Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Confuza- Medicina si/sau Anglia  (Citit de 4303 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ale

  • Vizitator
Confuza- Medicina si/sau Anglia
« : August 05, 2010, 01:28:39 a.m. »
Cum am mai mentionat pe aici pe undeva pe forum, sunt la liceu in clasa a 11-a,la uman si mi-am dat seama de putin timp ca vreau sa studiez medicina. N-are rost sa explic cum am luat hotararea..asta e alta discutie.
Ideea e ca mereu mi-am dorit sa studiez in Anglia..sa plec din tara.Am dat vara asta testul cambridge advanced (CAE) si l-am luat cu A. Media pana acum la liceu e undeva in jurul lui 9,80 ..deci nu ar trebui sa am probleme din punctul asta de vedere.
Din moment ce nu fac chimie si bio..si deci e imposibil sa le dau la bac...mi se pare imposibil sa pot ajunge sa fac medicina in Anglia.
Am urmatoarele variante:
1.ma apuc de meditatii...dau la facultate de medicina in Romania. (stiu ca pot sa intru daca ma apuc,nu e problema..dar vreau neaparat sa plec din tara)
2. plec in Anglia si studiez altceva...(cu riscul de a regreta toata viata ca nu am avut curajul sa fac medicina.)
3. exista universitati in Anglia care ofera cursuri de 6 ani,primul fiind de Foundation,pentru cei care n-au studiat stiinte in liceu.Le-am dat e-mail la absolut toate..singura care mi-a spus ca indeplinesc cerintele a fost Bristol..unde sunt doar 10 locuri...deci nu imi pun sperantele in ea foarte mult.
4.fac un curs de Access to Medicine,de un an..dupa care aplic la universitate. Putin probabil, pentru ca nu ti se acorda imprumuturi pentru el...si nu as avea posibilitatea materiala.
5. e posibil sa invat in particular biologie si chimie si sa imi echivalez cu A-levels-urile lor printr-un test?

Stiu ca e prea tarziu..si sunt constienta de cat de mult e de munca...si cat de mici sunt sansele...insa,e macar o posibilitate cat de mica sa imi indeplinesc ambele vise:atat anglia cat si medicina,fara sa fiu fortata sa renunt la una din ele?

Mihnea Maftei

  • Vizitator
Re: Confuza- Medicina si/sau Anglia
« Răspuns #1 : August 05, 2010, 10:55:02 p.m. »
Le-am dat e-mail la absolut toate..singura care mi-a spus ca indeplinesc cerintele a fost Bristol [...]
Salut. Insista prin emailuri sau telefoane pana iti raspund si celelalte—nu are rost sa neglijezi celalte oportunitati doar pentru ca nu ti-au raspuns la emailuri.

4.fac un curs de Access to Medicine,de un an..dupa care aplic la universitate. Putin probabil, pentru ca nu ti se acorda imprumuturi pentru el...si nu as avea posibilitatea materiala.
Daca e doar un an, poate vei reusi sa faci rost de bani. Oricum, vor fi si alte cheltuieli importante cat studiezi, in afara de taxele de studiu.
Poate poti face cursul de Access to Medicine in Scotia, unde de obicei nu sunt taxe de studiu pentru cei din UE.

5. e posibil sa invat in particular biologie si chimie si sa imi echivalez cu A-levels-urile lor printr-un test?
Poate poti prin SAT Subject Tests. Verifica daca sunt acceptabile.

Alta posibilitate e sa studiezi altceva si, dupa ce obtii un bachelor's degree, sa faci medicina. Asta nu ar trebui sa fie foarte neobisnuit, pentru ca in unele tari chiar e (aproape) obligatoriu sa faci asa (SUA, Canada, Australia). Si cred ca exista si in Anglia niste sisteme puse la punct special pentru graduate entry la medicina.
O problema cu a studia altceva inainte ar fi ca, daca vrei sa studiezi biologie, chimie sau ceva similar, tot ai probleme pentru ca nu faci materiile astea in liceu. Dar poate le poti depasi mai usor...

Nu poti sa urmezi International Baccalaureate sau A Levels in loc de liceu?

Eu sper sa ai succes.

Ale

  • Vizitator
Re: Confuza- Medicina si/sau Anglia
« Răspuns #2 : August 06, 2010, 02:30:50 a.m. »
multumesc de raspuns.
Mi-au raspuns celelalte universitati..atata doar ca nu indeplineam cerintele (la unele trebuia sa fiu cetatean britanic, la unele din estul angliei si tot asa)
Mersi de restul ideilor..o sa ma interesez