Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Ineptia lui Ioan Sabau – Turbina gravitationala

Creat de silvianlica, Iulie 27, 2010, 04:22:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

AlexandruLazar

CitatDispozitivul de prindere a cablului pt tractarea greutatilor este classic si trebuie dimensionat in raport cu punctual material folosit. In var inventatorului pt TURBINA GRAVITATIONALA MIXTA punctual material are 8000kg si autorul estimativ presupune o lungime de 0.1m.

Stai sa vad daca am inteles: punctul material are o lungime de 0.1m?

Electron

#136
Citat din: ioan din Septembrie 17, 2012, 02:14:02 PM
4 – greutatile sunt estimate de inventator cu o lungime de 1.4m. Deci, centru de greutate al punctului material fi-va la 0.7m (n-a fost specificata in datele ptr calcule, nefiind relevanta ptr calcule)
Ah, deci lungimea gerutatilor nu e relevanta?!

Pai atunci cum de ai tupeul si nesimtirea sa minti ca am gresit la calcule din cauza lungimii greutatilor ?
Citat din: ioan din Septembrie 16, 2012, 12:44:06 AM
Raspunsul inventatorului:          
Dvs ati gresit la calculul inaltimii deoarece nu ati scazut jumatate din lungimea greutati. Inaltimea fiind gresita si calculele Dvs sunt gresite, caci [...]

Pana la urma cum e? E relevanta lungimea greutatilor, sau nu e relevanta? Daca nu e relevanta, de ce esti atat de nesimtit incat sa afirmi ca am gresit la calcule pentru ca nu am scazut jumatate din lungime? Daca e relevanta, de ce spui acum ca nu e relevanta ? De ce MINTI CU ATATA NERUSINARE, ioan? Iti bati cumva joc de cei cu care discuti? Nu iti dai seama ca iti dovedesti singur doar incompetenta, ignoranta si pseudo-stiinta in domeniul despre care discutam?

Pentru ca nu am nici o speranta ca vei raspunde in mod relevant la auto-contradictiile dumitale ridicole de mai sus, te intreb altceva: Esti de acord ca ceea ce conteaza (pentru formula L = mgh), este diferenta de inaltime corespunzatoare deplasarii centrului de greutate al greutatilor, indiferent de dimensiunile lor liniare? DA sau NU?

Daca da, atunci te rog sa specifici raza circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor in varianta pe care vrei sa o analizam aici pe forum, si sa ma lasi in pace cu valorile scoase din burta pentru lungimea greutatilor. Daca nu, atunci te rog sa specifici cum intervine lungimea greutatilor in calculul pentru lucrul mecanic al fortei de greutate cu formula L = mgh, in cazul general.


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr Dl ELECTRON       
Citat din mesajul lui ioan:       
"4 – greutatile sunt estimate de inventator cu o lungime de 1.4m. Deci, centru de greutate al punctului material fi-va la 0.7m (n-a fost specificata in datele ptr calcule, nefiind relevanta ptr calcule)
Ah, deci lungimea gerutatilor nu e relevanta?!

Pai atunci cum de ai tupeul si nesimtirea sa minti ca am gresit la calcule din cauza lungimii greutatilor ?"

Raspunsul inventatorului:   
Lungimea estimata de inventator este nerelevanta pt calculele Dvs (mesajul era pt d-ta), caci ati afirmat faptul ca modul de calcul ales de autor este pseudostiintific...       

Dimensionarea Infrastructurii la o turbina gravitationala mixta (conf. inv. si fig. 1) este realizata in raport cu solicitarea beneficiarului in MW.

Orice specialist daca vrea sa dimensioneze greutatile, tija dintre ele, dispozitivul de prindere a cablului etc. (din interiorul unui cheson cu lungimea de 12m); procedeaza aidoma inventatorului, conf. inv. si fig. 1.     

Citez, procedura de calcul a inaltimii, dintr-o postare anterioara:
"Ptr a nu pierde timp luati de buna inaltimea estimata de inventator 10.5m...
Estimarea a tinut cont de cateva elemente importante:

1 – dispozitivul de prindere a greutatilor cu cablurile pt tractare etc.;  0.05*2 = 0.1m   

2 – dimensionarea estimativa la una greutate este de: ~0.6m latime, de ~1,4m lungime si de ~1m inaltime (brut: 600*1000*1450*9.8). Dupa prelucrare mecanica greutatea fi-va de 8000kg si cu lungimea de 1.4m. (Jumatate din greutate = ~0.7m.  0.7*2=1.4m.)

3 – inaltimea a fost calculata in felul urmator:  (0.1m + 1.4m = 1.5m); 12m – 1.5m = 10.5m.  deci inaltimea estimativa folosita ptr calcule la turbina gravitationala mixta este = 10.5m. Calculele inventatorului sunt postate in prefata  turbinei gravitationale mixte.       

4 – manipularea greutatilor in interiorul chesoanelor se realizeaza in linie dreapta (rectilinie), indifferent de deplasarea greutatilor (inclusiv de traiectoriile lor).

5 – din cauza mentionata la punctual 4, ptr a calcula CORECT inaltimea trebuie sa fie in CORELATIE: lungimea interioara a chesonului, lungimea greutati, lungimea tijei dintre greutati, a dispozitivului de prindere a cablului pt tractare etc.

Dvs puteti utiliza pt calcule orice inaltime doriti (estimativa sau calculata stiintific), daca calculati cu 8 greutati conf. fig. N/2 rezultatul fi-va cu RANDAMENT SUPRAUNITAR."



Citat din mesajul D-lui Electron:   
"Pana la urma cum e? E relevanta lungimea greutatilor, sau nu e relevanta? Daca nu e relevanta, de ce esti atat de nesimtit incat sa afirmi ca am gresit la calcule pentru ca nu am scazut jumatate din lungime? Daca e relevanta, de ce spui acum ca nu e relevanta ? De ce MINTI CU ATATA NERUSINARE, ioan? Iti bati cumva joc de cei cu care discuti? Nu iti dai seama ca iti dovedesti singur doar incompetenta, ignoranta si pseudo-stiinta in domeniul despre care discutam?"

Raspunsul inventatorului:   
Este redactat mai sus cu detalii suficente ptr a inchide acest SUBIECT, daca le considerati insuficente, rog solicitati explicatii suplimantare si voi raspunde cu placere.


Citat din mesajul D-lui Electron:   
"Pentru ca nu am nici o speranta ca vei raspunde in mod relevant la auto-contradictiile dumitale ridicole de mai sus, te intreb altceva: Esti de acord ca ceea ce conteaza (pentru formula L = mgh), este diferenta de inaltime corespunzatoare deplasarii centrului de greutate al greutatilor, indiferent de dimensiunile lor liniare? DA sau NU?

Daca da, atunci te rog sa specifici raza circumferintei pe care se misca greutatile in varianta pe care vrei sa o analizam aici pe forum, si sa ma lasi in pace cu valorile scoase din burta pentru lungimea greutatilor. Daca nu, atunci te rog sa specifici cum intervine lungimea greutatilor in calculul pentru lucrul mecanic al fortei de greutate cu formula L = mgh, in cazul general."


Raspunsul inventatorului:   
Cu formula L = mgh se calculeaza, de regula, cate un punct material si conteaza centrul de greutate al greutati. Conteaza centrul de greutate al greutatilor si daca calculam mai multe puncte materiale.
   
Raspunsurile sunt si la acest citat postat pe Forum de mai multe ori:

"La toate turbinele gravitationale cele 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu rotirea turbinei conf. fig. N/2, chiar daca inaltimile lor sunt diferite, diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială (G1) si cea finală (G8) are aceiasi valoare cu inaltimea greutatii care se ridica de pe circumferinta spre centrul turbinei in mai putin de-o jumatate de ciclu."     

Inaltimea greutatilor este intervalul (distanta) dintre centru de greutate al greutati G1 din poziţia iniţială si centru de greutate a greutati G8 in pozitie finala, inainte de-a fi ridicata.

Lungimea greutatilor in calculul pentru lucrul mecanic, cu formula L = mgh, nu conteaza.

La calculele cu formula L = mgh. Conteaza centrul de greutate al punctului material (nu dimensiunile greutatilor) deoarece numai de la centrul de greutate al punctului material, si proiectia acestuia pe ORIZONTALA rezulta inaltimea pt calcul cu formula L = mgh.


Citat din mesajul D-lui Electron:   
"Foileton analiza a aberatiilor scrise ca umplutura pe forum, de catre ioan inventatorul
Citat din mesajul lui: ioan din Septembrie 13, 2012, 09:46:08
Ptr a trece la etapa (faza) urmatoare... 
Ah, tu deja treci la etapa urmatoare, desi nu am terminat cu faza inceputa (calculul bilantului energetic per ciclu). Cam pseudo-stiintifica graba asta, ioan!"


Raspunsul inventatorului:   
Dvs nu ati terminat pentru ca v-ati blocat la calculul inaltimii, astept calculele dvs stiintifice c-am de multisor. Caci un elev de liceu avand datele ptr calcule (m=8000kg; h=10.5m) termina calculul in 3 minute.

Calculele mele au mai fost postate pe FORUM le citez iarasi ptr cei care vor sa le infirme caci dvs pana in present nu l-ati INFIRMAT decat cu vorbe goale NEFONDATE.

Calculele inventatorului ptr un ciclu:

Cu formula L = mgh; m=8000kg; h=10.5m; cu 8 greutati pe circumferinta conf. inv. si fig. N/2.       

Inventatorul a utrilizat ptr calcul subevaluat numai 7.5 greutati, desi trebuia conf. formula L = mgh si fig. N/2, sa folosesc 8 greutati.

La urcare: 8000*9.8*10.5 = 823200J         

La coborare; 8000*9.8*1.5 = 117600J; 117600*7.5 = 882000J; 882000–823200 = 58800J.     

L = 58800J. castig contiunuu SUPRAUNITAR


Calcul anticipat si cu INALTIMEA calculata de dvs  (h=11.971):

La urcare: 8000*11.971 *9.8  = 938526J;     
La coborare : 8000*1.71*9.8*7.5 = 1005480J; 1005480 – 938526 = 66954J. (randament supraunitar).       


Varianta de calcul utilizata ptr prima data in lume de inventator si cu formula Lmm = 6(mgh)     

Toate turbinele gravitationale au RANDAMENT SUPRAUNITAR   

Pentru demonstratie se utilizeaza formula L = mgh; date ptr calcule: m=8000kg; h=10.5m; h'=5.25m.   

Calculam la coborare toate cele 8 puncte materiale (greutati) conf. fig. N/2, fara sa fie cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie, cele doua generatoare si fara ridicarea greutatii conf. inventie.

Atentie!
1 –nu se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.   

2 –nu se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
   
3 –se calculeaza numai energia potentiala a celor 8 greutati aflate pe circumferinta conf. fig. N/2, in momentul deblocari turbinei gravitationale mixte ptr functionare.

Calculam 8 puncte materiale (greutati) conf. fig. N/2 la coborare: 8000(kg)*8(buc)*5.25(h')*9.8 = 3292800J   

Calculam un punct material, conf. fig. N/2, la urcare: 8000*9.8*10.5 = 823200J.

Scadem ridicarea greutatii si avem: 3292800 – 823200 = 2469600J; L = 2469600J castig gratuit datorita inventiei mileniului III care utilizeaza ptr functionare forta de gravitatie: nepoluanta, inepuizabila si gratuita.

L = 2469600J, castig continuu aproape gratuit SUPRAUNITAR.   

Cine poate sa infirme calculele, s-o faca, cu calcule nu cu vorbe NEFONDATE.         


Castigul este aproape gratuit deoarece turbina gravitationala mixta se AUTOALIMENTEAZA in tot timpul FUNCTIONARII din productia PROPRIE de energie electrica, conf. inventie.     

Turbina gravitationala mixta nu este *Perpetuum mobile*         

Orice *PERPETUUM MOBILE* functioneaza fara sa primeasca ENERGIE DIN EXTERIOR.     

Turbina gravitationala mixta este *Perpetuum mobile autoalimentat* deoarece utilizeaza ptr functionare doua surse de energie.             

Citez din descriere.ro de la pag. nr. 1:           
"Inventia se refera la un grup de turbine gravitationale care utilizeaza forta de gravitatie circa 97% si circa 0,001 pana la 3% energie electrica, pentru a produce mai multa energie conventionala, decat consuma."         

Calcule cu formula lucrului mecanic multiplu Lmm = 6(mgh)
Cu formula Lmm = 6(mgh) se realizeaza calculele mai usor si avem acelasi rezultat. 
Lmm = 6(mgh); Lmm = 6*8000*5.25*9.8 =  2469600J.
Lmm = 2469600J castig gratuit datorita inventiei mileniului III care utilizeaza ptr functionare forta de gravitatie: nepoluanta, inepuizabila si gratuita.

Lucru mecanic multiplu nu este ATESTAT si din aceasta cauza nu am folosit formulele din lucrarea stiintifica pt  a sustine turbinele gravitationale.   
     
Cine poate infirma formula lucrului mecanic multiplu Lmm = 6(mgh)  s-o faca, cu calcule nu cu vorbe NEFONDATE.

Ptr. a intelege mai usor inventia si calculele, este necesar sa citez cateva fragmente din materialele postate pe site mentionat mai sus.

"La toate turbinele inclusiv la turbina gravitationala mixta daca nu am avea cuplate multiplicatorul si cele doua generatoare dupa deblocarea celor 8 parghii de ordin 0, greutatile de pe circumferinta in mai putin de-o secunda din cadranele I si IV vor ajunge partial in cadranele III si II in sens trigonometric, mai inainte de-a ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.   

Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca doar multiplicatorul si cele doua generatoare prin consum de energie franeaza continuu turbina gravitationala cu cele 8 greutati stationate pe circumferinta mentinandu-le fortuit cu o viteza de rotatie conf. inventie.     

Aceasta este motivatia ptr care inventatorul afirma faptul ca toti specialistii care au realizat calcule la inventia mileniului III, pana in present, au calculat numai ~15% din energia potentiala a celor 8 greutati aflate pe circumferinta conf. fig. N/2." 

"La turbina gravitationala mixta, la infrastructura, conf. inv. si fig. 1, un ciclu are ~4 secunde la una rot/min, timp in care 8 greutati sunt pe circumferinta mai mult de jumatate de ciclu (~3 secunde). si 8 greutati sunt in centru. Doua greutati se ridica in mai putin de-o jumatate de ciclu in ~ una secunda. In permanenta, *fara cateva clipe*, avem opt greutati in centru si opt greutati pe circumferinta."       
   
"La toate turbinele gravitationale cele 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu rotirea turbinei conf. fig. N/2, chiar daca inaltimile lor sunt diferite, diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială (G1) si cea finală (G8) are aceiasi valoare cu inaltimea greutatii care se ridica de pe circumferinta spre centrul turbinei in mai putin de-o jumatate de ciclu."       


Demonstratia dovedeste faptul ca toate turbinele gravitationale sunt *perpetuum mobile autoalimentate* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor energie electrica din productia proprie de la 0,001% pana la 3%, cu randament supraunitar.
Cu stima, Ioan Sabau, pensionar.   



Electron

Citat din: ioan din Septembrie 18, 2012, 01:19:10 PM
Raspunsul inventatorului:   
Lungimea estimata de inventator este nerelevanta pt calculele Dvs (mesajul era pt d-ta), caci ati afirmat faptul ca modul de calcul ales de autor este pseudostiintific...
Intocmai. Calculul dumitale este pseudo-stiintific. Cu asta suntem de acord. Problema este ca acum ai tupeul sa afirmi ca eu am gresit la calcule din cauza unor valori scoase din burta de dumneata, care sunt irelevante in calcul facut de mine pe forum. Dar e clar, nu vrei sa pierzi ocazia sa minti, asa ca te las cu minciunile tale penibile. Pierderea e doar a ta.

CitatDimensionarea Infrastructurii la o turbina gravitationala mixta (conf. inv. si fig. 1) este realizata in raport cu solicitarea beneficiarului in MW.
Foarte bine. Eu inca incerc sa obtin de la dumneata dimensionarea infrastructurii pentru o varianta concreta, pe care sa o analizam aici. De ce nu precizezi aceste dimensiuni, ca sa putem relua calculul?

CitatOrice specialist daca vrea sa dimensioneze greutatile, tija dintre ele, dispozitivul de prindere a cablului etc. (din interiorul unui cheson cu lungimea de 12m); procedeaza aidoma inventatorului, conf. inv. si fig. 1.
Nu ioan, asa procedeaza ignorantii ca dumneata, cu pseudo-stiinta lor cat China. De fiecare data cand faci afirmatii (in plus neverificate), despre ce ar face si nu ar face "specialistii", esti doar ridicol. Din ignoranta dumitale nici macar atat nu pricepi, dar repet, pierderea e doar a ta.

CitatRaspunsul inventatorului:   
Este redactat mai sus cu detalii suficente ptr a inchide acest SUBIECT, daca le considerati insuficente, rog solicitati explicatii suplimantare si voi raspunde cu placere.
Repet, iti solicit sa-mi spui raza circumferintei pe care se misca centrele de greutate in varianta pe care vrei sa o analizam aici.

CitatRaspunsul inventatorului:   
Cu formula L = mgh se calculeaza, de regula, cate un punct material si conteaza centrul de greutate al greutati. Conteaza centrul de greutate al greutatilor si daca calculam mai multe puncte materiale.
Ok.

CitatLungimea greutatilor in calculul pentru lucrul mecanic, cu formula L = mgh, nu conteaza.
Ok, deci recunosti pana la urma ca afirmatia dumitale ca am gresit pentru ca nu am scazut jumatate din lungimea greutatii din inaltime este neavenita, penibila si ca dovedeste doar incompetenta ta in domeniu. Te invit sa verifici faptul ca eu am calculat cu formula L = mgh lucrul mecanic tocmai considerand doar centrul de greutate al greutatilor, asa cum am si desenat in figura postata pe forum. Dar desigur, poti sa continui sa insisti cu minciunile tale si sa continui sa te faci de toata minunea pe forum, e alegerea ta.

CitatLa calculele cu formula L = mgh. Conteaza centrul de greutate al punctului material (nu dimensiunile greutatilor) deoarece numai de la centrul de greutate al punctului material, si proiectia acestuia pe ORIZONTALA rezulta inaltimea pt calcul cu formula L = mgh.
Aici gresesti. Conteaza proiectia pe axa verticala, nu pe orizontala. Si asta pentru ca pe Pamant, acceleratia gravitationala este asa cum este.

Acum, daca tot esti de acord ca dimensiunile liniare ale greutatilor nu conteaza (deci obiectia ta despre ce am gresit in calculul anterior e anulata), e nevoie sa specifici clar ceea ce conteaza: anume, raza circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor. Care e valoarea acestei raze?


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr Dl ELECTRON     
Citat din raspunsul inventatorului:   
"Este redactat mai sus cu detalii suficente ptr a inchide acest SUBIECT, daca le considerati insuficente, rog solicitati explicatii suplimantare si voi raspunde cu placere."

Citat din mesajul D-lui Electron:   
"Repet, iti solicit sa-mi spui raza circumferintei pe care se misca centrele de greutate in varianta pe care vrei sa o analizam aici."

Raspunsul inventatorului:     
Citez dintr-un material de pe site http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com /:

"Centrul de greutate al celor 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu turbina este foarte important ptr calcule, deoarece diametrul circumferintei este chiar INALTIMEA = 10.5m, calculata de inventator ptr infrastructura de la turbina gravitationala mixta."

Diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate in varianta pe care o analizam este inaltimea punctelor materiale. La varianta calculata de inventator inaltimea este de 10.5m. 10.5 : 2 = 5.25m; raza = 5.25m

Citat din raspunsul inventatorului:    "La calculele cu formula L = mgh. Conteaza centrul de greutate al punctului material (nu dimensiunile greutatilor) deoarece numai de la centrul de greutate al punctului material, si proiectia acestuia pe ORIZONTALA rezulta inaltimea pt calcul cu formula L = mgh."

Citat din mesajul D-lui Electron:
"Aici gresesti. Conteaza proiectia pe axa verticala, nu pe orizontala. Si asta pentru ca pe Pamant, acceleratia gravitationala este asa cum este."

Raspunsul inventatorului:   
La calculele cu formula L = mgh.

Citat din lucrarea stiintifica *lucru mecanic multiplu*
                Este cunoscut că: "lucrul mecanic al greutăţii este independent de drumul parcurs de punctul material şi de legea mişcării acestuia şi este egal cu produsul greutăţii prin diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală a punctului material."

Daca analizezi citatul mentionat mai sus rezulta: inaltimea punctului material se calculeaza numai si numai cu valoarea rezultata din proiectia punctului material pe orizontala.


Citat din mesajul D-lui Electron:   
"Acum, daca tot esti de acord ca dimensiunile liniare ale greutatilor nu conteaza (deci obiectia ta despre ce am gresit in calculul anterior e anulata), e nevoie sa specifici clar ceea ce conteaza: anume, raza circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor. Care e valoarea acestei raze?"

Raspunsul inventatorului:   
Pentru calcule cu formula L = mgh.   

Conteaza diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor, deoarece diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor este chiar inaltimea punctelor material.

La calculele inventatorului diametrul circumferintei este 10.5m si raza = 5.25m.

Cu stima, Ioan Sabau

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 18, 2012, 11:55:11 PM
"Centrul de greutate al celor 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu turbina este foarte important ptr calcule, deoarece diametrul circumferintei este chiar INALTIMEA = 10.5m, calculata de inventator ptr infrastructura de la turbina gravitationala mixta."

Diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate in varianta pe care o analizam este inaltimea punctelor materiale. La varianta calculata de inventator inaltimea este de 10.5m. 10.5 : 2 = 5.25m; raza = 5.25m
Ok, voi folosi aceasta valoare in calcule.

Iti repet ca in urma operatiilor cu numere nu poti obtine lungimi. Expresii precum "10.5 : 2 = 5.25m" sunt PSEUDO-STIINTA inutila. (Eventual poti scrie 10.5 m : 2 = 5.25 m, daca tot vrei sa explicitezi astfel de calcule).

CitatCitat din raspunsul inventatorului:    "La calculele cu formula L = mgh. Conteaza centrul de greutate al punctului material (nu dimensiunile greutatilor) deoarece numai de la centrul de greutate al punctului material, si proiectia acestuia pe ORIZONTALA rezulta inaltimea pt calcul cu formula L = mgh."

Citat din mesajul D-lui Electron:
"Aici gresesti. Conteaza proiectia pe axa verticala, nu pe orizontala. Si asta pentru ca pe Pamant, acceleratia gravitationala este asa cum este."

Raspunsul inventatorului:   
La calculele cu formula L = mgh.

Citat din lucrarea stiintifica *lucru mecanic multiplu*
Lucrarea "lucru mecanic multiplu" nu este stiintifica. E cel mult pseudo-stiintifica. Ajungem si acolo, dupa calculul bilantului energetic al turbinei.

CitatEste cunoscut că: "lucrul mecanic al greutăţii este independent de drumul parcurs de punctul material şi de legea mişcării acestuia şi este egal cu produsul greutăţii prin diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală a punctului material."
Da ioan, dar diferenta de nivel se masoara pe verticala, nu pe orizontala, data fiind forma campului gravitational terestru!

CitatDaca analizezi citatul mentionat mai sus rezulta: inaltimea punctului material se calculeaza numai si numai cu valoarea rezultata din proiectia punctului material pe orizontala.
FALS. Inaltimea (de fapt diferenta de inaltime) se calculeaza prin proiectia pe verticala. Probabil nu intelegi ce inseamna a proiecta pe verticala si a proiecta pe orizontala, dar asta e irelevant, pentru ca in figurile facute se vede ce proiectie e folosita. Cu cat insisti pe asemenea ineptii, cu atat iti dovedesti ignoranta si pseudo-stiinta in domeniu.


CitatRaspunsul inventatorului:   
Pentru calcule cu formula L = mgh.   

Conteaza diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor, deoarece diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor este chiar inaltimea punctelor material.
Nu, diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate nu este "inaltimea punctelor material" [sic]. Inaltimea (adica diferenta de inaltime) se calculeaza pentru fiecare punct material, in functie de traiectoria parcursa intr-un ciclu. Exprimarile tale confuze denota de fiecare data doar pseudo-stiinta dumitale. Incearca sa te exprimi cat mai riguros (si desigur fara erori gramaticale), daca vrei sa fii luat in serios de comunitatea stiintifica.

CitatLa calculele inventatorului diametrul circumferintei este 10.5m si raza = 5.25m.
Bun, voi folosi si eu aceste valori.


Urmatoarea intrebare: la ce unghi fata de verticala se afla greutatea care paraseste circumferinta in fiecare ciclu? Ramane unghiul deja amintit, de 5.6 grade, sau e nevoie sa-l schimbam?  Concret, la mine pe desen, e vorba de unghiul dintre segmentul "OM" si verticala, M fiind punctul unde centrul de greutate al greutatatii de jos paraseste circumferinta.


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr Dl ELECTRON     
Citat din mesajul anterior al lui ioan:       
"Este cunoscut că: "lucrul mecanic al greutăţii este independent de drumul parcurs de punctul material şi de legea mişcării acestuia şi este egal cu produsul greutăţii prin diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală a punctului material."

Daca analizezi citatul mentionat mai sus rezulta: inaltimea punctului material se calculeaza numai si numai cu valoarea rezultata din proiectia punctului material pe orizontala."

Citat din mesajul D-lui Electron:   
"FALS. Inaltimea (de fapt diferenta de inaltime) se calculeaza prin proiectia pe verticala. Probabil nu intelegi ce inseamna a proiecta pe verticala si a proiecta pe orizontala, dar asta e irelevant, pentru ca in figurile facute se vede ce proiectie e folosita. Cu cat insisti pe asemenea ineptii, cu atat iti dovedesti ignoranta si pseudo-stiinta in domeniu."

Raspunsul inventatorului:   
1 – diametrul turbinei gravitationale are axele de simetrie X (orizontala) si Y(verticala)

2 – conf. fig. N/2, cele 4 greutati de pe circumferinta din cadranul I au proiectia pe axa X (pe orizontala). Proiectia pe axa X a punctelor materiale este de fapt perpendicularele lor pe axa X deoarece forta de gravitatie le atrage spre axa X.

3 – conf. fig. N/2, cele 4 greutati de pe circumferinta din cadranul IV au proiectia pe linie dreapta, orizontala, paralela cu axa X. Deoarece forta de gravitatie le atrage spre pamant sub axa X, pe orizontala paralela cu axa X.

4 – acum nu facem proectia unui punct material aiurea in spatiu. Cazul este concret cu o directie determinata de forta de gravitatie spre axa X (si sub axa X)

Citat din mesajul D-lui Electron:         
"Cum adica? Explica pe baza figurii variantei analizate aici. Ia sa te vad cum o justifici. Afirmatiile gratuite nu sunt justificari. Avem un desen clar, cu puncte marcate, ca sa putem vorbi fara estimari. Deci, exact, precis, care e treaba cu "inaltimea greutatii care se ridica este mai mica cu jumatate din lungimea greutatii" ?"

Raspunsul inventatorului, pt a lamurii jumatatea din lungimea greutatii.   
Ptr un raspuns complet este necesar a cita raspunsul inventatorului privind calcularea inaltimii, deoarece voi raspunde prin mentionarea si comentarea unor puncte din citat. 

Citez, procedura de calcul a inaltimii, dintr-o postare anterioara:
"Ptr a nu pierde timp luati de buna inaltimea estimata de inventator 10.5m...

Estimarea a tinut cont de cateva elemente importante:
1 – dispozitivul de prindere a greutatilor cu cablurile pt tractare etc.;  0.05*2 = 0.1m   

2 – dimensionarea estimativa la una greutate este de: ~0.6m latime, de ~1,4m lungime si de ~1m inaltime (brut: 600*1000*1450*9.8). Dupa prelucrare mecanica greutatea fi-va de 8000kg si cu lungimea de 1.4m. (Jumatate din greutate = ~0.7m.  0.7*2=1.4m.)

3 – inaltimea a fost calculata in felul urmator:  (0.1m + 1.4m = 1.5m); 12m – 1.5m = 10.5m.  deci inaltimea estimativa folosita ptr calcule la turbina gravitationala mixta este = 10.5m. Calculele inventatorului sunt postate in prefata  turbinei gravitationale mixte. 
     
4 – manipularea greutatilor in interiorul chesoanelor se realizeaza in linie dreapta (rectilinie), indifferent de deplasarea greutatilor (inclusiv de traiectoriile lor).

5 – din cauza mentionata la punctual 4, ptr a calcula CORECT inaltimea trebuie sa fie in CORELATIE: lungimea interioara a chesonului, lungimea greutati, lungimea tijei dintre greutati, a dispozitivului de prindere a cablului pt tractare etc.

6 – centrul de greutate al celor 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu turbina este foarte important ptr calcule, deoarece diametrul circumferintei centrelor de greutate al celor 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu turbina este INALTIMEA = 10.5m.

Dvs puteti utiliza pt calcule orice inaltime doriti (estimativa sau calculata stiintific), daca calculati cu 8 greutati conf. fig. N/2 rezultatul fi-va cu RANDAMENT SUPRAUNITAR."


Raspunsul inventatorului, cu comentarii sustinute si cu ajutorul fragmentul citat.
– conf. punctului 3, inaltimea este = 10.5m.

– conf. punctului 4 si 5, punctual material care se ridica de la altitudinea minima din cadranul IV impreuna cu a doua greutate din central turbinei are o pozitie aproape verticala.

Greutatea  din central turbinei are central de greutate chiar in centrul ipotetic al turbinei, astfel lungimea greutatii este cu o jumatate de lungime in cadranul IV si cu cealata jumatate de lungime in cadranul II.

– conf. punctului 6, diametrul circumferintei centrelor de greutate al celor 8 greutati este chiar INALTIMEA = 10.5m. Raza circumferintei centrelor de greutate al celor 8 greutati este egala cu 5.25m (10.5m : 2 = 5.25m).

– conf. punctului 2, greutatea are o lungime de 1.4m si o jumatate din lungimea greutatii = 0.7m.

– conf. punctelor 1, 2, 3, 4, 5 si 6 daca sunt CORELATE intre ele rezulta: lungimea chesonului = 12m; diametrul circumferintei centrelor de greutate = 10.5m; Raza diametrului circumferintei centrelor de greutate = 5.25m.

Pentru a avea raza corecta de 5.25m scadem din jumatatea lungimii interioare a chesonului de 6m, a unei jumatati din lungimea punctului material si lungimea completa a dispozitivului de prindere a greutatilor din cadranul IV.  Din calcule rezulta: 0.7m + 0.05m = 0.75m; 6m – 0.75m = 5.25m.

Aceiasi procedura de scadere se realizeaza si in cadranul II sau  cadranul I (deoarece chesonul este in miscare continua de rotatie) cand ajunge greutatea pe circumferinta si rezulta: 5.25m (din cadranul IV) + 5.25m (din cadranul II) = 10.5m. scaderea se face in doua momente diferite si in fiecare moment se scade numai jumatate din lungimea greutati.


Citat din mesajul anterior al lui ioan:       
"Raspunsul inventatorului:   
Pentru calcule cu formula L = mgh.   
Conteaza diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor, deoarece diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor este chiar inaltimea punctelor material."

Citat din mesajul D-lui Electron:   
"Nu, diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate nu este "inaltimea punctelor material" [sic]. Inaltimea (adica diferenta de inaltime) se calculeaza pentru fiecare punct material, in functie de traiectoria parcursa intr-un ciclu. Exprimarile tale confuze denota de fiecare data doar pseudo-stiinta dumitale. Incearca sa te exprimi cat mai riguros (si desigur fara erori gramaticale), daca vrei sa fii luat in serios de comunitatea stiintifica."

Raspunsul inventatorului:   
Adevarata comunitate stiintifica este interesata de informatiile de fond din lucrarile stiintifice si nici intr-un caz de greselile gramaticale.

Inventatorul isi sustine afirmatiile.
Inaltimea celor doua greutatii care se ridica (10.5m) este egala cu inaltimea celor 8 puncte materiale care coboara (10.5m), conf. inv. si fig. N/2.

