Cum ai dedus ca prin functia de unda se transmite toata informatia (implicit actiunea la distanta) ?
Mai adaug una:
Pentru tine functia de unda corespunde unei realitati obiective? Exista o marime fizica masurabila echivalenta cu functia de unda?
1)
Cum ai dedus ca prin functia de unda se transmite toata informatia (implicit actiunea la distanta) ?Din completitudine: daca macar o parte de informatie circula pe alte canale, inseamna ca aceea fractiune de informatie nu e incodata in functia de unda, si implicit functia de unda nu e o descriere complecta a starii sistemului. Suntem la nivelul paradoxului EPR, dar aceasata problema a fost depasita demult, inca de atunci!

2) "Pentru tine functia de unda corespunde unei realitati obiective? Exista o marime fizica masurabila echivalenta cu functia de unda?"
Domnule, starea unui system, e ca in mecanica clasica, se defineste ca o colectie de valori a unor observabile. In mec clasica, pentru o particula, sunt {r,p}, pozitia si impulsul. Intelegi: in mecanica clasica nu este
o marime fizic masurabila, ci
o colectie de valori ale unor marimi masurabile(observabile). Asa este si in mecanica cuantica: starea este o colectie de numere cuantice precum n,l,m, adica implicit valori ale enegiei, moment cinetic, mmoment cinetic azimutal, iar aceste valori fizice sunt colectate in forma functiei de unda(dependenta ei functionala) si extrase din ea de operatori!
Chiar nu te-a mirat sa vezi vectorul de stare notat |nlm>, si proiectia lui <r|nlm>, adica functia de unda? Chiar nu ti-a zis nimeni ca acestea sunt
stari 
Cred ca realizezi, ca nu imi face nici o placere sa dau lectii de cuantica pe aici, si nu asta e si motivul care mi l-am propus.
Ma interesa sa discut legat de intrebarea care am pus-o io acu doua zile. Daca tu crezi ca poti contribui legat NUMAI de acea intrebare, bine! Daca nu, tot bine, doar ca nu-mi mai baga bug-uri!