Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Chimie organică

Exista whiski artificial facut din petrol?

<< < (3/3)

Adi:
Ce anume este gresit in articolul Catalinei Curceanu? Si apoi raspunde detaliat la fiecare in parte. Da, se zice "raze cosmice". Da, testele nucleare au avut loc in atmosfera (orice e la un milimetru deasupra solului este in atmosfera, adica au fost teste si la suprafata, nu doar in pamant sau sub apa), da, a explicat bine cu carbonul 14. Dar poate tu vezi niste diferente de nuanta. Daca le explici, iti voi raspunde.

mircea_p:

--- Citat ---Pentru popularizarea stiintei va spun ca toate bauturile destinate consumului alimentar trebuie sa fie obtinute prin fermentatie/distilare DOAR din surse naturale. Restul e interzis. De aceea si otetul (acidul acetic) pt consum alimentar se obtine din vin. In industrie se obtine acid acetic in cant mari dar nu s efoloseste in alimentatie deoarece contine plumb.

--- Terminare citat ---
Am inteles ca alcoolul din petrol e interzis pentru producerea de bauturi, cel putin in US.
Stii cumva si de ce? E tot din cauza unor impuritati, ca in cazul otetului, sau e doar o decizie politico/economica?


--- Citat din: chimistul din Ianuarie 05, 2011, 04:40:27 p.m. --- CEA MAI TARE FAZA E CEA CU TESTELE NUCLEARE IN ATMOSFERA. Cool. Imediat dupa bombardament a scazut si nivelul C14. LOL   

--- Terminare citat ---
Recunosc ca abia datorita comentariilor tale am devenit destul de surios sa citesc articolul in intregime. Buna publicitate.  ;D
Totusi nu vad unde spune asa ceva in articol. Adica ca ar fi scazut imediat dupa "bombardament".
In articol spune ca dupa incetarea testelor nucleare nivelul de C14 a inceput sa scada catre cel natural.
Daca ai o problema cu testele in atmosfera, testele intiale, pana prin anii '60, sant considerate "in atmosfera", inclusiv primul test facut in Nevada unde bomba era intr-un turn. "Produsele" exploziei au fost dispersate in atmosfera.
La cele complet subterane produsele nu ajung in atmosfera.
 

chimistul:
Salut!

@ mircea produsele alimentare trebuie sa fie obtinute din surse naturale cat mai mult posibil. ca exemplu. pana in urma cu ceva vreme extractul de hamei pt bere se obtinea prin extractie selectiva cu solventi organici, bla, bla, bla. din cateva tone de conuri de hamei se o btineau cantitati de ordinul kg de extract care contineau diclormetan in cantitate de ordinul ppm. in urma studiilor care au aratat ca chiar si in cantitate mica la cantitati d ebere destul de mari si timp indelungat consumatoriii au probleme. de aceeaa mai nou extractele vegetale se fac cu fluide supercritice si in special CO2 in stare supercritica. evident pot ca este inofensiv/netoxic. si lista poate continua.

si daca sunteti interesati nici CO2 folosit in diverse produse carbogazoase ( sucuri/bere/apa minerala) nu poate proveni decat din surse fermentative. la mine la lucru se produce CO2 cu zecile de tone dar nu poate fi folosit in alimentatie datorita urmelor de carbonat si V2O5 de care nu ai cum sa scapi orice ai face. si asa mai departe.


pt nenea adminul. te rog arata-mi un studiu sa vedem si noi cam cu cat s-a modificat concentratia de C14 dupa testele "in atmosfera". si duca ce testele au incetat cum se face ca daca a crescut concentratia C14 a scazut in asa masura incat s afie masurabila asa usor. doara C14 are un timp d einjumatatire foarte mare. ma gandesc ca 30-40 de ani e o nimica toata. Bravii nostri cercetatori dateaza cu C14 cu precizie de sute de ani. in plus ar trebui sa ai niste mostre din fiecare vin din fiecare an sa faci testele exact dupa recoltare ca sa poti compara in timp cu un etalon si sa spui comparativ da este din anul respectiv sau nu. Cam complicat pt fiecare tara/podgorie/zona viticola, etc.  De ex daca o podgorie celebra din Franta sau Germania duce mustul d ela noi ( cum de altfel se si face) si il imbuteliaza la ei si chipurile radioactivitatea e diferita fata de ceea ce ar trebui sa aiba ei pe acolo cum explica distinsa savanta? E fals? E# diferit anul? LOL

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă