Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Chimie organică

activitate catalitica

<< < (2/3) > >>

Adi:
Nu ai nici un drept sa ii judeci pe ei dupa cum iti raspund sau nu la probleme. Dar ai drept sa propui probleme comunitatii Stiinta Azi. Cine vrea sa rasupunda bine, cine nu nu.

chimistul:
Ok. Subiect inchis din partea mea. Imi schimb statutul din membru activ la sectiunea chimie in pasiv si incet incet dispar din peisaj. fara suparare si frustrare. Lasam generatia tanara sa arate ce poate. Bafta!

Adi:
Imi pare rau daca pleci. Ideea e sa isi exprime fiecare parerea lui fara atac la persoana.

AlexandruLazar:
Părerea mea de neavizat în ale chimiei -- astea sunt niște lucruri mari și impersonale, pentru ce trebuie amestecate ego-urile în ele?

Poate vreunul din olimpicii chimiști o avea urechi să audă. De la ce scrie în cartea de chimie la situațiile reale cu care se confruntă un chimist e cale lungă: date lipsă sau imposibil de obținut, procese dificil de controlat, aparatură de măsură care abia poate face față și situații departe de unele ideale. Toate astea necesită cunoștințele de chimie plus încă ceva lucruri pe lângă -- intuiție, gândire "out of the box" și mai ales experiență. Asta e valabil în orice domeniu -- drumul de la teoria BCS a supraconductoarelor la electromagneții din LHC e tare, tare lung.

Cu intuiția te naști și să gândești în afara formulelor chioare din carte înveți oricum în facultate, iar cunoștințele de chimie ca atare se găsesc în orice bibliotecă. Din toate astea experiența e cea care nu se găsește pe toate drumurile. Dat fiind cât de greu se găsește ea, poate ar merita să-și calce puțin pe orgoliu ca să aibă acces la ea, chiar din partea cuiva cu abilități de comunicare mai... restrânse.

Peace!

P.S. Încă ceva: fără răspunsuri greșite gârlă nu există învățare; dacă deja dai toate răspunsurile corecte, nu mai ai ce învăța -- deci cu cât mai multe răspunsuri proaste date cuiva care știe de ce sunt proaste, cu atât mai bine ;).

Adi:
AlexandruLazar, tu ai dreptate, numai ca nu aceea problema fusese pusa. Nu era vorba de cine are mai multa experienta, un chimist cu experienta in munca sau un elev care studiaza o carte. In schimb, problema era care carte e mai utila pentru olimpiadele nationale de astazi pentru liceeni: Nenitescu sau o carte de un american.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă