Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Ineptia lui Ioan Sabau – Turbina gravitationala

Creat de silvianlica, Iulie 27, 2010, 04:22:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

ioan, inca de pe acum as dori sa precizez ca mi-ar parea bine sa ai dreptate, sa fii inventat o metoda care are ca rezultat ceea ce afirmi dumneata. Sper totusi sa intelegi scepticismul cu care esti intampinat, nu doar in general, dar cu atat mai mult pe acest forum dedicat stiintei.

Aici ai o ocazie buna sa iti prezinti (cel putin teoretic) inventia, sa discuti cu pasionati in domeniu, care sa te ajute sa iti formulezi niste explicatii asa cum se asteapta intr-o discutie serioasa, stiintifica.

Eu iti marturisesc faptul ca sunt dezamagit de prezentarea pseudo-stiintifica facuta de tine pe acele site-uri deja prezentate. Trimiteri circulare de la o pagina la alta, lipsa definitiilor si rationamentelor/demonstratiilor, exprimarea agramata si multe altele, fac sa fie imposibil de inteles ce vrei tu de fapt.

De aceea, te invit sa discutam aici, deschis si serios, stiintific, punct cu punct, sa vedem cine greseste: eu, ca sceptic in fata afirmatiilor tale, din cauza ca nu am priceput inovatiile tale din fizica ("parghia de ordin 0", "lucrul mecanic multiplu" si "excentricitatea permanenta"), sau tu, din cauza necunoasterii suficiente a domeniului pe care afirmi ca il revolutionezi.

Te rog sa eviti citatele repetate si inutile ale textelor de pe paginile deja amintite. Am citit ce e scris acolo, iar intrebarile pe care le pun sunt pentru ca nu am gasit acolo raspunsurile, nu pentru a te obliga sa te repeti iar si iar. Deci, hai sa discutam aici, fara trimiteri interminabile la sprezentarile pseudo-stiintifice.

Iata deci primele mele intrebari la subiect:

Citat din: ioan din August 31, 2012, 09:05:56 PM
"De ~20 de ani este descoperit *Perpetuum Mobile Autoalimentat* cu castig de energie exponentiala, gratuita, care are structura de rezistenta trei lucrari stiintifice absolut noi in fizica, sustinute de inventator si cu calculele de mai jos, infirmate de OSIM numai cu vorbe goale nefundate."
Care sunt cele trei lucrari stiintifice? Unde le-ai publicat? (Aici accept sa-mi dai referinte spre site-urile tale, daca acolo se afla integral aceste lucrari. Eu le-am cautat fara sa le gasesc, link-urile se invart in cerc inutil.)

Citat"Toate turbinele gravitationale sunt *perpetuum mobile autoalimentate* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor energie electrica din productia proprie de la 0,001% pana la 3%."
Cum ai ajuns la aceste valori? Care sunt calculele facute? Pe ce se bazeasa demonstrarea corectitudinii lor? Iti spun inca de pe acum ca a face afirmatii fara a le argumenta, nu are nici un rost. Cel putin nu pe acest forum dedicat stiintei.

Citat"Calcule realizate cu formula L = mgh la punctele materiale care urca si coboara pe circumferinta este aproximativ 15% din energia potentiala a celor 7.5 greutati. Energie potentiala ramasa (neconsumata) de aproximativ 85% de la cele 7.5 greutati este primita de la arboreale turbinei gravitationale mixte care roteste in faza a doua multiplicatorul de turatie care in ultima faza actioneaza doua generatoare care produce EXPONENTIAL mai multa energie electrica decat consuma." 
Cum ai calculat acest procent de aproximativ 15%?

Citat"Calculele se pot verifica de orice om cu studii medii. Calculele inventatorului dovedesc cele afirmate mai sus, cu formulele: L=mgh pentru ridicarea greutatilor si F1*b1=F2*b2 pentru cele 8 parghii de ordin 0, caci celelalte legi ale fizicii sunt contrare legii parghiilor."
Ok, te invit sa ne prezinti acele calcule sa le putem verifica. Sunt pe acest forum destule persoane cu nivel suficient de studii pentru asta.

CitatCalculele sunt redactate in PREFATA.
Eu nu am gasit acele calcule. Am gasit doar afirmatiile citate pe aici, fara nici un calcul care sa le sustina. Deci, vino cu acele calcule complete, aici pe forum.


e-
Don't believe everything you think.

ariel55

#16
Stimate Dl.Sabau, aveti un raspuns pertinent aici, chiar in sit-ul dvs.Ce alte raspunsuri doriti?:



Citat din sit-ul dvs: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/academie.html

Este recomandabil sa nu schimbati continuu numele de postare cand sustineti minunata inventie.Multumesc , deoarece am  dori cred sa discutam cu aceeasi virtuala persoana, este mult mai convivial. ;D
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

ioan

Si pentru PSEUDOSPECIALISTI... Cateva ganduri ale lui Albert Eisnstetein, citez: "Stiinta fara religie este schioapa; religia fara stiinta este oarba"   
"Uneori unii platesc cel mai mult pentru lucruri pe care altii le primesc pe nimica"   
"Marile spirite intodeauna au intampinat opozitii violente din partea mediocritatii. Ultimii nu pot sa inteleaga cand cineva  nu se aliniaza fara a se gandi la prejudecatile ereditare, ci in mod onest si curajos isi foloseste inteligenta."   Albert Eisnstetein

Sieglind

#18
@ all: Cred că e cazul să intervin fiindcă vă văd cum bâjbâiţi prin Labirintul cunoaşterii fără să aibă cine să vă lumineze:

Ecco!

http://pub.osim.ro/publication-server/pdf-document?PN=RO126860%20RO%20126860&iDocId=1816&iepatch=.pdf

Reţineţi şi asta (invidioşilor):

"Centrala electrică gravitaţională poate fi utilizată oriunde în cosmos, fiind fabricată pe pământ, conform invenţiei, şi transportată cu nave extraterestre pe alte planete (cu condiţii de viaţă apropiate)."

Ce spirit! Ce om! ah!

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 01, 2012, 05:01:39 PM
Cateva ganduri ale lui Albert Eisnstetein, [...]  Albert Eisnstetein
Daca tot faci eroarea de logica de apel la autoritate, macar citeaza corect numele celor citati.  ::)

Astept in continuare sa prezinti aici pe forum calculele pentru procentele acelea.

e-
Don't believe everything you think.

ioan

Raspunsul inventatorului pt *ELECTRON*: calculele solicitate si fragmentele citate de Dvs. sunt in materialele postate pe site http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com
Sau le puteti accesa la CAUTARE GOOGLE  redactand urmatoarele titluri: legea parghiei de ordin 0,  legea excentricitatii permanente, lucru mecanic multiplu, turbina gravitationala mixta ... Cu stima, Ioan Sabau, pensionar.

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 01, 2012, 05:48:37 PM
Raspunsul inventatorului pt *ELECTRON*: calculele solicitate si fragmentele citate de Dvs. sunt in materialele postate pe site http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com
Stimate ioan, nu am gasit pe pagina propusa de tine calculele respective. Te rog inca o data sa citezi aici, in primul rand, exact calculele facute pentru a obtine procentele "de la 0,001% pana la 3%". Iata:

Citat din: ioan din August 31, 2012, 09:05:56 PM
"Toate turbinele gravitationale sunt *perpetuum mobile autoalimentate* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor energie electrica din productia proprie de la 0,001% pana la 3%."
Amintesti aceste procente, dar nu e nici un calcul din care sa rezulte ele. Sper ca acum e mai clar ce intreb.


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Date estimative pentru calcule: Turbina este de ~200 tone şi are aproximativ una rot/min ; Dt = 14m ; Raza = 7m ; înălţimea greutăţilor este de h=10.5m.  Raza medie pentru cele 8 parghii este de circa 3m, deoarece bratele active ale parghiilor sunt de la 0,001m pana la 6m.  (6 : 2 = 3m) Una greutate = 8000kg (16 greutati egale (parghii)  = 128000kg ; 6 greutati egale (parghii) = 48000kg). Lungimea chesoanelor este de ~14m. Manipularea greutatilor se face pe o lungime de ~12m. b1 = 3m; b2 = 0.03m; (dovedit c-un proiect preliminar, cu 50 pagini, anexat la CBI nr. 00670 / 11.06.1999) F2 = 0;  F1' = forta care roteste pinionul multiplicatorului datorita parghiei de ordin 2.

       Varianta cu castiguri partiale subevaluate, privind infrastructura, la turbina gravitationala mixta.

       Calcul ptr una greutate care se ridica   8000*9.8*10.5 = 823200J

       Toate cele 7,5 (7,5*8000=60000kg) greutati sunt atrase deodata de forta de gravitatie, dar pentru calculele subevaluate luam numai 6 greutati (parghii conf. inv. si fig. 1)

      Redactez 3 variante de castig estimativ pentru comentarii, verificari, analize etc.

X   - 8000*9.8*1.5=117600J; 117600*7.5=882000J; 882000–823200=58800J; un castig de ~7%;  ~58kw; in plus, pentru franarea fortuita a greutatilor (la numai ~1.5m/s) prin multiplicator si cele doua generatoare se castiga inca cel putin jumatate de inaltime necalculata anterior: (10.5-1.5=9m) 9:2=4.5m; 8000*9.8*7.5*4.5m=2646000J; ~2646kw; 58 + 2646 = 2700kw; ~2,7MW; UN CASTIG GRATUIT minim de ~310%, deoarece turbina gravitationala mixta se autoalimenteaza in timpul functionarii. Atentie! Acest castig GRATIS minim de cel putin ~2,7MW este continuu in tot timpul functuonarii. Calculele anterioare nu include si forta parghiilor calculata la punctual *Z*.

Y   - toate cele 7,5 (7,5*8000=60000kg) greutati sunt atrase deodata de forta de gravitatie, pentru calcule luam h=10,5m) deoarece in timpul functionarii toate greutatile sunt franate fortuit prin multiplicator si cele doua generatoare, deci tinute fortat la o viteza de numai ~1,5m/s; 7,5 (greutati) – 1,5(greutati ptr pierderi diverse = 6 greutati); 6*8000*9.8*10.5 = 4939200J; 4939200J – 823200J = 4116000J; ~4116kw; ~4MW; ~500%;   UN CASTIG GRATUIT de ~4116kw;  ~4MW;  deoarece turbina gravitationala mixta se autoalimenteaza in timpul functionarii. Atentie! Acest castig GRATIS de cel putin ~4MW este continuu in tot timpul functuonarii. Calculele anterioare nu include si forta parghiilor calculata la punctual *Z*.


Z   - a treia varianta cu castig exponential formula parghiei F1*b1=F2*b2;   F2 = (F1*b1) : b2; Conf. descriere inventie scadem doua parghii pentru pierderi diverse;    8 – 2 = 6 parghii; F1 = forta activa (8000kg*6=48000kg);  F1 = 48000*9.8 = 470400N;  b1 = 3m; b2 = 0.03m; h = 10.5m; F2 = 0; b1 = bratul fortei active; b2 = bratul fortei rezistente. F2 = (470400N*3m) : 0.03m; F2 = (1411200Nm : 0.03m); (F2 = forta de la arboreale turbinei gravitationale); F2 = 47040000N sau 4704000kg.

Z'   - a treia varianta estimativa cu castig exponential minim subevaluat
Momentul generat de infrastructura turbinei gravitaţionale mixte, subevoluat, este: M = ~720000Nm
M = F*r*5.03 = 48000*3*5.03 = 724320Nm ; n = 3000 rot/min  ;  M = (9550*P) : n ; 
M = (9550*226178) : 3000 ; M = ~720000Nm 
P = (M*n) : 9550 = (6*8000*3*5*3000) : 9550 = 2160000000 :  9550 = 226178 ;  P = ~220kw

    Arboreale turbinei gravitationale se roteste in permanenta si cu forta de 47040000N sau 4704000kg  actioneaza de la aproximativ 0.03m, aproape de mijlocul diametrului de la roata dintata ce se monteaza pe arboreale turbinei, realizand bratul lung al parghiei de ordin 2 (1,3m), care la extremitatea ei roteste pinionul multiplicatorului care are raza de aproximativ 0.13m. Dimensionarea rotilor dintate este estimativa aidoma calculelor. F1' = forta care roteste pinionul multiplicatorului datorita parghiei de ordin 2; b1' = 0.13m  (raza pinionului) ;  b2' = 1,3m (raza rotii dintate montata pe arborele turbinei); F1' = (F2'*b2') : b1' ;  (47040000N*1.3m) = 61152000Nm; 61152000 : 0.13 = 470400000N sau 47040000kg.

     Conf. calculelor de mai sus, turbina gravitationala produce o forta de  470400000N sau 47040000kg

Z''   - a treia varianta estimativa cu castig exponential mediu subevaluat
A -Momentul generat de turbina gravitaţionala mixta de 200 tone, subevoluat, este: M =  ~61152000Nm             
M = 47040000N*1.3m = 61152000Nm ; n = 1100 rot/min ;  M = (9550*P) : n ; 
M = (9550*7043685) : 1100 =  61152000Nm  ;  M = (9550*7043685) : 1100 = 61152000Nm
P= (M*n) : 9550 = (61152000*1100) : 9550 = 67267200000 :  9550 = ~7040kw ;  P = ~7MW
B -Momentul generat de turbina gravitaţionala mixta de 200 tone, subevoluat, este: M =  ~611520000Nm             
M = 470400000N*1.3m = 611520000Nm; n = 3000 rot/min;  P= (M*n) : 9550 = (611520000*3000) : 9550 = 192100523 = 192100kw ;  P = ~192MW, castig continuu aproape gratuit.
C – castigul estimat la o centrala electrica gravitationala conform inventie si fig. 6:
        Fig. 6, reprezintă centrală electrică gravitaţională cu  zece hale industriale 4, ele sunt realizate fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante şi cel puţin 16 turbine gravitaţionale 1, care sunt echipate în principal cu sursă de energie convenţională 2, necesară pentru deplasarea greutăţilor în interiorul chesoanelor; multiplicatoare de turaţie; generatoare şi anexele aferente lor.
         Daca avem zece hale si in fiecare numai 4 turbine gravitationale mixte rezulta: 192*10*4 = 7000MW, castig continuu aproape gratuit.

Electron

Se pare ca nu ne intelegem. Mai intreb o data:

Citat din: ioan din August 31, 2012, 09:05:56 PM
"Toate turbinele gravitationale sunt *perpetuum mobile autoalimentate* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor energie electrica din productia proprie de la 0,001% pana la 3%."
ioan, din ce calcule rezulta procentele "de la 0,001% pana la 3%" din citatul tau? Raspunde la asta, prima data. Scrie acele calcule care dau valorile de 0.001% si 3%.

e-

PS: Raspunsul tau de mai sus cu "date estimative pentru caclule" este o palavrageala pseudo-stiintifica. De aceea nici nu ma lansez in a descoase toate erorile de acolo, deocamdata. Propun sa o luam incetisor, cu calcule si demonstratii simple.
Don't believe everything you think.

ioan

 Ptr *Electron* citez in continuare alte fragmente din prefata turbinei gravitationale mixte: ... "...
        ATRIBUTII ALE SUPRASTRUCTURII TURBINEI GRAVITATIONALE  MIXTE
X'  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are rolul principal de-a tine in frau (a frana) continuu infrastructura care in timpul functionarii tinde sa-si mareasca turatia la arborele turbinei gravitationale mixte.  Ia infrastructura conf. inv. si fig. 1, se ridica numai una greutate. La suprastructura se vor manipula in permanenta mai multe minilocomotive caci si astfel se poate mentine turatia la arborele infrastructurii.

Y'  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are si rolul de-a dovedii realizarea celor doua excentricitati conform legii a treia a excentricitatii permanente. Astfel se dovedeste faptul ca si cu excentricitatea suprastructurii se poate mentine castigul la acelasi nuvel, continuu si gratis.

Z'   - Suprastructura la turbina gravitationala mixta in timpul functionarii are si o ATRIBUTIE foarte CLARA, deoarece dovedeste faptul ca sistemul fizic al inventiei mileniului III este DESCHIS.

       Deci, excentricitatea suprastructurii, in timpul functionarii, la turbina gravitationala mixta are rolul mentionat mai sus si cei care vor sa verifice atributiile ei poate face calcule caci au redactate datele pentru orice fel de verificari redactate mai jos.

       Date pentru calcule la formula  {F1*=(F2*b2) : b1}  si  {F2 = (F1*b1) : b2}: una minilocomotiva =100kg (8 minilocomotive = 800kg); Dt=~16,5m; Raza utila=~7,5m; Raza medie utila=~3,5m; h=12,25m ; h'=6,75m; b1=1,3m; b2=0,13m; F2=0,03m (dovedit c-un proiect preliminar, cu 50 pagini, anexat la CBI nr. 00670/11.06.1999); F1 = forta de pe circumferinta care roteste turbina.

       Turbina gravitationala mixta are 24 puncte materiale la suprastructura si infrastructura. Deci, conf. inv. si fig. 1/C, sunt ~16 puncte materiale pe circumferinta si ~8 puncte materiale in centrul turbinei gravitationale mixte.

         Conf. inv. si fig. 1/C, cele aproximativ 16 puncte materiale sunt continuu in timpul functionarii pe circumferinta numai in cadranele I si IV in sens trigonometric. Pentru calcule se utilizeaza cumulat numai 7,5 (de la chesoane) +7 (de la tambur) = 14,5 puncte materiale. 
         Fig. 1/C, se poate accesa pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com

     Cu calculele de mai sus si schitele de mai jos se dovedeste legile excentricitatii permanente si autoalimentarea din productia proprie *cu castig gratuit exponential* la toate turbinele gravitationale care se pot accesa pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com /
Demonstratie grafica pentru investitori si nespecialisti cu ajutorul schitelor mentionate mai jos.
       Fig. 1 si fig. N/2, se poate accesa pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com /

Detalii explicative la demonstratie grafica pentru investitori si nespecialisti

Citez fragmentul la care unii specialisti au solicitat explicatii:
     "La turbina din fig. 1, un ciclu are circa o secunda, timp in care 7 greutati sunt pe circumferinta , 7 greutati sunt in centru si doar doua se ridica. In permanenta, *fara cateva clipe*, avem opt greutati in centru si opt greutati pe circumferinta."

      Explicatii detaliate la fragmentul citat mai sus, pentru cele ~7,8 greutati care sunt in permanenta pe circumferinta, numai in cadranele I si IV realizand excentricitatea permanenta, conf. inv. si fig. I.

     Pentru calculele din descrierea inventiei, inventatorul a utilizat numai 7,5 greutati (parghii)

     Pentru a avea 7,8 greutati pe circumferinta, greutatea trebuie tractata in cel mult jumatate de ciclu.

     Daca din diverse motivatii nu se poate realiza acest lucru se procedeaza in felul urmator:

-Se scade rot/min. Conf. inventie turbina gravitationala poate functiona cu castigul estimat de inventator si cu o rotatie/minut.

-Sau se actioneaza greutatile cu mecanisme hidraulice sau pneumatice conf. fig. 3 si fig. 4, din descrierea inventiei.

     Demonstratie grafica cu ajutorul celor trei schite
A – la inceputul fiecarui ciclu, este momentul in care 8 greutati sunt pe circumferinta, si numai in acest fel sunt 7 greutati in cadranele I si IV conf. inv. si fig. 1.  Celelalte 8 greutati sunt in centru. Greutatea care urmeaza a se ridica de pe circumferinta inspre centru conf. inv., se afla in punctual *A* conf. fig. 1.

B – la jumatatea oricarui cicIu, este momentul in care toate cele 8 greutati sunt pe circumferinta in cadranele I si IV conf. fig. N/2, si 8 greutati sunt in centru. Acest lucru este posibil numai datorita faptului ca sistemul fizic al celor 8 parghii este un sistem DESCHIS care permite ridicarea greutatii de pe circumferinta, din punctual A, conf. inv. si fig. 1, spre centrul turbinei, numai in a doua jumatate de ciclu.

C – la finalul ciclului cele 8 greutati, sunt in aceeasi pozitie specifica la inceputul fiecarui ciclu, descrisa in inventie la fig. 1, detaliata si la punctul *A* mentionat mai sus, de unde iarasi incepe aceeasi procedura la urmatorul ciclu.

D – conf. inv. si fig.1, in concluzie, cele 8 greutati (parghii), au pozitiile specifice momentului in care a inceput ridicarea greutatii de pe circumferinta inspre centru, in a doua jumatate de ciclu. In momentul ridicarii avem 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei gravitationale.

E – conf. inv. si fig.1, segmental BB' reprezinta (aproximativ) mijlocul ultimului sfert de ciclu in care ambele greutati sunt la distanta egala de centrul turbinei gravitationale demonstrand faptul ca:

-In acel moment avem 7 greutati pe circumferinta, 7 greutati in centru si doua greutati deplasandu-se pentru a ajunge una in centru si cealalta pe circumferinta (intr-un cheson care se roteste).

-Cele mentionate mai sus dovedesc faptul ca la finalul fiecarui ciclu si numai aproximativ intr-un sfert de cilu se ridica greutatile conf. inv. si fig. 1.

       Pentru faptul ca inventia mileniului III este noutate absoluta, in locul materialelor bibliografice se poate analiza cel putin: descriere.ro (paginile nr.: 1-2-3-4-6-7-8-9-22-23 si 24), structura de rezistenta a inventiei, franarea turbinei, figurile etc. toate  sunt postate pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com / Fragmentele citate mai jos, se gasesc pe site mentionat mai sus.

        Pentru a intelege mai usor cele redactate mai sus este necesar sa se cunoasca cel putin cele cateva fragmente citate din franarea si functionarea turbinelor si din materialul pentru INVESTITORI:
         
Citez fragmente din franarea si functionarea turbinelor...
      "... Deci, excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata) continuu, pentru ca:

    1 – Excentricitatea permanenta nu are un moment al fortei de sens contrar, deoarece:
                      --momentul fortei de sens contrar este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta. Punctul material din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma in raport cu celelalte parghii din interiorul turbinei.


    2 – Excentricitatea permanenta nu are pereche actiune-reactiune, deoarece:

                     --perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta. Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma.


    3 – Excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in echilibru dinamic, deoarece:
                     --echilibru dinamic ar trebuii sa-l faca cel de-al doilea punct material din centrul turbinei care nu afecteaza excentricitatea permanenta. Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu."

Citez din materialul pentru investitori:



         "Fig. 1, reprezinta un grup de 8 parghii de ordin 0 care numai conform inventie realizeaza "excentricitatea permanenta".

I – excentricitatea permanenta nu are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR. Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite momentul fortei la multiplicatorul de turatie, in care se realizeaza o parghie de ordin 2, si prin intermediul celor doua generatoare produce mai multa energie conventionala (electrica) decat consuma.

