Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Romanca ia locul intai la concursul international "Innovation Camp"

(1/2) > >>

Adi:
http://www.comunicatemedia.ro/detalii_comunicat.php?id=13646

Bucuresti, 20 mai 2008

Ana-Maria Graur, o eleva de 17 ani de la Grupul Scolar Electrotehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, a reusit sa se califice, impreuna cu echipa sa multinationala, in finala concursului international "Innovation Camp", care a avut loc saptamana trecuta la Bruxelles, si a castigat locul I, cu o inventie care i-a uimit pe organizatori.

Este vorba despre o geanta realizata din materiale reciclabile, dotata cu un sistem de incarcare solar si cu unul (bazat pe principiul lui Faraday) care se activeaza la miscare. Inventia Ana-Mariei Graur si a echipei sale, din care au mai facut parte inca patru tineri din Estonia, Finlanda, Belgia si Norvegia, a fost apreciata de juriu si a primit premiul I. Geanta, al carei pret final ar ajunge la 180 de euro, ar putea fi folosita pentru incarcarea unui telefon mobil sau a unui laptop, fara a necesita conectarea la o priza.
Innovation Camp este unul dintre cele mai importante concursuri din Europa adresat tinerilor si a fost organizat in acest an la Bruxelles, de Junior Achievement Young Enterprise si finantat de Nokia. La prima editie s-au inscris 80 de tineri din 12 tari. Din Romania au participat zece elevi, iar trei dintre ei s-au calificat, impreuna cu echipele lor, in marea finala. Concursul se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani, care trec de fazele nationale ale "Innovation Camp".

Florin Ghioca
PR Manager JA Romania
florin.g@jaromania.org
florin.g@jaromania.org
http://www.jaromania.org

Temari:
Uimitor! Fata asta chiar a muncit si munca ei si a echipei ei au dat rezultat, poate unul neasteptat. A facut un bine pt. Planeta, si geanta asta poate fi in viitor un mijloc eclogic comun. Nu pot spune decat sincere felicitari si ca alti elevi/studenti sa munceasca si sa puna dragoste in ceea ce isi doresc cu adevarat!  :)
 

Adi:
Buna Temari, ma bucur ca cineva a gasit interesanta stirea ce am publicat-o. Pe viitor voi incerca sa pun astfel de stiri. Constat ca exista tot mai multe concursuri in care oamenii se pot depasi. Totul este sa ajunga informatia la elevi si ei sa participe. In plus, comunicand cu tineri din alte tari te dezvolti si uman, nu doar profesional, mai bine, vezi alte perspective, intelegi alte mentalitati, alte culturi, apoi poate chiar vizitezi alte tari ... Sper sa participi si tu la astfel de concursuri.

Temari:
Imi doresc mult sa particip la concursuri de stiinta si am participat. In liceu in schimb ma voi tine bine, am promis ca ajung la faza pe tara la biologie. Si poate si la fizica o sa incerc...poate...teoria o retin cat de cat dar practica, cu calcule matematice imi da mari batai de cap >.<

Adi:
Intelegi teoria si totusi iti da batai de cap practica cu calcule matematice? Mi se pare ca te contrazici, caci teoria e tot cu calcule matematice, chiar mult ca la partea experimentala. Sau oare prin teorie intelegi concepte, fenomene, fara numere, formule, ecuatii?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă