Mai exista RLUG (Romanian Linux Users Group - http://wiki.lug.ro/Pagina_principal%C4%83). Deci lumea se ocupa si de Linux in Romania, dar din pacate nu e promovat, iar in licee situatia e intr-adevar critica...Profesorii de informatica sunt vai de capul lor (cu parere de rau pentru @tavy care am inteles ca e profesor - nu il acuz direct pe el, sa nu ma inteleaga gresit).
Mai înțeles greșit, nu sunt profesor, am fost profesor doar 2 ani în perioada 1999-2001.
Sunt perfect de acord că profesorii de informatică sunt, în marea lor majoritate, vai de capul lor. Situația asta este cauzată însă de salariile mizere din învățământ, de ce ar veni cineva care nu este vai de capul lui să se facă profesor, poate doar tineri idealiști cum eram eu dar, până la urmă, cei mai mulți nu rezistă tentației să plece din învățământ într-un loc mai bine plătit și cu mai puțină bătaie de cap.
Pe de altă parte nici numărul de ore nu-ți permite, ca profesor, să faci mare lucru. Ce poți face într-o oră pe săptămână la informatică? Cum poți face la TIC, spre exemplu, OpenOffice.org când pe urmă la atestat și la competențe li se cere MS Office?
Nici programa și manualele nu te prea ajută. Spre exemplu programa prevede
C++, în opinia mea
C++ ar trebui să se predea după ce s-a predat
C, altfel este destul de dificil. Cum să-i explici elevului ce este cu
cin și
cout înainte să-i vorbești de programarea orientată pe obiecte și supradefinirea operatorilor.
Dacă s-ar preda inițial
C care este destul de ușor, se pot face pe urmă algoritmii folosind
C pentru că nu ai nevoie de POO pentru asta și abia când elevul este familiarizat cu programarea să începi să-i vorbești despre obiecte și să-l înveți
C++.