II – excentricitatea permanenta nu are pereche ACTIUNE-REACTIUNE la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente.

III – excentricitatea permanenta nu este nici o clipa in ECHILIBRU DINAMIC. Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente.

IV – excentricitatea permanenta nu are acum o lege (atestata) pentru acest fenomen, dar este necesar a verifica fenomenul din punct de vedere functional deoarece datorita excentricitatii permanente se produce mai multa energie conventionala (electrica) decat consuma"

Citez din descrierea inventiei de la pag. nr. 6:

"REFERITOR LA MOMENTELE FORTELOR

      Pentru examinatori, nespecialisti, amatori etc. care nu inteleg teoria inventatorului privind momentele fortelor numai la turbinele realizate dintr-un grup de 8 chesoane, redactez urmatoarele detalii:


    Din momentul cand se tracteaza greutatea de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul miniturbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul IV.

                 

     In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul II, prin tractarea greutati din centru pana ajunge pe circumferinta.
         Fig. 1, se poate accesa pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com /

      Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).


    Astfel ce se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).


    Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul IV caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul II.


    Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul IV si cel de-al doilea in cadranul II, conf. inv. si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare)


    Chiar daca tractarea se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II.


     Momentele fortelor din cadranele IV si II nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc."


Turbina Gravitationala (realizata dintr-un grup de 8 chesoane)

Ciez fragmente postate pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com /

       "Invenţia se referă la un procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei electrice. Procedeul conf. invenţiei, constă din realizarea unei turbine cu arbori orizontali, amplasaţi pe nişte lagăre, alimentata de la o sursă de energie convenţională, pentru a deplasa 16 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat pentru a realiza la fiecare ciclu, care este o parte infimă dintr-o rotaţie completă, relativ 7,8 greutăţi, care fi-vor într-o poziţie periferică extremă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, si celelalte  8 greutăţi sa fie în centrul ansamblului gravitaţional, acest lucru este posibil deoarece numai două greutăţi se ridică în permanenţă la fiecare ciclu, (intr-un timp mai mic de-o  jumatate de ciclu) una spre centru şi cealaltă spre circumferinţă, conform inventie si fig.1, acest lucru este posibil (mai usor) la una rot/min."

      "Astfel se da nastere celor 8 parghii de ordin 0, care produce lucru mecanic multiplu si ambele realizeaza excentricitatea permanenta numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conf. inv. si fig. 1.

        Excentricitatea permanenta nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. si din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite momentul fortei la multiplicatorul de turatie, in care se realizeaza o parghie de ordin 2, si prin intermediul celor doua generatoare se produce mai multa energie conventionala (electrica) decat se consuma"

Turbina Gravitationala (realizata dintr-un tambur)
Ciez cateva fragmente din descrierea inventiei de la pag. nr. 9 si 10:

         " ... Macheta gravitationala varianta III/b este realizată dintr-un tambur cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat prin interiorul arborelui de la o sursă de energie convenţională, pentru a deplasa opt minilocomotive pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 8 minilocomotive să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive numai una se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului.

       Tamburuii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică tamburul este actionat de pârghii de ordin 0.
       Tamburul foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor.
       Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă prin lucru mecanic multiplu, în a doua fază, acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electrică.
       Pentru a intelege mai usor macheta gravitationala realizata dintr-un tambur, redactez fragmente din inventia  cu titlul agregat gravitational actionat de pârghii de ordin 0,  CBI nr.  A/00556/2010  din 24.06.2010 si completez cu elemente noi numai unde este diferita macheta gravitationala varianta III/b"
...................................................................
       La descriere.ro, continuarea de la pag. 9, se poate accesa pe site http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com /

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 01, 2012, 07:03:16 PM
Ptr *Electron* citez in continuare alte fragmente din prefata turbinei gravitationale mixte: ... "...
Stimate ioan, dumneata citesti ce ti se raspunde pe acest forum? Nu e nevoie sa copiezi aici tot ce scrie pe site-urile tale. Pot citi foarte bine si acolo prezentarea ta pseudo-stiintifica. Aici ma interesaza sa abordam problema stiintific.

Te-am rugat sa nu mai citezi fragmente in nestire, pentru ca deja am citit ce scrie la tine pe site-uri. Te rog inca o data, sa prezinti modul de calcul al procentelor folosite in citatele cu care ai revenit pe forum. Cum ai obtinut valorile de mai jos? :
Citat din: ioan din August 31, 2012, 09:05:56 PM
"Toate turbinele gravitationale sunt *perpetuum mobile autoalimentate* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor energie electrica din productia proprie de la 0,001% pana la 3%."
O sa repet intrebarea asta pana o sa intelegi.


