Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Automatizari industriale si sisteme de masura

Creat de SilviaMtP, Ianuarie 26, 2010, 04:16:25 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SilviaMtP

,,Desi in 2010 piata romaneasca de automatizari si sisteme de masura nu va fi mult diferita ca volum fata de 2009, este totusi posibila o usoara crestere, iar concurenta va fi mai dura. Drept urmare, companiile din domeniu vor trata cu maxima seriozitate orice proiect de investitii, indiferent de marime si se vor orienta si catre alte business-uri, mai putin exploatate pana acum. Sunt de asteptat mai multe investitii in termocentrale, de exemplu.", previzioneaza dl. Ion Andronache, presedintele Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale.
Intrucat consumul de gaze si de combustibili va fi relativ apropiat de cel din 2009, bugetele de investitii in industria de petrol si gaze vor fi asemanatoare; lupta pentru fiecare proiect va fi insa mai mare. ,,In ceea ce ne priveste, incercam sa ne pastram pozitia pe care o avem in calitate de furnizor si integrator de sistem pentru clientii nostri traditionali - Petrom, Romgaz, Transgaz. Totodata vom fi mai agresivi pe alte piete - termocentrale, industria apei, medicamente, bauturi, industria alimentara.", declara Ion Andronache.
Piata locala de automatizari a carei valoare se ridica la 300-400 milioane de euro intr-un an normal a cunoscut in 2009 o scadere cu aproximativ 25-30% fata de anul trecut. ,,Anul 2009 a fost un an de <<acomodare>> cu criza, anul in care firmele au incercat sa se adapteze la noile conditii de piata. Anul 2010 va fi mai dificil odata ce toata lumea a inteles gravitatea situatiei. Bancile vor fi mai severe, bugetele de investitii vor fi mai stranse, fiecare firma va incerca sa-si recupereze creantele cat mai rapid, iar firmele straine furnizoare de echipamente  sau servicii vor fi mai active pe piata romaneasca.", este de parere Andronache.
In acest context, exportul devine o prioritate pentru Syscom 18 in 2010. Compania isi propune un volum total de vanzari de cca 20 milioane de euro, dintre care 1,5 - 2 milioane de euro sa fie reprezentate de exporturi. Ca si in 2009, livrarile de sisteme la cheie vor reprezenta probabil cca 80% din volumul total de vanzari. ,,Un alt obiectiv prioritar pentru noi este mentinerea colectivului de specialisti, obiectiv atins in 2009. De asemenea vrem sa obtinem aprobarea europeana MID pentru sistemele noastre de masura, caz in care vom fi prima firma romaneasca detinand acest certificat.", completeaza Andronache.
Cel mai recent proiect major al companiei, finalizat la sfirsitul anului 2009, a fost implementarea sistemelor de recuperare vapori in 10 depozite Petrom concomitent cu introducerea incarcarii pe jos pentru benzina. Valoarea proiectului a fost de ordinul milioanelor euro si a inclus servicii integrate: proiectare, livrare echipamente, dezvoltare software, instalare, punere in functiune, teste. "Ca sa rezisti pe piata in vremuri de criza si sa-ti pastrezi clientii trebuie sa ai un avantaj competitiv. Al nostru consta in faptul ca suntem integrator de sistem si intelegem bine aplicatia. Spre deosebire de alte cateva aplicatii similare din Romania, sistemele noastre sunt comandate si monitorizate de un sistem SCADA. Creste siguranta in exploatare si permite efectuarea calculelor si  imprimarea rapoartelor conform cerintelor autoritatilor de mediu. In acest moment Syscom 18 este de departe cea mai experimentata companie din Romania in acest domeniu, cu 17 sisteme de recuperare vapori implementate.", explica Ion Andronache.




SilviaMtP

Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale, este prima firma din Romania care a primit recent certificarea MID (Measurement Instruments Directive) pentru sistemele sale fiscale de masura lichide, altele decat apa. Certificatul a fost emis de organismul notificat CMI (Institutul de Metrologie din Cehia) si confirma pozitia companiei drept cel mai mare producator roman de skiduri fiscale. Syscom 18 va putea astfel sa vanda sistemele pe care le produce in interiorul Uniunii Europene.
In ultimii 5 ani Syscom 18 a produs cca 150 de skiduri atat pentru piata din Romania, cat si pentru Kazakhstan, Iordania, Iran si Libia. Toate skidurile fiscale produse anterior au fost aprobate de BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala), Syscom 18 avand de asemenea autorizatia de a le instala, calibra si sigila.

Adi

Silvia, te rog pe viitor sa scrii intr-un singur topic. Intelegem ca va faceti reclama si va toleram, dar scrieti si voi intr-un singur topic. Si incearca sa te exprimi pe intelesul tuturor. Nu toti stim ce sunt alea skiduri fiscale.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

SilviaMtP

#3
<ADI> Sters de mine, pentru ca repeta mesajul de mai sus. Silvia, ai avertizment de spam pe acest forum. Repeti mesaje in acelasi topic, le pui si in topicuri noi. Iti dam voie sa iti face reclama aici, dar scrie doar la un singur topic pe toate, anume topicul care exista deja. </ADI>

<ADI din nou> Silvia a inteles rugamintea noastra si va posta de acum numai in acest topic, caruia i-am dat numele dorit de ea. </ADI>

SilviaMtP

Criza de specialisti in domeniul automatizarilor industriale


In 2010 capitalul uman va reprezenta resursa cea mai importanta pentru companiile care activeaza in domeniul automatizarilor industriale. Pe fondul crizei financiare din 2009, in industria automatizarilor se resimte acut nevoia de specialisti. Companiile din domeniu cauta ingineri seniori, project manageri cu 10–15 de ani de experienţă, in general oameni cu varsta peste 40 de ani, specializati in special in electronica, IT, mecanica, electricitate, chimie sau energie.
"Nevoia de specialisti in automatizari se face simtita peste tot in lume, nu numai in Romania. In 2010 automatizarile vor juca un rol cheie la nivel global, prin faptul ca vor adauga valoare proiectelor si vor face posibila dezvoltarea de produse noi.", explica presedintele unei companii care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale.
Sistemele de automatizare sunt astazi adevarate depozite de cunostinte si informatii, fiind critice pentru operatiuni. Functionand ca platforme pentru imbunatatirea continua a proceselor si pentru schimbare, sistemele de automatizare evolueaza continuu, permitand monitorizarea erorilor generate de diverse accidente. Sistemele de automatizare sunt interdependente, reprezentand o colectie de componente reunite intr-un ansamblu tehnic menit sa asigure functionalitatea dorita. De obicei, aceste sisteme integreaza o varietate de subsisteme disparate, fiecare cu structuri unice de date si interoperabile, astfel incat schimbul de informatii sa se efectueze eficient.
Cauzele crizei de specialisti in domeniul automatizarilor industriale sunt legate atat de stagnarea proiectelor si scaderea investitiilor anul trecut, cat si de oportunitatea angajarii cu usurinta in Europa de Vest sau SUA.

SilviaMtP

Expozițiile internaționale din industria petrolului și gazelor – un business target important pentru companiile românești

În ciuda crizei financiare și economice, companiile românești din automatizări industriale își extind prezența internațională oferind soluții și servicii marilor companii care activează în domeniul petrolului și gazelor.
Reuniunile internaționale de specialitate devin tot mai mult o oportunitate de new business pentru companiile autohtone. ,,În ultimii 4-5 ani, expozițiile internaționale la care am participat ne-au adus o serie de proiecte internaționale, unele finalizate, altele în derulare sau negociere.", declară Ion Andronache, președintele Syscom 18, companie care livrează sisteme integrate în domeniul automatizărilor industriale. ,,La începutul lunii iunie am fost prezenți la expoziția internațională de produse și servicii din domeniul petrolului și gazelor - Caspian Oil & Gas – desfășurată în orașul Baku, Azerbaijan, care a reunit peste 170 de companii din 17 țări și peste 10.000 de vizitatori profesioniști din sectorul energiei. Tot anul acesta, în aprilie, am participat la expoziția din Iran - Iran Oil Show -, care a atras câteva zeci de mii de vizitatori de specialitate.", continuă Ion Andronache.
Pe lângă România, și alte țări din Europa Centrală și de Est sunt tot mai prezente la expozițiile internaționale: Ucraina, Belarus, Lituania, Slovenia, Ungaria, Polonia etc. În general, companiile românești apelează la două modalități pentru contractarea unor proiecte internaționale: fie prin agenții proprii, fie prin discuții și contacte directe la reuninile internaționale, de tipul târgurilor, expozițiilor, conferințelor.
,,Expozițiile internaționale reprezintă o buna tactică de penetrare a unei noi piețe. Ne orientăm în special către țările cu potențial de dezvoltare a proiectelor din domeniul petrolului și gazelor, precum Iran, Azerbaijan, Kazakstan, Siria.", declară președintele Syscom 18.
Compania Syscom 18 este prezentă pe plan extern încă din anul 2000, odată cu contractarea unui prim proiect în Siria. Ulterior a executat lucrări și a livrat echipamente în Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria, Iordania, dar mai ales în Kazakstan, unde a livrat sisteme de automatizare pentru două stații mari de prelucrare gaze.
Compania românească Syscom 18 a finalizat la sfârșitul anului trecut, în consorțiu cu GASSO, o companie spaniolă, modernizarea unui nou terminal petrolier în portul Aqaba din Iordania. Proiectul a început în mai 2009 și a presupus livrarea, integrarea și punerea în funcțiune a pompelor, instrumentației, sistemului de gestiune rezervoare, a skidurilor de măsură și a sistemului de comandă și control.
Totodată compania românească a livrat în Iran skiduri fiscale pentru produse petroliere. Skidurile sunt volumetrice, pentru rampe de încărcare auto, acestea fiind asamblate și verificate metrologic în hala de producție a companiei Syscom 18, din localitatea Dudu.
În 2009 Syscom 18 a înregistrat la export un procent de 10% din cifra de afaceri.

SilviaMtP

Pentru operatorii economici din domeniul automatizarilor industriale care doresc sa  comercializeze sisteme de masurare continua şi dinamica a cantitaţilor de lichide, altele decat apa, in Statele Membre ale Uniunii Europene aplicarea marcajului CE este obligatorie. Astfel, inainte de introducerea pe piata si/sau punerea in functiune a unui sistem pe piaţa comunitara, acesta trebuie sa corespunda unor proceduri de evaluare a conformitatii prevazute in reglementarea tehnica aplicabila (directiva MID - Measurement Instruments Directive) in vederea aplicarii marcajului CE.
Evaluarea conformitatii este realizata de organisme de terta parte, notificate, care au fost desemnate de Statele Membre dintre organismele care au competenţa demonstrata in evaluarea conformitaţii cu cerinţele prevazute in directiva MID (2004/22/EC). In final Statele Membre nu pot restricţiona introducerea pe piata si punerea in functiune a sistemelor care sunt conforme cu cerintele esentiale prevazute in directiva MID. Ca urmare a tendintei de globalizare prin aplicarea uniforma a standardelor internationale in automatizari industriale, impactul metrologiei asupra mediului economic a evoluat de la nivel local catre un nivel din ce in ce mai extins, obiectivul final fiind un sistem metrologic unic care urmareste cresterea responsabilitaţii producatorilor in asigurarea conformitatii sistemelor cu cerintele esentiale ale directivei MID si cresterea rolului laboratoarelor de incercari in metrologia industriala.
In Romania, prevederile din Hotararea de Guvern nr.264/2006 (transpunerea in legislatia nationala a directivei MID), privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata si de punere in functiune a mijloacelor de masurare, sunt aplicabile incepand cu data de 01.01.2007 pentru 10 categorii de mijloace de masurare utilizate pentru realizarea masurarilor care raspund unor ratiuni de interes public, de sanatate publica, de siguranta si ordine publica, de protectie a mediului si a consumatorilor, de percepere a taxelor si obligatiilor si de corectitudine a tranzactiilor comerciale.
Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale, este prima firma din Romania care a obtinut la inceputul acestui an certificarea sistemelor sale in conformitate cu cerinţele esentiale aplicabile din MID. Respectivele sisteme, utilizate in tranzactii comerciale, detin de acum atat marcaj CE, cat si marcaj metrologic suplimentar, conform Directivei Europene pentru instrumentele de masurare si HG nr. 264/2006.
Dupa obtinerea certificatului de examinare de tip CE pentru aceste sisteme, compania Syscom 18 a fost supusa unui audit al sistemului calitatii pentru productie, inspectia finala a produsului si testarea acestuia, de catre Institutul de Metrologie din Cehia (CMI), obtinand certificarea conformitatii sistemului calitatii si, totodata, dreptul de a emite declaratii de conformitate cu tipul pe baza asigurarii calitatii procesului de productie. De asemenea, prin aceasta noua certificare, Syscom 18 garanteaza si se angajeaza sa introduca pe piata si/sau sa puna in functiune sisteme performante, sigure si la preturi competitive, produse in cadrul unui Sistem de Management Integrat, care respecta atat cerintele esentiale aplicabile ale MID, cat si cerintele standardelor ISO 9001 si ISO/CEI 17025.
Obţinerea certificarii conformitaţii din partea Institutului de Metrologie din Cehia confirma pozitia Syscom 18 drept cel mai important producator roman de sisteme fiscale. Syscom 18 va putea astfel sa comercializeze sistemele pe care le produce in Uniunea Europeana.
In ultimii 5 ani Syscom 18 a produs cca 150 de sisteme, atat pentru piata din Romania, cat si pentru Kazakhstan, Iordania, Iran si Libia. Toate sistemele fiscale produse anterior au fost aprobate de BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala), Syscom 18 avand de asemenea autorizatia de a le instala, verifica metrologic si sigila.
,,Pe piata europeana, metrologia este un domeniu de mare importanţa pentru menţinerea si dezvoltarea bazei stiintifice si tehnice, in toate segmentele socio – economice. Statele avansate aloca sume importante pentru activitati legate de masurari. Societatea in general se sprijina pe o infrastructura vasta, adesea invizibila de servicii, marfuri, retele de transport si de comunicatie, a caror buna functionare este esentiala pentru viata cotidiana. Sistemele de masura devin astfel componente esentiale in toate etapele hotaratoare pentru calitatea proceselor (de la conceptie la certificarea produsului). Prin urmare notiunea de calitate, indiferent ca se vorbeste de calitatea vietii, a mediului, a unui produs sau a unui serviciu, devine o necesitate, fara de care nu se poate intra in competitie pe o piata nationala, europeana sau internationala, in conditii de concurenta din ce in ce mai puternice.
Obiectivele noastre urmaresc castigarea unei pozitii importante pe piata de automatizari si sisteme de masura atat in Europa, cat si in Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.", declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

AlexandruLazar