul de afaceri îl face guvernul. Ca să creezi firme care să producă ai nevoie de capital, ai idee cum se ia un credit pentru afaceri în România? Știi tu ce șpăgi trebuie să dai ca să accesezi fonduri europene?

Citat din: Adi din Februarie 05, 2011, 07:32:20 PM
Nu sunt de acord ca toti romanii ar munci dar nu au unde. Sunt multi romani (poate 10-20%, nu stiu sigur) care tocmai ca vor sa nu munceasca si sa fie platiti: mame care vor sa stea acasa 2 ani cu copilul platita de stat, de parca pentru stat face copilul ala, nu pentru ea. In SUA sta 3 luni acasa si atat. Mai sunt apoi cei care nu au slujba si nici nu s-ar angaja: pamantul e nemuncit la state si lumea traieste din ajutorul dat fiecaruia care are pamant. Desigur, daca s-ar elimina astea, nu s-ar rezolva toate problemele tarii, dar sunt o mica parte de probleme care au fost neglijate de guvernarea anterioara pentru ca da, atunci erau bani din privatizari.
Eu sper că majoritatea Românilor vor să fie plătiți fără să muncească, ca de altfel orice om normal. Pe de altă parte nu prea am văzut români care să aibă pretenția să fie plătiți fără să muncească.
În ce privește chestia cu 2 ani de stat acasă pentru mame mi se pare cel puțin firesc.
În ce privește pământul nemuncit, dacă nu ai aflat, suntem în secolul XXI, pământul nu se prea mai muncește manual, cine muncește manual pământul, cu mici excepții pentru anumite culturi, nu câștigă nici cât să cumpere mâncarea care să acopere caloriile consumate la datul cu sapa.

Citat din: Adi din Februarie 05, 2011, 07:32:20 PM
De asemenea, multi romani si daca ar vrea sa munceasca, nu sunt bine pregatiti pentru nimic, si atunci eu zic ca nu merita un trai decent, ci unul chinuit pe care il au. Imi pare rau, dar eu am facut mari sacrificii fiind "tocilar" in scoala, pe cand ei nu doar ca se distrau, dar s-au si dezvoltat armonios din punct de vedere al interactiei cu alti oameni, cu sexul opus, si asa mai departe. Acum au ce merita. Cine a fost tocilar, a putut sa plece din tara si sa aiba un trai decent in afara, ba in plus sa poata de acolo ajuta si tara, cum fac eu.
Și eu am învățat destul de mult, ce este ciudat e că nu am considerat asta niciodată un sacrificiu.
Și acum ajungem la ce ziceam eu mai devreme cu cei doi X și Y unde X preferă să i se ia bani decât să primească Y mai mult ca el. De ce cineva care nu a muncit nu ar merita un trai decent? De ce un trai chinuit? De ce nu un trai decent pentru cel care nu a învățat și un trai mult mai bun pentru cel care a învățat.
În ce privește ajutatul din afara țării dacă ai votat cu Băsescu, cum bănuiesc, mai bine nu ne ajutai.

Citat din: Adi din Februarie 05, 2011, 07:32:20 PM
Acum intelegi si de unde vin eu. Imi pare rau, nu mai cred ideea asta ca omul merita sa traiasca bine si e datoria statului sa ii dea. Merita sa traiasca bine cine investeste in sine sa tot creasca si sa tot invete skilluri.
Oricine trebuie să aibă posibilitatea să muncească, oricine muncește merită să trăiască bine, cei ce muncesc mai mult, învestesc în propria perfecționare, etc. merită să traiască mai bine. Cine nu muncește pentru că nu i se oferă posibilitatea sau pentru că nu este capabil (de ex. are un handicap sever) merită să traiască decent.

Citat din: Adi din Februarie 05, 2011, 08:00:19 PM
La fel, omul de rand in Romania nu poate schimba tara de sus in jos, decat atunci cand sunt alegeri. Dar in afara de asta, poate schimba tara zi de zi de jos in sus. Eu personal nu simt ca romanul de rand schimba in fiecare zi tara de jos in sus. Eu cand vad PET-uri aruncate langa calea ferata, cu parere de rau, chiar nu simt ca romanul de rand merita sa traiasca mai bine decat o face. Romanul va merita sa traiasca mai bine atunci cand nu asteapta dupa guvernanti sa schimbe ei tara, ci isi ia el viata in propriile lui maini si devine el mai bun, lucreaza mai eficient, are simt civic, isi face o afacere sau castiga skill-uri tehnice, produce ceva (nu importa!) sau in cel mai rau caz ofera un serviciu ...
Omul de rând nu poate schimba țara de capul lui, pentru asta se aleg conducători. Conducătorii trebuie să organizeze educarea oamenilor de rând astfel încât aceștia să nu arunce PET-uri, să circule cu bilet, etc. Tot conducătorii pot să pună reguli și să impună respectarea lor, de exemplu ,,ai aruncat PET-ul ești amendat cu o zi de muncă în folosul comunității la strâns PET-uri". Așa ajung cetățenii să fie ,,civilizați", așa au fost ,,civilizați" și nemții și alte populații ,,civilizate" și tot așa vor fi ,,civilizați", dacă vor fi vreodadă și românii. Nu mă aștept ca românii, spre deosebire de alții, să se civilizeze așa singuri.

Adi

#19
Citat din: tavy din Februarie 05, 2011, 10:05:37 PM
În ce privește ajutatul din afara țării dacă ai votat cu Băsescu, cum bănuiesc, mai bine nu ne ajutai.

Am votat cu celalalt candidat, nu cu Basescu. Dar sa nu intram in politica. Nu am ajutat tara doar votand, ci am ajutat tara creand acest portal unde oamenii pasionati de stiinta se pot intalni. Un astfel de portal nu a fost creat din pacate de cineva din tara. Apoi am ajutat tara scriind articole de stiinta, formand voluntari, realizand vizite de stiinta in scoli, realizand concursuri de stiinta pentru liceeni si asa mai departe. De aceea eu cred in schimbarea de jos in sus. Noi ca oameni nu putem influenta schimbarea de jos in sus decat la vot. Dar daca tot vrei sa discuti politica, personal simt ca schimbaera de sus in jos merge in directia buna in Romania. Ziceai de codul muncii, tocmai eu ma bucur ca angajatii sa aiba mai putine drepturi, tocmai asta face un mediu de afaceri mai buni si guvernul actual ia masuri in acest sens. Cine e bun sa se faca el patron, cine nu sa ramana angajat si atunci sa traiasca ca un angajat. Patronul trebuie sa poata da afara cand vrae si pe cine vrea, fara prea multe explicatii. Asta este o vedere de dreapta. Eu unul, cel putin, ca nu traiesc din salariu dat de guvernul Romaniei, vreau sa fie Romania un stat de dreapta. Tarile care ne-au luat-o inainte, gen Ungaria, Cehia, Polonia, au avut guverne de dreapta in primii 4 ani dupa caderea comunismului, care au facut atunci reformele. Noi am avut guvern de stanga si am amanat reformele. Le-a facut abia CDR si le face abia acum PDL. E tristul adevar. Eu ca roman din afara vraeu sa se faca odata reformele, cat mai rapid. Nu ma intereseaza ca cei din tara sufera crunt o perioada de timp, daca asta inseamna prosperitate pentru intreaga tara in viitor. In plus, eu personal ma voi intoarce poate in tara in viitor si cand o fac, vreau sa merg pe autostrada pana acasa. Nu ma intereseaza momentan ca unii nu au medicamente. E cruntul adevar. Dar repet, e vina lor ca nu au industrie. Ei au votat ce au votat si ei nu constientizeaza ca nu o pot duce mai bine decat o duce.

Legat de vina guvernului ca oamenii arunca PET-uri, sunt de acord ca guvernul trebuie sa educe oamenii sa nu arunce PET-uri, dar nu cred ca la sfarsit e vina guvernului, ci vina oamenilor. Nu mai suntem in comunism sa fie statul responsabil si daca omul se sinucide si daca omul alege sa nu studieze si daca omul alege sa arunce hartii pe strada.

Oricum, s-a cam deviat de la subiectul discutiei. Ideea e sa nu discutam politica, ci stiinta, dar e drept ca evolutia invatamantului depinde si de politica. Asa ca zic odata si ultima data. Nu am votat cu Basescu sau PDL, ci am votat mereu, dar absolut mereu, cu PNL si candidatii sustinuti de ei. Dar din pacate (iar evenimentul de azi confirma, alianta cu PSD si PC), PNL nu se mai comporta ca un partid de dreapta. Sper acum sa ramana PDL la putere cat mai mult timp ca sa aiba Funeriu timp sa isi implementeze reforma in educatie. Fara reforma asta in educatie, tara nu are nicio sansa pe viitor. Iar cand vor fi alegerile voi vedea ce voi vota, dar daca ar fi azi, cu parere de rau, as vota PDL.

Si cu asta sper sa lasam discutia, e prima data cand zic undeva public unde am votat intreaga viata mea, mi se parea ceva foarte personal, de care eram foarte mandru, ca am fost mereu consecvent si am votat PNL, dar acum imi dau seama ca de fapt am votat nu neaparat PNL, ci dreapta, iar acum in tara dreapta e PDL-UDMR si stanga PSD-PNL-PC.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

tavy

Citat din: Adi din Februarie 05, 2011, 10:36:49 PM
Am votat cu celalalt candidat, nu cu Basescu.
Nu te cred, dar asta nu are importanță.
Într-adevăr nu are nici un rost să continuăm discuția pe tema aceasta, voi continua să frecventez forumul și sunt convins că vom găsi subiecte mult mai interesante pe care să ne contrazicem.

AlexandruLazar

#21
CitatTreaba guvernului este de a crea un mediu de afaceri care sa produca locuri de munca. Da. Asta e schimbarea de sus in jos. Un mediu de afaceri insa deja exista, guvernul il poate doar imbunatati. Si atunci schimbarea va veni de jos in sus atunci cand lumea va crea firme care sa produca (nu sa importe) si vor crea ei locuri de munca. Asadar nu trebuie asteptata schimbarea doar de la stat. Romanii trebuie sa inceapa sa ia initiative.

Exact despre asta vorbea tavy mai sus. Ştiu de două proiecte foarte interesante ale unor companii străine care vroiau să investească masiv aici pentru că apreciază (încă) resursele umane la care au acces, nu numai pentru că e ieftin ci şi datorită competenţei. Vorbim de companii de renume internaţional şi investiţii de milioane de euro, proiecte care au picat în faza incipientă din cauza fiscalităţii excesive şi a instabilităţii sistemului legislativ (TVA modificat peste noapte, impozite introduse şi scoase de la un an la altul). Până la urmă au ajuns pur şi simplu la concluzia că, deşi costurile asociate sunt mai mari, e mai sigur să deschidă departamente noi în alte ţări, sau să investească în cele deja existente, şi să asigure condiţii şi ajutor pentru imigrare -- una e să deschizi un butic, alta e să deschizi o fabrică sau o filială cu activităţi de proiectare. Puţine companii îşi permit să investească într-un asemenea loc, cu atât mai puţin în perioade de criză, iar majoritatea băncilor nu vor să acorde credite pentru investitorii autohtoni din aceleaşi motive (sau le acordă cu condiţii foarte dificile).

În acelaşi timp, deficitul de posturi din sistemul de sănătate e de mai bine de 5,000 de oameni, însă Ministerul Sănătăţii ţine fondurile blocate şi mai mult, închide spitale pentru că nu sunt profitabile, de parcă spitalele ar trebui să fie un fel de băcănii.

Citatiar acum in tara dreapta e PDL-UDMR si stanga PSD-PNL-PC.

Ar fi bine să fie aşa, dar fermitatea asociată de regulă cu măsurile partidelor de dreapta e tot ce aduce pe scena politică uniunea respectivă. Fermitate + incompenţă şi lipsă de cultură civică şi morală e o combinaţie cu rezultate foarte proaste.

CitatZiceai de codul muncii, tocmai eu ma bucur ca angajatii sa aiba mai putine drepturi, tocmai asta face un mediu de afaceri mai buni si guvernul actual ia masuri in acest sens. Cine e bun sa se faca el patron, cine nu sa ramana angajat si atunci sa traiasca ca un angajat. Patronul trebuie sa poata da afara cand vrae si pe cine vrea, fara prea multe explicatii. Asta este o vedere de dreapta.

Nici vorbă. O vedere de dreapta nu înseamnă că angajatul poate fi ţinta abuzurilor angajatorului. Angajaţi lipsiţi de drepturi înseamnă angajaţi frustraţi, lipsiţi de perspective şi a căror productivitate are de suferit, în timp ce angajatorii, nefiind presaţi să ofere condiţii mai bune, le vor face din ce în ce mai slabe iar per ansamblu, performanţele acestor structuri au de suferit. Uită-te la efectele pe care astfel de măsuri le-au produs în China sau în India.

Poate n-ar strica să ne reamintim un pic ce-i cu stânga şi dreapta: dreapta nu înseamnă să tai şi să spânzuri iar stânga nu înseamnă comunism. Sistemele de reapta pur şi simplu pun accentul pe proprietatea individuală, drepturile individuale, şi consideră că statul trebuie să fie un mediator care să ofere doar mijloacele de realizare a prosperităţii individuale. Stânga pune accentul pe dezvoltarea socială şi pe ideea că statul trebuie să fie un protector al individului care să permită dezvoltarea eforturilor comune.  Măsurile guvernului actual nu se încadrează în niciuna din cele două direcţii pentru ca nu încurajează nimic.

Adi

Citat din: tavy din Februarie 05, 2011, 11:00:07 PM
Citat din: Adi din Februarie 05, 2011, 10:36:49 PM
Am votat cu celalalt candidat, nu cu Basescu.
Nu te cred, dar asta nu are importanță.
Într-adevăr nu are nici un rost să continuăm discuția pe tema aceasta, voi continua să frecventez forumul și sunt convins că vom găsi subiecte mult mai interesante pe care să ne contrazicem.

OK, e dreptul tau sa nu ma crezi. Intr-adevar, sunt atatea subiecte de stiinta pe care le putem discuta.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Citat din: AlexandruLazar din Februarie 05, 2011, 11:12:01 PM
O vedere de dreapta nu înseamnă că angajatul poate fi ţinta abuzurilor angajatorului. Angajaţi lipsiţi de drepturi ...

Nu cred ca noul cod al muncii ar permite abuzurile angajatorilor si nici nu cred ca nu ar lasa drepturi angajatilor. Pur si simplu ar fi un cod al muncii care va ajuta mai mult un pic pe patroni, inclusiv pe investitorii straini, prin usurarea conditiilor de angajare si dat afara. Acum e prea greoi si nu poti da afara nici cand face rele. O masura de dreapta este sa usurezi patronilor sa dea afara oameni si sa angajeze oameni dupa nevoile pietii.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

tavy

Citat din: Adi din Februarie 06, 2011, 08:18:24 AM
Nu cred ca noul cod al muncii ar permite abuzurile angajatorilor si nici nu cred ca nu ar lasa drepturi angajatilor. Pur si simplu ar fi un cod al muncii care va ajuta mai mult un pic pe patroni, inclusiv pe investitorii straini, prin usurarea conditiilor de angajare si dat afara. Acum e prea greoi si nu poti da afara nici cand face rele. O masura de dreapta este sa usurezi patronilor sa dea afara oameni si sa angajeze oameni dupa nevoile pietii.
Nu prea pot să mă abțin.
În general credința nu este relevantă într-o discuție bazată pe argumente. Suntem pe un forum științific nu unul religios.
În prezent codul muncii spune:
Citat
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
În ce altă situație consideri (crezi) că ar mai trebui ca angajatorul să poată concedia un salariat din vina salariatului.

AlexandruLazar

Citat din: Adi din Februarie 06, 2011, 08:18:24 AM
Citat din: AlexandruLazar din Februarie 05, 2011, 11:12:01 PM
O vedere de dreapta nu înseamnă că angajatul poate fi ţinta abuzurilor angajatorului. Angajaţi lipsiţi de drepturi ...

Nu cred ca noul cod al muncii ar permite abuzurile angajatorilor si nici nu cred ca nu ar lasa drepturi angajatilor. Pur si simplu ar fi un cod al muncii care va ajuta mai mult un pic pe patroni, inclusiv pe investitorii straini, prin usurarea conditiilor de angajare si dat afara. Acum e prea greoi si nu poti da afara nici cand face rele.

Singurele structuri din care e greu de dat oameni afară sunt structurile de stat, din cauza contractelor colective de muncă ce includ nişte condiţii greoaie. În mediul privat nu sunt niciun fel de probleme vis-a-vis de asta -- între impozitele care apar peste noapte, TVA-ul majorat aiurea, controalele abuzive ale organelor de stat şi şpăgile care trebuie date la Administraţia Financiară, dificultatea de a da oameni afară e ultima din problemele angajatorilor. E grăitor pentru cât de slab e proiectul noului cod al muncii faptul că, deşi practic prevederile par să fie în favoarea lor, majoritatea angajatorilor privaţi şi a reprezentanţilor patronatelor nu sunt de acord cu el, ca să nu mai vorbim de angajaţi.

Adi

Citat din: tavy din Februarie 06, 2011, 10:11:19 AM
Citat din: Adi din Februarie 06, 2011, 08:18:24 AM
Nu cred ca noul cod al muncii ar permite abuzurile angajatorilor si nici nu cred ca nu ar lasa drepturi angajatilor. Pur si simplu ar fi un cod al muncii care va ajuta mai mult un pic pe patroni, inclusiv pe investitorii straini, prin usurarea conditiilor de angajare si dat afara. Acum e prea greoi si nu poti da afara nici cand face rele. O masura de dreapta este sa usurezi patronilor sa dea afara oameni si sa angajeze oameni dupa nevoile pietii.
Nu prea pot să mă abțin.
În general credința nu este relevantă într-o discuție bazată pe argumente. Suntem pe un forum științific nu unul religios.
În prezent codul muncii spune:
Citat
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
În ce altă situație consideri (crezi) că ar mai trebui ca angajatorul să poată concedia un salariat din vina salariatului.

Mersi ca ai enumerat aceste prevederi. Sunt complet de acord cu toate. Un pas inainte al guvernului. Ba ma intreg de ce aceste prevederi nu erau deja acolo, dupa 20 de ani de capitalism.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

tavy

Citat din: Adi din Februarie 06, 2011, 07:22:56 PM
Citat din: tavy din Februarie 06, 2011, 10:11:19 AM
În prezent codul muncii spune:
Citat
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
În ce altă situație consideri (crezi) că ar mai trebui ca angajatorul să poată concedia un salariat din vina salariatului.
Mersi ca ai enumerat aceste prevederi. Sunt complet de acord cu toate. Un pas inainte al guvernului. Ba ma intreg de ce aceste prevederi nu erau deja acolo, dupa 20 de ani de capitalism.
Tocmai că aceste prevederi sunt în codul muncii actual (Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 72/ 5 februarie 2003), eu te întrbam ce prevederi suplimentare crezi că ar trebui să apară cu privire la ,,concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului" în noul cod al muncii.
Faptul că tu credeai că aceste prevederi sunt din noul cod al muncii, cel PDL-ist și nu erau în cel valabil în prezent dovedește că te exprimi foarte ușor în domenii pe care nu le cunoști și că ești foarte ușor influențabil de aparatul de propagandă al PDL.

Adi

OK, daca e in codul muncii in prezent, e foarte bine. Nu stiu detaliile codului muncii cel nou, stiu doar ce a zis primul ministru "ca in prezent sunt cazuri cand persoane fac rau si nu pot fi date afara". Nu pot urmari si eu toate stirile detaliat. Dar el e prim ministru, asta e meseria lui, sa stie ce zice. Si ca idee, sunt de acord sa se ia masuri mai de dreapta. Dovada ca asa cum sunt lucrurile in tara nu a fost suficient in 20 de ani sa creasca tara suficient, inseaman ca pot fi luate masuri mai de dreapta.

Dar ma rog, hai ca discutam politica. Hai sa discutam de invatamant si stiinta. E irelevant pana la urma ce cred eu.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Fiindca tot am mentionat industria ca sursa de prosperitate pentru locuitorii unei tari, iata un articol bun in Adevarul.ro, despre industiria romaneasca, de la gloria ei in comunism, la fiare vechi astazi.

http://www.adevarul.ro/dosar/Industria_romaneasca-de_la_glorie_la_fiare_vechi_0_422358035.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro