Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Chimie organică

activitate catalitica

(1/3) > >>

chimistul:
Salut!

Inca o intrebare: stie cineva/ banuieste cum se masoara estimativ ( vorbim de ani, luni)  timpul ramas pana la epuizarea catalizatorului dintrun reactor chimic ( catalizator solid, reactantii - gaze). Sa dau si niste indicii ca sa nu fie lacunara problema. Ai posibilitatea sa masori temperatura la intrare/ in stratul de catalizator/la iesire din reactor. Ai posibilitatea sa masori compozitia gazului la intrare/iesire din reactor. Ai posibilitatea sa masori debitele de gaz. Bafta!

chimistul:
Nu exista nici un geniu sau olimpic pe acest forum? Probabil Nenitescu nu se rasuceste in mormant caci cartea lui e inapoiata si greu de inteles de invatacei. Dar Clayden oare ce face? Ca se zice ca orice prost poate deveni expert numai daca o deschide. Chiar si fara profesor.  Hai curaj! ;D

Adi:
Olimpicii aceia nu stau pe aici pe forum. Dar am pe doi in ei pe facebook si le propun problema.

Adi:
Am transmis problemele tale olimpicilor pe care ii stiu pe facebook, dar ei (prin vocea lui BeeBee) au refuzat sa raspunda provocarii tale, pentru modul in care i-ati jignit tu si tery-cane. Intr-adevar, si eu am simtit in ultimele tale posturi un ton de superioritate, cum ca esti mai in varsta, esti inginer si ca ai dreptul moral sa le propui lor provocari ca sa iti arate ei ce bine stiu ei. Si titlul acestui post al tau este pe un ton superior, ironic: "pentru genii". Tinerii nu au pretins niciodata ca ei sunt genii. Ei au oferit ajutor unui voluntar care avea nevoie sa stie dupa ce carti sa invete. Si voi i-ati facut cu ou si cu otet, pe nedrept, cum ca isi bat ei joc de Nenitescu. OK, ai priceput. Prin atitudinea ta ai pierdut pe acesti tineri, care nu iti vor raspunde la provocari. Sper sa continue totusi sa ajute pe elevi care au nevoie de ajutor pe forum.

chimistul:

--- Citat ---Prin atitudinea ta ai pierdut pe acesti tineri, care nu iti vor raspunde la provocari.
--- Terminare citat ---
Prin atitudinea lor ei sunt cei care pierd. Eu stiu raspunsurile. Nu intreb ca sa imi dea ei un raspuns pt a ma ajuta.   

PS. No vorbim de superioritate aici. As putea spune: "Cu siguranta am mai multe cunostinte de chimie decat cei doi" dar nu e cazul. Nu incerc sa demonstrez unui licean ca stiu mai multe decat el. Ar fi ridicol.  ;D Am intampinat mai multe situatii si probleme decat ei doi asa ca opinia mea ar putea fi mai valoroasa decat a lor. Idem si in cazul lui tery-cane. Doar o opinie. Se pare ca tu esti de alta parere/opinie. De asemenea este ridicol sa incerc sa iti demonstrez contrariul. Totusi spune-le ca problemele stiintifice prevaleaza in fata celor personale. Daca dau raspuns corect la 3 din 4 probleme le cer scuze. Daca nu atunci sa o faca ei. Nu mie sau lui tery-cane dar pt modul in care au facut afirmatiile despre munca unui mare chimist roman. Deal?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă