Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Ineptia lui Ioan Sabau – Turbina gravitationala

Creat de silvianlica, Iulie 27, 2010, 04:22:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ioan

Ptr Electron     
Raspunsul inventatorului privind solicitarile de la mesajul anterior:
Raza = 6 m
Punctul material de pe circumferinta cand depaseste punctual de pe segmental BB' (la ~281.25 grade) se mai deplaseaza inca 5.6 grade si ajunge la ~275.65 grade altitudinea minima de unde incepe sa se ridice punctul material spre circumferinta.
Cu stima, Ioan Sabau

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 06, 2012, 01:15:07 PM
Punctul material de pe circumferinta cand depaseste punctual de pe segmental BB' (la ~281.25 grade) se mai deplaseaza inca 5.6 grade si ajunge la ~275.65 grade altitudinea minima de unde incepe sa se ridice punctul material spre circumferinta.
Daca tot scoti valori din burta, macar zi-mi o valaoare exacta, nu aproximativa.

Repet intrebarea: la cate grade de verticala se afla greutatea de jos cand paraseste circumferinta? Da-mi o valoare cu cate zecimale vrei, dar sa fie exacta.

e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr virgil48
Raspunsul inventatorului la mesajul lui virgil48, citez partial din mesaj: "...  lipsa unei demonstratii coerente, sintetice, unitare, pentru o singura varianta. Prea multe pagini, repetari, linkuri,variante, "noutati", explicatii fortate, inconsecvente, anuleaza posibilitatea de a afla adevarul. Ajungi sa cauti acul in carul cu fan si asta nu face nimeni stiind rezultatul. Daca ai posta o demonstratie coerenta(in acceptiunea ta), dezvoltata pe cel mult
o pagina de hartie, care sa poata fi urmarita pas cu pas, ai avea mai multe sanse
in acest demers. In ciuda raspunsurilor mele anterioare, spun si eu: este prea
frumos ca sa fie adevarat, iar fizica elementara este imposibil de anulat."      
Calculele corecte se pot lectura in PREFATA turbinei gravitationale mixte, unde este postata si fig. N/2 care se poate accesa pe site http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com /          

Calcul estimativ (cu formula  L=mgh) ptr  7,5 greutati care coboara; Calculele sunt realizate in varianta in care multiplicatorul si cele doua generatoare sunt cuplate la arboreale turbinei gravitationale mixte si produce energie electrica in timpul functionarii conf. inventie.      

Date pt calcule: m = 8000kg; h = 10.5 m

Citez partial din calculele mentionate mai sus: "7,5 (greutati) – 1,5(greutati ptr pierderi diverse = 6 greutati); 6*8000*9.8*10.5 = 4939200J; 4939200J – 823200J = 4116000J;  ~4116kw; ~4MW; ~500%;   UN CASTIG GRATUIT deoarece turbina gravitationala mixta se autoalimenteaza in timpul functionarii. Atentie! Acest castig GRATIS de cel putin ~4MW este continuu in tot timpul functuonarii. Calculele anterioare nu include si forta parghiilor calculata la punctual *Z*."      
Incearca sa infirmi cu alte calcule, daca poti, daca nu poti... Incearca sa nu mai arunci cu noroi in ceeace nu cunosti sau poate nu intelegi.    
Daca ai intrebari in legatura cu turbina gravitationala mixta, cu placere o sa raspund...      
Cu stima, Ioan Sabau

ariel55

#63
Seneca spunea: "Errare humanum est, perseverare diabolicum "  :-[
P.S. Victrix malorum patientia est  ;D
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

ioan

Ptr Electron     
Raspunsul inventatorului: fata de segmentul CC' se afla la 5.6 grade.
Astfel la ~275.6 grade altitudinea minima incepe sa se ridice punctul material spre centrul turbinei gravitationale. Cu stima, IS

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 06, 2012, 01:58:41 PM
Raspunsul inventatorului: fata de segmentul CC' se afla la 5.6 grade.
Astfel la ~275.6 grade altitudinea minima incepe sa se ridice punctul material spre centrul turbinei gravitationale.
ioan, nu inteleg. Daca punctul de unde incepe sa se ridice greutatea este la 5.6 grade de verticala, de ce "altitudinea minima este la ~275.6 grade" ? Explica-mi acest lucru, pentru ca altfel nu vorbim despre acelasi lucru si vorbim degeaba.

e-
Don't believe everything you think.

ioan

ptr Electron
Raspunsul inventatorului: punctele materiale se afla in permanenta numai in cadranele 1 si 4 (in sens trigonometric, de fapt invers sensului trigonometric).     

Greutatea care urmeaza sa se ridice se afla pe circumferinta in cadranul IV, la ~275.6 grade, deci inainte de verticala segmentului CC' cu 5.6 grade.       

Pe verticala la segmental CC' la  altitudinea minima a turbinei, sunt 270 grade + 5.6 grade = 275.6 grade.

Cu stima,IS

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 06, 2012, 03:18:46 PM
Raspunsul inventatorului: punctele materiale se afla in permanenta numai in cadranele 1 si 4 (in sens trigonometric, de fapt invers sensului trigonometric).
Nu se poate asa ceva, data fiind descrierea facuta de tine. Daca greutatea de jos incepe sa urce inainte sa ajunga in C, atunci inevitabil greutatea care era in centru si incepe sa urce, va intra in cadranul 2 pana ajunge in C'. Iti precizez asta ca sa intelegi ce se intampla geometric vorbind. In calculul energiilor ce ne intereseaza, care cadrane sunt ocupate si care nu, e complet irelevant.     

CitatGreutatea care urmeaza sa se ridice se afla pe circumferinta in cadranul IV, la ~275.6 grade, deci inainte de verticala segmentului CC' cu 5.6 grade. 
ioan, nu se poate asa ceva. Daca unghiul e de "~275.6 grade" atunci fata de verticala CC' unghiul e "~5.6 grade" si nu "5.6 grade". Dumneata chiar nu intelegi diferenta dintre aproximativ si exact? Circumferinta unui cerc are exact 360 grade, jumatate de cerc are exact 180 grade, deci nu se poate sa aduni ceva aproimativ cu ceva exact si sa obti ceva exact. Insist pe partea asta pentru ca vreau sa eliminam orice abureala pseudo-stiintifica din aceasta analiza. Jongleriile tale cu aproximari de acest fel sunt clar pseudo-stiintifice.  

CitatPe verticala la segmental CC' la  altitudinea minima a turbinei, sunt 270 grade + 5.6 grade = 275.6 grade.
Ok, in sfarsit. Deci unghiul despre care intreb eu este de 5.6 grade. Asta e important pentru aplicatia numerica.

In mesajul urmator am sa-ti prezint o schema de genul celor din figurile 1 si N/2 de mai sus cu "turbina", in care voi desena traiectoria greutatilor pe parcursul unui ciclu. Daca vei fi de acord cu acele traiectorii, vom putea continua. Repet ca e esential sa vorbim despre acelasi lucru, altfel, degeaba vorbim.


e-
Don't believe everything you think.

Electron

ioan, iata schema despre care vorbeam. Punctul cel mai de jos, "M", este cel care se afla la 5.6 grade de verticala CC' (deci unghiul G50M e de 275.6, masurata in sens trigonometric). Sper ca figura e destul de clara, am incercat sa pastrez notatiile din figurile tale (doar M e nou, pentru ca tu nu ai precizat punctul cel mai de jos atins de greutati niciodata).

In figura, fiecare greutate care se deplazeaza urmareste sagetile desenate. Doar greutatea care la inceputul ciclului se afla in A, parcurge doua sageti: pleaca din A, coboara pana la M, iar apoi ajunge in O (urcand).

E ok? Esti de acord ca asa se deplaseaza greutatile in fiecare ciclu? (desigur, mai avem greutatile din centru care nu se deplaseaza).

Daca e ceva cu care nu esti de acord in figura mea, te rog sa spui ca sa clarificam si sa corectez, pentru ca, repet, trebuie sa vorbim despre acelasi lucru daca vrem sa discutam la modul relevant.


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr Electron   
OK. dar atentie! toate greutatile cand le ajunge randul sa urce spre centrul turbinei, urca din cadranul IV (indiferent de grade) pana in centru iar greutatea a doua din centru incepe sa urce in cadranul II, cand paraseste cadranul II este pe circumferinta.
cu stima, IS 

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 06, 2012, 06:37:12 PM
OK. dar atentie! toate greutatile cand le ajunge randul sa urce spre centrul turbinei, urca din cadranul IV (indiferent de grade) pana in centru iar greutatea a doua din centru incepe sa urce in cadranul II, cand paraseste cadranul II este pe circumferinta.
Da, suntem de acord. Greutatea care pleaca din A ajunge in O, iar cea care pleaca din O ajunge in C', pe parcursul unui ciclu.

