Educaţie şi cercetare > Educatie

Gasirea subiectului potrivit

<< < (2/2)

bogdanfp:
Dupa ce am vizionat niste documentare realizate de Stephen Hawking, Carl Sagan, Richard Feynman, Richard Dawkins si James Burke, mi-am dat seama ce stiinta vreau sa studiez la facultate! Biologia.  :)

"Problema" e ca, la facultatile din Marea Britanie(unde as vrea sa studiez), sunt cerute la BAC 2 probe stiintifice, iar eu fiind la uman nu voi putea alege asa ceva.
Acum ramane de vazut daca ma mai pot transfera...

Adi:
Ai facut un mare pas inainte. Acum cum esti la uman, poate nu ai pregatire suficienta la stiinte in general si la biologie in particular. Va trebui sa recuperezi. Si daca treci a XI-a, mai ai doi ani pana la bac. Ai timp. Va trebui sa inveti singura foarte mult si sa faci poate meditatii. Trebuie sa analizezi bine daca chiar asta vrei sa faci, daca ai calitatile care sunt necesare profesoratului sau cercetatorului. Pas cu pas te vei cunoaste mai bine.

ioana.m:
Ideea e ca daca esti la uman de multe ori nu poti aprecia cat de greu e sa studiezi o stiinta anume. Desi tu esti perfect capabil sa inveti o anumita materie te izbesti de alte probleme cum ar fi folosirea matematicii in rezolvarea unor probleme anume, de fizica, chimie chiar si biologie. In sensul acesta trebuie sa fii constient si sa nu te dai batut.

Apoi, trebuie sa iti placa. Nu sa zici ca te schimbi de la uman daca ce ai studiat acolo cica nu e 'de viitor' nu vei faci bani sau asa ceva, care sunt pareri ale unora.

Poate nu sunt eu cea mai in masura sa dau sfaturi caci si eu oscilez in fiecare zi ca un pendul  :D intre stiintele reale si cele umane. Cel mai bine ar fi sa iei poate niste meditatii in caz ca te-ai decis asupra ceva anume. Numai sa fie clar ca a fost alegerea ta fiindca iti place nu fiindca cineva ti-a zis ca asa ar fi bine.

Tudy:
Faceti ceea ce va place.. ceea ce va atrage,ce va implineste,ce va face fericiti.Simplu si frumos!

adipop:

--- Citat din: Tudy din Martie 08, 2011, 08:20:01 a.m. ---Faceti ceea ce va place.. ceea ce va atrage,ce va implineste,ce va face fericiti.Simplu si frumos!

--- Terminare citat ---

Tie ce ti-ar place sa faci ?
adi

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă