Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Istoria chimiei

Oameni de stiinta si inventatori romani din domeniul chimiei

<< < (2/7) > >>

tery-cane:
Cuprinsul are urmatoarea  bibliografie (pe care intentionam sa o pun la sfarsitul lucrarii, parca asa se obisnuieste ,nu?) :
 1) Albu,D.; Brezeanu,M. - Mica enciclopedie de chimie, Editura Enciclopedica Romana, Bucuresti, 1974
 2) Costinescu, P.; Mihailescu,N.M.;Olteneanu, M. - Inventatori romani,Editia a II-a revizuita si adaugita, Editura OSIM AGIR, Bucuresti,2000;
.. precum si povestiri din viata mea  personala.
 
ps. Nici eu nu sunt de acord cu plagiatul  ;D
 

florin_try:
 As sugera adminilor sa deschida un nou topic in forumul de chimie, numit "istoria chimiei" si acest thread sa fie mutat acolo.
 Sper caa subiectul asta sa fie dezvoltat, insa includerea lui la "chimie organica" e arbitrara. Sunt multi chimisti mari si in domeniul chimiei fizice sau anorganice.

Adi:

--- Citat din: florin_ din Octombrie 31, 2010, 07:16:02 p.m. --- As sugera adminilor sa deschida un nou topic in forumul de chimie, numit "istoria chimiei" si acest thread sa fie mutat acolo.
 Sper caa subiectul asta sa fie dezvoltat, insa includerea lui la "chimie organica" e arbitrara. Sunt multi chimisti mari si in domeniul chimiei fizice sau anorganice.

--- Terminare citat ---

Buna idee. Am mutat.

Adi:

--- Citat din: tery-cane din Octombrie 31, 2010, 01:58:50 a.m. ---Cuprinsul are urmatoarea  bibliografie (pe care intentionam sa o pun la sfarsitul lucrarii, parca asa se obisnuieste ,nu?) :

--- Terminare citat ---

Da, numai ca atunci cand publici pe etape, in mai multe posturi, omul trebuie sa stie inca de la postul I care e biografia. Asa ca atunci trebuie pusa la inceput, zic eu.

chimistul:
Salut!

Foarte buna ideea cu acest "index" al marilor chimisti. Printre multi altii l-am remarcat pe :


--- Citat ---IONEL HAIDUC –(1937-  ) chimist, profesor emerit, academician. Actualmente presedintele Academiei Romane. Pionier in domeniul combinatiilor complexe pe baza de fosfor si a structurilor metalo-organice precum si a fosforilidelor.
--- Terminare citat ---

Placut surprins sa aflu asemenea cuvinte de lauda despre un fost profesor chiar daca pt scurt timp! Un om deosebit! ::)

http://ro.wikipedia.org/wiki/Ionel_Haiduc

 

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă