Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

O lume fara Romania

Creat de b12mihai, Ianuarie 22, 2011, 04:38:44 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Sunt de acord cu ce zici tu, 123. In primul rand ca sa poti schimba ceva trebuie sa nu fii santajabil cu fapte de coruptie, etc, si sa fii independent financiar, de exemplu sa nu depinzi de seful roman batran pentru promovare. Ideal este sa lucreze romani pentru UE pe salariu de UE si sa vina cu autoritatea de la UE sa spuna la romanii din tara ce sa faca. Dar cei din tara nu vor primi bine aceste sfaturi, vor zice ca cel caer vine nu cunoaste sistemul din tara, care nu poate fi schimbat pur si simplu dupa cum e in afara.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

valangjed

Inainte de a fi romani cred ca ar trebui sa fim oameni.O societate umana dezvoltata nu cred ca ar trebui sa tina cont de nationalitate.
Nationalitatea este doar un concept care a reprezentat ceva acum 150 de ani dar astazi mi se pare fara rost.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

b12mihai

Citat din: 123 din Ianuarie 23, 2011, 09:53:52 PM
Ma refeream la intelectualii de 50-60 de ani, care au fost complici prin tacere ai regimului comunist, iar acum sunt complici la "impartirea ciolanului". (...)Acea elita nu mai are un ascendent moral asupra poporului roman pentru ca si l-a pierdut  tacand cand ar fi trebuit sa vorbeasca.

Astia sunt demult o cauza pierduta. Nu mai am incredere in foarte multi din asa-zisa elita intelectuala din Romania.

Citat din: 123 din Ianuarie 23, 2011, 09:53:52 PM
Singura solutie e ridicarea unei noi elite care va avea de luptat atat cu unele metehne ale romanilor cat si (mai ales) cu vechea "elita".

Citat din: valangjed din Ianuarie 23, 2011, 11:43:56 PM
Inainte de a fi romani cred ca ar trebui sa fim oameni.O societate umana dezvoltata nu cred ca ar trebui sa tina cont de nationalitate.

Problema este alta, si e una grava, de unde se va ridica o astfel de elita? Cand vom fi oameni si nu vom mai tine cont de nationalitate? Sunt atatia romani, foarte destepti, foarte competenti, care pleaca, pleaca scarbiti de ce se intampla aici, si pe buna dreptate, dar nici nu vor sa mai intoarca ochii inapoi. Stiu, vor fi aici care vor spune ca nu au facut asa, dar sunt destui, si inca multi care au facut asa.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

AlexandruLazar

Nedreptate socială sau intelectuală sau orice alte forme de inechități există peste tot în lume, nu asta e problema. Problema este că dislocarea grupurilor care au avut acces la putere în România de astăzi este foarte greu de făcut prin mijloace democratice de o elită care, luând în calcul fie și numai definiția termenului, este într-o evidentă minoritate.

Sigur, se poate, însă este un proces de durată, iar eu unul nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să am răbdare să se întâmple, nici să conving pe alții cu drept de vot că e cazul să se întâmple. În fond nu sunt profesor de educație civică. Fiecare are ochi să vadă ce e în jur, minte ca să judece ce se întâmplă și dreptul de vot cu care să taie și să spânzure. Că marea masă a românilor preferă ca, în ziua de vot, să își țină capul pe umeri doar ca să nu le plouă în gât nu e un lucru pentru care sunt eu dispus să suport consecințele. Românii au, hai nu de 20 de ani, dar cel puțin de 14 ani, toate instrumentele necesare ca să își croiască un destin bun prin hățișurile democrației.

E în firea unora ca noi să credem că de fapt de la noi ar putea să pornească o "vindecare", că noi am putea să începem să ne scoatem compatrioții din mocirlă, fiindcă până la urmă noi suntem cei care facem posibile lucruri care pe vremea părinților noștri erau imposibile sau aflăm răspunsurile la întrebări la care toată lumea dă din umeri atunci când ne apucăm să le cercetăm. Dar în realitate răspunsul la problemele societății noastre nu vine numai de la noi. Ne putem da peste cap în zece feluri și să explicăm altora ce înseamnă democrația într-o sută -- câtă vreme disprețul pentru lege este universal acceptat de fiecare român normal câtă vreme e în favoarea lui, câtă vreme fiecare român normal își dă votul pe 50 de lei ca să aibă o zi mai puțin săracă și în general, câtă vreme se vor manifesta toate metehnele tinerei democrații românești, noi putem să facem și ca focile. Ca în orice sistem bazat pe domnia majorității, prosperitatea nu stă atât în entuziasmul și zbaterile minorității cât în luciditatea și hotărârea majorității, majoritate care la noi s-a născut, a crescut și și-a format ideile despre politică și societate în cadrul dezorientat spiritual și dizlocuitor de valori al comunismului.

RaduH

CitatSingura solutie e ridicarea unei noi elite care va avea de luptat atat cu unele metehne ale romanilor cat si (mai ales) cu vechea "elita".
Asta ar putea fi o problema globala nu numai romaneasca. La noi e mai grav.
Ce e cel mai grav e ca nu mai avem sectoare economice productive.
Nu mai avem o agricultura decat de subzistenta si nu mai avem o industrie.
Nu sunt convins ca nu am primit foarte mult ajutor vestic sa ne transformam in piata de desfacere.
Problema lor cred ca acuma e ca pietele astea de desfacere estice nu mai au putere de cumparare.