Educaţie şi cercetare > Educatie

CV?

(1/6) > >>

Reveuse.Kaari:
Salutare. Ştiu că nu prea am mai intrat pe site, îmi pare rău, dar şcoala îmi ocupă poate prea mult timp. Oricum, am şi eu o întrebare. Ce ar trebui să conţină un CV la vârsta mea? (15 ani) Dar grila de autoevaluare? Sunt foarte confuză ???.

HarapAlb:
In general trebuie sa cuprinda rubrici de genul:
- date personale: nume, prenume, data nasterii, telefon, e-mail...
- domeniile de interes: ce ai vrea sau ce ti-ar placea sa faci
- educatie: ce forme de invatamant ai urmat, unde si cu ce rezultate...
- experienta profesionala: unde ai lucrat, ce post ai avut si cu ce-ai ocupat...
- activitati "extrascolare": participari la concursurii la care ai castigat premii, diverse cursuri optionale...
- abilitati: poti include limbile straine, cunostinte din diverse domenii (calculatoare, design, muzica, desen, dansuri ...)
- hobby-uri

 Grila de autoevaluare nu stiu ce e...

Adi:
Cam la orice varsta CV-ul are acelasi format, doar ca poate are lucruri mai putine in el. Iti recomand sa il faci direct in Latex si cu aceasta ocazie te invit sa inveti Latex. Daca vrei, iti pot da template-ul CV-ului meu pe care il gasesti aici www.adrianbuzatu.ro.

mercur:
Salut! În primul rând, de la început, trebuie să-ţi spun din experienţă, că este este necesar să adaptezi CV-ul în funcţie de ce urmăreşti, adică: să dezvolţi anumite abilităţi expuse în CV în măsura în care sunt importante pentru scopul propus. De exemplu: dacă ai ca pasiuni, să zicem, pictura şi calculatoarele, aplicând un CV pentru o poziţie în cadrul unui proiect ce presupune cunoştinţe de IT, va fi necesar să dezvolţi în cadrul acelui CV cunoştinţele tale de calculatoare; dacă proiectul presupune şi grafică, sau grafică pe calculator, atunci este bine să etalezi în CV şi experienţa ta la pictură. Sper că m-am făcut înţeles până acum! Oricum, diverse exemple despe CV-uri găseşti pe net.
Dacă totuşi doreşti să vezi un exemplu concret despre ceea ce trebuie să conţină un CV pentru vârsta ta, te sfătuiesc să îţi faci cont pe WEDU.RO (exact aşa scris); e site-ul ăla despre Consiliul Naţional al Elevilor...  în sfârşit: după ce îţi faci cont vei putea să vezi exact un model despre ceea ce trebuie să conţină un CV pentru un elev. Succes!
Grila de autoevaluare se referă la activităţile tale specifice şi rezultatele obţinute în cadrul acestora. Pur şi simplu preiei din CV „activităţi profesionale” sau/şi „extracuriculare” şi dezvolţi. Adică la modul concret (ce ai făcut, cum ai făcut, de ce, ce te motivează, etc... cât mai amănunţit).

Adi:
Excelente sfaturi de la mercur!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă