Educaţie şi cercetare > Educatie

Gasirea subiectului potrivit

(1/2) > >>

bogdanfp:
Sunt fascinat de foarte multe stiinte, iar cele care-mi sunt predate la scoala imi plac in egala masura, insa nu stiu pe care sa o aleg pentru a o studia la facultate.
Mai am vreun an sa ma decid,  pana la BAC, si sper sa iau decizia buna.
Cum pot rezolva aceasta dilema?  :)

constantin.a:
Da cu banul in cazul acesta! ;D

Adi:
In ce clasa esti?

Gandeste-te ce fel de viata ai vrea sa ai peste 10-20 de ani. In Romania sau in strainatate? Vrei sa fii profesor de liceu sau universitar? Vrei sa fii cercetator? Daca da, cercetare fundamentala la un laborator sau cercetare aplicata in industrie? Sau vrei sa fii inginer in industrie?

Dupa aia poti alege domeniul (fizica, chimie, calculatoare, etc), dar intai raspunde-ti la intrebarile de mai sus.

bogdanfp:

--- Citat din: Adi din August 15, 2010, 12:19:45 a.m. ---In ce clasa esti?

--- Terminare citat ---
Sunt in cls. a-XI-a


--- Citat din: Adi din August 15, 2010, 12:19:45 a.m. ---Gandeste-te ce fel de viata ai vrea sa ai peste 10-20 de ani. In Romania sau in strainatate? Vrei sa fii profesor de liceu sau universitar? Vrei sa fii cercetator? Daca da, cercetare fundamentala la un laborator sau cercetare aplicata in industrie? Sau vrei sa fii inginer in industrie?

--- Terminare citat ---
Din pacate, in Romania, stiinta nu este si probabil nici nu va fi apreciata ca in Vest.Deci, in strainatate.  :)
Mi-ar placea ca slujba respectiva sa implice petrecerea timpului in natura.Acum nu pot zice ca as vrea sa devin profesor;nici despre cercetare nu stiu ce sa zic.

Adi:
Mai ai un an sa te gandesti deci ...

In natura exista multe tipuri de slujbe, de la cioban la geolog sau arheolog, in care caz esti cercetator ... Trebuie sa te cunosti mai bine. Varsta adolescentei e tocmai buna in acest sens. Fa niste teste psihologice de pe internet ca sa te cunosti mai bine, discuta si cu prieteni ai tai ...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă