Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Aparitia vietii pe Terra

Creat de Temari, Mai 24, 2008, 06:37:11 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Temari

Depinde de religie. Spun asta deoarece regilia orientala, mai precis Buddhismul nu spune nimic de Satana. Dupa parerea mea aceasta religie este mai precisa, subliiniind modul corect de viata al oamenilor, impacarea cu alte fiinte din jur si impacarea cu propria mentalitate. Este destul de complexa. Acum depinde de fiecare ce intelege. Nicio religie nu este usoara, trebuie deschidere sufleteasca si intelegere.

Adi

Buna Temari, bine spui ca religia budista nu spune de Satana. In plus, ea nu spune nici de Dumnezeu. Spune de o armonie cu Universul. Si eu am afinitate mare cu aceasta religie, ce de fapt nu e o religie, ci o filosofie de viata, un mod de a trai.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

raul

salut. eu m-am cam saturat de expresii de genul "nu multi inteleg biblia deoarece in strafundul cuvintelor ei se ascund multe lucruri esentiale despre viata" asa cum a spus temari, expresie care a devenit un stereotip. toata lumea are parerea asta despre biblie...eu nu cred ca cei care au scris biblia, atunci cand au scris-o, s-au gandit la asa multe intelesuri....plus ca nu vad nici un motiv pt care ar trebui sa cred ce scrie in biblie si nu ce scrie in alte carti precum coranul , avesta etc

cat despre demonstrarea existentei lui adam si a evei pe seama cromosomului y........de fapt e vorba despre demonstrarea existentei lui adam , dar nu cel din biblie, ci omul din care provenim noi toti barbatii de pe planeta din ziua de azi. exista o mutatie pe cromosomul y pe care o avem toti barbatii si pe care au avut-o si abraham lincoln, si gengis han etc. acest adam stiintific provine din africa subsahariana , din zona tanzaniei de azi.

despre budism e foarte bine ce ati spus ....e mai degraba un sistem de etica si morala a vietii..iar ideea de satan sau diavol a aparut pt prima data la zoroastrism...zoroastru (sau zarathustra , cum era cunoscut de vechii greci) a introdus conceptul de diavol  pt a explica lucrurile rele ce se intamplau.....crestinismul a preluat-o de la zoroastrism.

ionut

  Salut,

  E adevarat ca biblia contine foarte multe chestii "de poveste". Exista un fir epic care poate fi crezut sau nu. Dar pana la urma si biblia ca si celelalte carti sfinte stabilesc de fapt legile morale dupa care traim astazi. Nu cred ca faptele concrete(povestile) trebuie retinute din biblie ci intelesul lor (pildele).
  Povestea lui Adam si a Evei cred ca deasemenea contine foarte mult simbolism. Din pacate nu este foarte usor sa patrunzi acest simbolism pentru ca avem nevoie de cunostinte extensive a civilizatiilor care au influentat conceptia bibliei. Pentru ca nu il inteleg, foarte multi oameni prefera sa creada ca este o poveste ridicola.

Temari

Raul, mi-am spus parerea. Nici eu nu sunt de acord cu multe din biblie, dar in strafundul ei sunt multe lucruri legate de spiritualitate si parapsihologie. Mi-am spus parerea nu cred ca am spus ceva sa te supar...daca da, imi cer scuze...

raul

buna temari...........in nici un caz nu ai spus ceva care sa ma supere :). si eu am spus doar ce observ frecvent in jurul meu si ce parere au oamenii din jurul meu...
din cate am inteles esti in clasa a 8 a si te felicit din toata inima pt ca participi la astfel de discutii, la care eu recunosc ca atunci cand eram de varsta ta nici nu ma gandeam....

mult succes in continuare....

Temari

Multumesc Raul si ma bucur ca nu te-am suparat cu ceva. Apropo, bun venit pe forum. Vad ca esti foarte activ, deci felicitari si mult noroc in continuare!  ;)

RaduH

Si budismul cred ca a fost influentat la randul lui de sistemele filozofic-religioase ale indienilor . Nu mai stiu sigur da parca din India si pleaca .

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Virgil

Citat din: Adi din Iunie 15, 2008, 06:44:25 PM
Mai multe despre Buddha: http://ro.wikipedia.org/wiki/Buddha
Despre D-zeu, si despre satana; Aceste doua entitati sant in mintea omului, si se formeaza treptat odata cu dezvoltarea lui, prin relatiile pe care le are cu familia si societatea. In decursul vietii actiunile altora asupra noastra ne influienteaza viata atat in bine cat si in rau, iar amintirile acestor actiuni "daltuiesc" in sufletul  nostru un fel de templu al binelui si un iad al raului. Binele si raul este "pastrat" sub forma de "actiuni" in aceste "sanctuare psihice" si ne defineste caracterul. caracter care la randul sau este dinamic, in continua schimbare in functie de modul cum intelegem sa ne traim viata. Din punct de vedere energetic, putem clasifica actiunile cu energii joase, drept actiuni negative, care sant foarte usor de elaborat (ganditi-va cu cata usurinta raspundem cu o injuratura cuiva care ne agaseaza), si actiuni de inalta energie, care necesita consultarea constiintei, o inalta moralitate, si chiar o educatie crestina. (cat de greu te lasi convins sa ajuti pe cineva strain). Ponderea acestor actiuni in viata omului determina in mod aproape statistic nivelul spiritual al acestuia. Cred ca acest D-zeu "moral" care tine de individ are un corespondent la nivel de colectivitate, specie, si chiar natura vie.

ne_pofazz

Hmm...discutia s-a orientat prea mult spre religia.
Daaa, apreaciez foarte mult Buddhismul.

De adaugat cateva lucruri.
Iarasi, nu pot cita pe nimeni sau da surse...este tot dintr-un filmulet ....experimente in legutura cu aparitia vietii, si impreuna cu experimentul lui Miller, a fost unul interesant.
(si apropo "asteroid belt" ....nu stiu cum se cheama romaneste...centura de asteroizi...este un "depozit" foarte semnificativ de aminoacizi)
O doamna a realizat un experiment.Intr-o "cutie" cred de otel, a pus o solutie de aminoacizi de baza, plus inca cativa....si l-a expus la presiuni (se cred temperaturi) asemanatoare ca intr-o coliziune unui asteroid pe pamant.SI in mod intersant, aminoacizii nu s-au distrus, ci s-au imbinat in peptide, lanturi ma mari de atomi, "elemente de baza" (adica se afla in alcatuinta) a proteinelor.

Da, era sa uit ce am mai vrut sa spun.
Parerea mea este ca viata nu este un fenomen solitar in Univers, insa sisteme solare ca al nostru,si conditii ca pe Terra sunt cu atat mai rare ...si nu neaparat ca pe Terra, insa capabile sa sustina viata.

Inca un lucru.
Foarte fascinant este Titanu...luna Saturnului. Are o patura de nori similara cu cea a pamantului "primordial" si cred au si dovezi (sau cel putin cred oamenii de stiinta) ca se produc reactii similare in atmosfera ca pe Terra (de acum miliarde de ani) dar la o rata mult mai scazuta
Un quote care mi-a orins la ureche: "are toate ingredientele necesare dezvoltarii vietii, insa totul parca a inghetat (nu de tot, doar ii foarte incet)"
Au aterizat sonda Huygens pe Titan, si privelistea ii incredibila, cu peisaj aparent modelat de fluide (probil metan lichid) si alte multe similitudini cu Terra. Muntii (nu din roca, ci din gheata).II fascinant.

Adi

Foarte bun postul tau. Si pe mine c-a convins experimentul lui Miller ca are sens sa spunem ca viata poate aparea din anorganic, de vreme ce el a creat astfel o substanta organica, ureea, inca din 1953. Mai multe detalii aici.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ne_pofazz

Btw, cred ca se poate face un topic...legat de astrobiologie -> viata extraterestra (nu de genul omuleti verzi  :D)

Adi

Si tu poti crea un topic, adica scrii un subiect si altii iti vor raspunde.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

raul

Citat din: Adi din Septembrie 09, 2008, 03:47:01 AM
Foarte bun postul tau. Si pe mine c-a convins experimentul lui Miller ca are sens sa spunem ca viata poate aparea din anorganic, de vreme ce el a creat astfel o substanta organica, ureea, inca din 1953. Mai multe detalii aici.

cred ca ai rezumat gresit continutul linkului pe care ni l-ai oferit. Miller si Urey au realizat amandoi acest experiment din '53 in urma caruia au reusit sa sintetizeze niste aminoacizi din materie anorganica.
Ureea este si ea un compus organic , fiind primul compus organic sintetizat din compusi anorganici, insa in anul 1828 de catre Friedriech Wohler