Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Cu ce se hranesc tantarii?

Creat de Adi, August 23, 2010, 09:22:32 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Iata o intrebare ce ma framanta de cateva zile. Cu ce se hranesc tantarii numerosi ce exista in natura, in special in apropierea raurilor si lacurilor? De acord, cand sunt oameni acolo, ei musca oameni si le sug din sange si asta e hrana lor. Dar cand nu sunt oameni acolo? Caci sunt atat de multi tantari. Cu ce se hranesc atunci? Cu sangele de la alte animale? Ce animale? Caci pasarile au pene si nu cred ca ajung tantarii la ele, iar vite nu sunt asa de numeroase. Daca ar disparea rasa umana ar disparea si tantarii? Nu imi vine a crede ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

bbb

#1
Doar femelele musca mamiferele, pentru ca le trebuie proteine. Masculii se multumesc si cu nectarul plantelor. Deci ma gandesc ca daca nu au oameni prin apropiere, sau alte mamfiere pe care sa le poata intepa, consuma si femelele tot nectar.

Adi

Aha, are sens. Mersi de raspunsul prompt!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Liviu Gelea

#3
daca nu ma insel tantarii isi petrec cea mai mare parte din viata in stadiu larvar, vreo 7 zile. in acest timp nu sug pesti de sange, ci se granesc cu tot ce pluteste prin apa si pot sa inghita. dupa ce ies din apa se pot hrani cu nectar. Femela are nevoie de sange doar o singura data inaintea producerii de oua. Altfel spus, tantarii au neaparata nevoie de sange pentru a se reproduce si nu traiesc pe langa lacuri si balti doar cu nectar (si ambrozie)

Tantarii musca si pasari, desi mai rar. musca de asemenea orice alt animal. in savane, multe animale se balacesc in noroi ca sa fie aparate de tantari si alte insecte suparatoare.

io

#4
Citat din: Liviu Gelea din Septembrie 27, 2010, 03:30:30 AM
daca nu ma insel tantarii isi petrec cea mai mare parte din viata in stadiu larvar, vreo 7 zile.

Daca 7 zile reprezinta cea mai mare parte din viata unui tantar, atunci ma intreb contrariat, ce se intampla la mine acasa de m/au tot ciupit tantarii (credeam eu) toata vara (ca in fiecare vara dealtfel intre iulie si septembrie inclusiv) desi, am plasa la usa de la intrare si ferestre, am dat cu toate felurile de sprayuri.
Ultima solutie a fost un fel de baldachin din tifon (dar si asa am avut uneori nopti de cosmar din cauza ciupiturilor iar eu am crezut ca s/au specializat asa de bine incat intra prin orice deschizatura neetansata a plasei).
Sincer am crezut ca i/am imunizat, ca am parte de "reancarnarea unui rasputin", dar daca ei traiesc asa putin, oare, next genertation de rasputini m/au ciuruit?
De cateva zile, nu am mai fost ciupit, or fi ajuns la "menopauza". :D
Si inca ceva, sau specializat asa de bine ca nu bazaie niciodata, nu pot fi plesniti deoarece zboara inaintea palmei sau a altor ustensile de plesnit, dispar la prima miscare umana, pot fi vazuti f. f. rar.


Ce se intrampla? ???

Si ca sa raspund si la intrebarea initiatorului topicului, cred ca hiberneaza, sau mor lasand in urma lor oua probabil, sau larve, care se dezvolta numai cand conditiile de mediu devin propice din punctul "tantaresc" de vedere. :o

Adi

Da, probabil ca in fiecare zi ne musca alti tantari ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

vikingul

Sunt multe animale cu a caror sange se pot hrani.Insectele sunt foarte rezistente ,exista de milioane de ani si au supravietuit multor catastrofe naturale nu ar disparea asa usor.Sunt rezistente chiar si la radiatii!!!

vikingul

#7
viata oricum este incredibil de rezistenta exista bacterii si alte microorganisme care traiesc la presiuni sau temperaturi uriase,in cele mai variate medii de viata.Fiecare organism isi gaseste o nisa ecologica(locul lui intr-un mediu de viata),daca una este periclitata cauta alta si in cazul in care nu gaseste dispare.Natura nu trebuie subestimata este incredibil de complexa si desi ne credem superiori,toate inventiile noastre nu sunt decat kitsch-uri dupa cele pe care natura le-a creat inainte ca noi sa existam.

Anatol

Europa a impus Romania sa depue florile la cimitir pe uscat dar nu in vase cu apa. Fiindca anume in asemenea apa sezuta se inmultesc tintarii mai mult. Romania de obicei nu a dorit sa se lese dar a promis sa schimbe apa la 3 zile pana cand florile se trec.
  La mlastini, ape sezute tantarii se inmultesc catastrofic, lacurile de asemenea se prevad sa fie curatate, si facut ca apa sa circule, din cauza tintarilor.