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr *Electron* numai daca analizati teoria si calculele postate veti stii ceea ce intrebati... prin cuvinte fara calcule  (caci calculele, partial, le-am postat) raspund: toate turbinele gravitationale numai la pornire consuma curent electric din reteaua de distributie, aproximativ un minut, dupa care din productia proprie se autoalimenteaza in tot timpul cat functioneaza conf. inv. fig. 1 etc.  Calculati Dvs castigul continuu aproape gratuit numai pentru una luna... si aflati raspunsul la intrebarea DVS.   
Referitor la postarea anterioara (cu gresala de redactare)... Am probleme cu ochii si nu verific toate cuvintele redactate... (Albert Einstein – ganduri...)

Electron

#27
Citat din: ioan din Septembrie 01, 2012, 08:15:43 PM
Ptr *Electron* numai daca analizati teoria si calculele postate veti stii ceea ce intrebati...
Am analizat prezentarea dumitale pseudo-stiintifica (nu, nu pot sa o numesc "teorie"), si nu am aflat acolo raspunsul la intrebarea mea. Te invit, din nou, sa prezinti acest raspuns.

Nu e complicat deloc ce iti cer, e simplu. In citatul despre care intreb, faci o afirmatie despre raportul dintre energia produsa de "turbina" si eneriga consumata pentru a ridica elementele necesare pentru a asigura functionarea continua. Deci, e nevoie sa prezinti cum ai calculat (per ciclu, de exemplu) energia produsa si cea consumata. Raportul lor va da procentele respective. Suntem de acord pana aici?

Citatprin cuvinte fara calcule  (caci calculele, partial, le-am postat) raspund: toate turbinele gravitationale numai la pornire consuma curent electric din reteaua de distributie, aproximativ un minut, dupa care din productia proprie se autoalimenteaza in tot timpul cat functioneaza conf. inv. fig. 1 etc.
Ah, mai este consum si la pornire? Ok. Lasam asta deocamdata la o parte. Te invit sa prezinti calculul facut de tine legat de energia necesara vs energia produsa in timpul functionarii (per ciclu). Asta e baza de la care pornim. Restul sunt detalii.

CitatCalculati Dvs castigul continuu aproape gratuit numai pentru una luna... si aflati raspunsul la intrebarea DVS.
Dumneata ai venit aici cu niste valori, pe care te invit sa le sustii cu niste calcule. Repet, nu e complicat ce iti cer. Trebuie insa sa-ti asumi ce afirmi pe aici, pentru ca ne aflam pe un forum serios, dedicat stiintei. Daca nu esti in stare sa prezinti calculul singur, il vom face impreuna aici. Dar iti ofer sansa sa ne arati ca stii ce vorbesti. Astept deci raspunsul tau, de data asta la obiect.
   
CitatReferitor la postarea anterioara (cu gresala de redactare)... Am probleme cu ochii si nu verific toate cuvintele redactate... (Albert Einstein – ganduri...)
Bun. Stiind ca ai probleme cu ochii, te rog ca de acum inainte sa verifici toate cuvintele redactate, inainte sa postezi. Este un buton "Verificare" care iti permite sa vizualizezi mesajul, asa cum va aparea pe forum, inainte sa postezi (inainte sa apesi pe butonul "Mesaj"). Macar reciteste ce ai scris, inainte de a posta.


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Pentru a intelege si accepta cele redactate mai jos este necesar a lectura cel putin lucrarile mentionate mai jos.   
Pentru faptul ca inventia mileniului III este noutate absoluta, in locul materialelor bibliografice se poate analiza cel putin: descriere.ro (paginile nr.: 1-2-3-4-6-7-8-9-22-23 si 24), turbina gravitationala mixta, structura de rezistenta a inventiei, franarea turbinei, figurile etc. toate  sunt postate pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com / Sau le puteti accesa la CAUTARE GOOGLE  redactand urmatoarele titluri: legea parghiei de ordin 0,  legea excentricitatii permanente, lucru mecanic multiplu, turbina gravitationala mixta etc ...     
Ptr *Electron* citez fragmente din postarea dvs:   
"Dumneata ai venit aici cu niste valori, pe care te invit sa le sustii cu niste calcule. Repet, nu e complicat ce iti cer. Trebuie insa sa-ti asumi ce afirmi pe aici, pentru ca ne aflam pe un forum serios, dedicat stiintei. Daca nu esti in stare sa prezinti calculul singur, il vom face impreuna aici. Dar iti ofer sansa sa ne arati ca stii ce vorbesti. Astept deci raspunsul tau, de data asta la obiect."   
"Am analizat prezentarea dumitale pseudo-stiintifica (nu, nu pot sa o numesc "teorie"), si nu am aflat acolo raspunsul la intrebarea mea. Te invit, din nou, sa prezinti acest raspuns. Nu e complicat deloc ce iti cer, e simplu. In citatul despre care intreb, faci o afirmatie despre raportul dintre energia produsa de "turbina" si eneriga consumata pentru a ridica elementele necesare pentru a asigura functionarea continua. Deci, e nevoie sa prezinti cum ai calculat (per ciclu, de exemplu) energia produsa si cea consumata. Raportul lor va da procentele respective. Suntem de acord pana aici?"   
Sper sa te multumeasca raspunsul (inainte de calcule este nevoie si de putina teorie)...   
RASPUNS INVENTATOR: n-ai reusit sa faci un calcul de un nivel elementar, conf. cuvintelor dvs citez: deoarece "nu esti in stare sa prezinti calculul singur" Dupa mine acest lucru dovedeste si faptul ca n-ai analizat lucrarile postate cum ati afirmat...   
Castig exponential datorita fortei de gravitatie exploatata pentru prima data industrial.   
1 –Conf. inventie si fig. 1, un ciclu are una secunda, dupa deblocare turbina gravitationala porneste si functioneaza continuu datorita punctelor materiale de pe circumferinta. In aceiasi secunda (in acelasi ciclu) se ridica punctual material de pe circumferinta conf. inventie si fig. 1. Chiar in primul ciclu inventia produce mai multa energie decat consuma, dar nu se intrerupe alimentarea din reteaua de distributie imediat din cauze tehnice...   
2 – In aceiasi secunda, in acelasi ciclu arborele turbinei gravitationale rotindu-se antreneaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produc curent electric mult mai mult decat consuma (conf. calcule estimative din prefata turbinei grav. mixte).   
3 –deci din al doilea ciclu (a doua secunda) n-ar mai fi nevoie de alimentare cu current electric din reteaua de distributie.   
4 –URMEAZA RASPUNSUL SOLICITAT de Dvs ... citez partial calcule CORECTE (adecvate inventiei) din prefata turbinei gravitationale mixte realizate cu formula L=mgh:   
- 8000*9.8*1.5=117600J; 117600*7.5=882000J; 882000–823200=58800J; un castig de ~7%;  ~58kw; acest castig gratuit de ~58kwh este subevaluat, si este doar o parte minora din castigul complet al turbinei conf. calcule din prefata turbinei grav. mixte ...   
~58kw  este cantitatea de energie echivalentă cu o putere relativ constantă de ~58kw de funcţionare timp de una oră (necesara pentru turbina gravitationala).   
Castig gratuit in 10 ore = 58*10=580kw rezulta castig de 10 ori mai mare; consum: 58:580=0.1     
Castig la 100 ore = 58*100=5800kw=~5.8MW mai mare de 100 ori; consum: 58:5800=0.01   
La 10000 ore = 58*10000=580000kw=~580MW mai mare de 10000 ori; consum: 58:580000=0.0001     
(58kw*0.001%) : 100 = ~0.00058kw (consum, numai, dupa ~10000 ore de functionare)     
Turbinele gravitationale castiga aproape gratuit energie electrica fara: vant, apa, abur etc.     
Miniturbinele gravitationale si turbinele gravitationale, datorita fortei de gravitatie exploatata pentru prima data industrial (cu sistem de distributie propriu), se pot transporta si asambla in orice locatie: in blocuri, vile, cabane, hoteluri, firme, sate, orase, pe munte, sub pamant, in desert etc.     
     Afacerea mileniului III este inventia mileniului III.   
Orice om daca doreste, dupa ce verifica viabilitatea inventiei, si gaseste INVESTITOR, castiga mai mult decat la orce alta afacere. Orice om cu studii medii poate verifica prefata la *Turbina gravitationala mixta* Date pt calcule: Una rot/min; Dt = 14m ;  h = 10,5m; Raza medie= 3m ;Viteza de rot. ~1,5m/sec; g = 9,8m/sec² ; Una gr. = 8000kg; Castig minim: Gr. la urcare = 823200J in jumatate de ciclu. L=mgh; 6*8000*9.8*10.5 = 4939200J; 4939200J – 823200J = 4116000j; ~4116kw; ~4MW; ~500%; Atentie! CASTIG GRATUIT deoarece turbina se autoalimenteaza in timpul functionarii. Calculele anterioare nu include si forta parghiilor. Demonstratia grafica si calculele se poate accesa pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com / Mail: sabauioan1@yahoo.com ; nr tel 0736944965. Cu stima, I.Sabau, pensioner. 


Pozitron

Am mutat aici acest subiect pentru ca autorul insista cu citari din prezentarea sa pseudo-stiintifica, prin care pretinde ca aduce noutati absolute la stiinta de azi.

<Pozitron>