Bun, pana fac eu calculul energiei, te rog sa te gandesti si sa raspunzi la urmatoarea intrebare: in afara de greutatile care coboara (urmarind sagetile albastre), care transforma energia potentiala gravitationala in lucru mecanic util, mai avem vreo alta "sursa de energie" care sa produca lucru mecanic util in "turbina" aceasta? Ne preocupa deocamdata productia de energie per ciclu, de aceea intreb.


e-
Don't believe everything you think.

Electron

ioan, iata calculul meu:

Notez cu G2'', G3'' ... M'', proiectiile punctelor de interes pe axa verticala. (Desigur, G5 e proiectat in O). De observat ca punctul M'' e diferit de punctul C. Putem calcula lungimea segmentului OM'' folosind triunghiul dreptunghic OMM'' (MM''O este unghi drept). A se vedea imaginea atasata mai jos.

Notam masa punctelor materiale cu m.
Mai notam distanta C'M'' cu H si OC' = OG2 = ... = OG7 = OA = OC = R.
Pentru unghiuri, notam masura unghiului MOM'' cu a.

Pentru a aplica formula generala L = mgh, trebuie sa calculam pentru fiecare greutate care este diferenta de inaltime (h) in timpul ciclului. Cum ne intereseaza energia produsa, ne intereseaza pe ce distanta coboara fiecare greutate in timpul unui ciclu. Avem cazul special al greutatii de jos, care la inceputul ciclului coboara (din A pana in M) iar apoi urca (din M pana in 0). Dar, ne intereseaza ce castigam ca energie, deci ne referim deocamdata doar la coborari.



Pentru G1 (care pleaca din C') avem L1 = mg(C'G2'');
Pentru G2 avem L2 = mg(G2''G3'');
...
Pentru G7 avem L7 = mg(G7''A'');
Pentru G8 avem L8 = mg(A''M'').

Lucrul mecanic produs de coborarea celor 8 greutati pe parcursul unui ciclu este: Lp = L1 + L2 + ... + L7 + L8.

Observam ca in aceasta suma putem da factor comun pe mg, si avem Lp = mg(C'G2'' + G2''G3'' + ... + G7''A'' + A''M'') = mg(C'M'') adica, conform notatiei de mai sus, avem:

Lp = mgH

Aplicatie numerica:
m = 8000 kg (masa unui punct material)
g = 9.8 m/s2
R = 12 m
masura lui MOM'' este a = 5.6 grade

H = C'M'' = C'O + OM'' = R + Rcos(a)
H = 12 m + 12 m * cos (5.6 grade) = 12 m + 11,942 m= 23,942 m

In fine: Lp= 8000 kg * 9.8 m/s2 * 23.942 m = 1 877 052,8 J

Esti de acord cu rationamentul meu pana aici si cu aceste calcule ?


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr Electron     
Citez doar finalul mesajului Dvs privind calculele deoarece inca nu-i complet ptr un ciclu:
In fine: Lp= 8000 kg * 9.8 m/s2 * 23.942 m = 1 877 052,8 J       

Esti de acord cu rationamentul meu pana aici si cu aceste calcule ?     

Raspunsul inventatorului, la calculele DVS:     

Acest calcul inca nu este complet, astept calculele finale complete pentru a le compara cu ale mele estimative...  La cei 70 de ani ai mei nici nu-ncerc sa verific calculele Dvs...   

Calculele Dvs fi-vor verificate de comunitatea stiintifica, dar fiind primul care le-a realizat as fi ONORAT sa facem o echipa in vederea exploatarii inventiei. 


Citez un fragment din brosuri si din unele descrieri care etaleaza (rudimentar) sistemul DESCHIS al turbinei gravitationale cu castig supraunitar.

Orice castig continuu supraunitar (gratuit) al turbinei grav. autoalimentate este un succes FARA PRECEDENT deoarece n-a mai fost realizat pana in prezent.


"Pentru nespecialisti dau un exemplu: precum gazul din interiorul unui cilindru care functioneaza ca un sistem deschis in timpul admisiei si in timpul evacuarii; cu randament scazut (subunitar).


Si turbinele gravitationale functioneaza intr-un sistem deschis deoarece consuma din mediul ambiant energie electrica ~ 0,001% pana la ~3%, pentru manipularea punctelor materiale in interiorul unui grup de chesoane sau pe exteriorul unui tambur; realizand un grup de parghii de ordin 0, care produce lucru mecanic multiplu.

Lucru mecanic multiplu realizeaza excentricitatea permanenta care produce rotatia turbinei gravitationale si transmite energia in afara sistemului deschis la multiplicatorul de turatie si celor doua generatoare care produce energie electrica cu randament supraunitar."

Cu stima, IS

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 06, 2012, 11:34:12 PM
La cei 70 de ani ai mei nici nu-ncerc sa verific calculele Dvs...
Rau faci. Adica la cei 70 de ani ai dumitale incerci sa revolutionezi fizica, sa aduci lucruri "absolut noi" pe care se pare ca sunt atat de complicate incat doar tu le intelegi, dar nu incerci sa verifici niste analize de nivel de baza (mecanica de gimnaziu) detaliate aici ca sa le poti urmari pas cu pas. Nu e logic, ioan. Dar e alegerea dumitale, eu nu te pot obliga sa renunti la pseudo-stiinta in favoarea analizelor serioase.   

CitatCalculele Dvs fi-vor verificate de comunitatea stiintifica,
Desigur, ele pot fi verificate de oricine, de aceea le-am postat pe un forum public. Chiar iti dau voie sa folosesti calculele mele si imaginile postate de mine pentru a-ti prezenta turbina daca vrei, nu am nici o pretentie in acest sens.

Citatdar fiind primul care le-a realizat as fi ONORAT sa facem o echipa in vederea exploatarii inventiei.
Multumesc de oferta. Eu prefer sa facem mai intai si analiza energiei consumate per ciclu, ca sa putem evalua randamentul "turbinei", inainte sa "exploatam inventia". Ce zici?

CitatCitez un fragment din brosuri si din unele descrieri care etaleaza (rudimentar) sistemul DESCHIS al turbinei gravitationale cu castig supraunitar.
Gresit. Pana nu definesti exact sistemul, nu putem decide daca e deschis sau nu. Cat despre "castigul supraunitar", inca ramane sa-l demonstrezi.

CitatOrice castig continuu supraunitar (gratuit) al turbinei grav. autoalimentate este un succes FARA PRECEDENT deoarece n-a mai fost realizat pana in prezent.
Poate vrei sa spui ca ar fi, daca s-ar realiza vreodata. Inca se asteapta o demonsrtatie PRACTICA in acest sens.

Citat"Pentru nespecialisti dau un exemplu: precum gazul din interiorul unui cilindru care functioneaza ca un sistem deschis in timpul admisiei si in timpul evacuarii; cu randament scazut (subunitar).
Acest exemplu nu are nimic de-a face cu definitia sistemelor inchise si deschise.

CitatSi turbinele gravitationale functioneaza intr-un sistem deschis deoarece consuma din mediul ambiant energie electrica ~ 0,001% pana la ~3%, pentru manipularea punctelor materiale in interiorul unui grup de chesoane sau pe exteriorul unui tambur; realizand un grup de parghii de ordin 0, care produce lucru mecanic multiplu.
Energie electrica din mediul ambiant ? Ce inseamna asta ? Cat despre procente, ramane sa le demonstrezi cu ceva serios, nu doar cu abureli pseudo-stiintifice. De aceea am si intervenit aici, ca sa-ti dau ocazia sa faci (sau sa vezi) o analiza riguroasa, nu doar aproximatii cu valori scoase din burta.

CitatLucru mecanic multiplu realizeaza excentricitatea permanenta care produce rotatia turbinei gravitationale si transmite energia in afara sistemului deschis la multiplicatorul de turatie si celor doua generatoare care produce energie electrica cu randament supraunitar."
Vom vedea ce inseamna (pentru tine) aceste lucruri, daca finalizam analiza bilantului energetic, prin calculul energiei consumate per ciclu de turbina.


e-
Don't believe everything you think.

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 06, 2012, 11:34:12 PM
Citez doar finalul mesajului Dvs privind calculele deoarece inca nu-i complet ptr un ciclu:
In fine: Lp= 8000 kg * 9.8 m/s2 * 23.942 m = 1 877 052,8 J       

Esti de acord cu rationamentul meu pana aici si cu aceste calcule ?     

Raspunsul inventatorului, la calculele DVS:     

Acest calcul inca nu este complet, astept calculele finale complete pentru a le compara cu ale mele estimative...
De ce nu sunt complete? Ce lipseste? Primul pas din analiza bilantului energetic este calculul energiei produse per ciclu. Asta am calculat mai sus. Ce lipseste din calcul?


e-
Don't believe everything you think.