Ptr cei care nu au analizat demonstratia grafica (conf. inv. si fig. N/2) mentionez faptul ca un ciclu are 4 secunde din care: cele 8 puncte materiale care coboara sunt in permanenta 3 secunde pe circumferinta in fiecare ciclu, conf. inv. si fig. N/2 si au inaltimea de 10.5m.

Cele doua greutatii care se ridica in cel mult una secunda are inaltimea de 10.5m.

Astept c-am de multisor calculele dvs stiintifice pt. inaltime si ptr un ciclu asa cum credeti de cuvinta caci aveti toate datele necesare.

Asa cum am mai afirmat un elev de liceu, daca are toate datele necesare pt formula L=mgh, poate realiza calcule in ~3 minute.

Datele utilizate de inventator pt calcule conf inv. si fig. N/2, sunt: m=8000kg h=10.5m (cu 8 greutati pe circumferinta conf inv. si fig. N/2).

Inca astept calculele dvs pt a trece la faza urmatoare...
Cu stima, Ioan Sabau


Electron

Citat din: ioan din Septembrie 20, 2012, 01:05:09 PM
Astept c-am de multisor calculele dvs stiintifice pt. inaltime si ptr un ciclu asa cum credeti de cuvinta caci aveti toate datele necesare.
Nu, nu am toate datele necesare. Te-am intrebat ce unghi intre verticala si segmentul OM trebuie sa iau in calcul, ca sa stiu concret despre ce varianta de functionare discutam. Te intreb din nou: pastram unghiul de 5.6 grade, sau il schimbi si pe acesta, ca si raza circumferintei?


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Citat din mesajul anterior al lui ioan:       
"Astept c-am de multisor calculele dvs stiintifice pt. inaltime si ptr un ciclu asa cum credeti de cuvinta caci aveti toate datele necesare."

Citat din mesajul D-lui Electron:   
"Nu, nu am toate datele necesare. Te-am intrebat ce unghi intre verticala si segmentul OM trebuie sa iau in calcul, ca sa stiu concret despre ce varianta de functionare discutam. Te intreb din nou: pastram unghiul de 5.6 grade, sau il schimbi si pe acesta, ca si raza circumferintei?"

Raspunsul inventatorului:
Inventatorul a realizat toate calculele din prefata turbinei gravitationale mixte care se poate accesa pe site http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com / in principal cu formula lucrului mecanic L=mgh, ptr un ciclu, conf. inventie si fig. N/2, cu urmatoarele date pt calcule: m=8000kg; h=10.5.

Conf. inventie si fig. N/2. Turbina grav. mixta are una rot/min. Un ciclu se realizeaza in 4 secunde, din care: cel putin 3 secunde avem continuu pe circumferunta 8 puncte materiale si un PUNCT MATERIAL de pe circumferunta se tracteaza in centrul turbinei in cel mult una secunda.

Inventatorul nu a avut nevoie de niciun unghi ptr calcule.

Unghiul de 5.6 grade l-ati calculat dvs probabil in raport cu datele din inventie si explicatiile inventatorului la ele.

Daca aveti nevoie si de alte unghiuri e problema dvs si le puteti calcula.     

Calculele inventatorului ptr un ciclu, sunt calculate fara niciun fel de unghiuri si sunt recitate mai jos ptr a dovedii faptul ca nu este nevoie de niciun fel de unghiuri ptr calcularea energiei la turbina gravitationala mixta.

Citez calculele inventatorului:
" ...  Calculele inventatorului ptr un ciclu:

Cu formula L = mgh; m=8000kg; h=10.5m; cu 8 greutati pe circumferinta conf. inv. si fig. N/2.       

Inventatorul a utrilizat ptr calcul subevaluat numai 7.5 greutati, desi trebuia conf. formula L = mgh si fig. N/2, sa folosesc 8 greutati.

La urcare: 8000*9.8*10.5 = 823200J         

La coborare; 8000*9.8*1.5 = 117600J; 117600*7.5 = 882000J; 882000–823200 = 58800J.     

L = 58800J. castig contiunuu SUPRAUNITAR


Calcul anticipat si cu INALTIMEA calculata de dvs  (h=11.971):

La urcare: 8000*11.971 *9.8  = 938526J;     
La coborare : 8000*1.71*9.8*7.5 = 1005480J; 1005480 – 938526 = 66954J. (randament supraunitar).       


Varianta de calcul utilizata ptr prima data in lume de inventator si cu formula Lmm = 6(mgh)     

Toate turbinele gravitationale au RANDAMENT SUPRAUNITAR   

Pentru demonstratie se utilizeaza formula L = mgh; date ptr calcule: m=8000kg; h=10.5m; h'=5.25m.   

Calculam la coborare toate cele 8 puncte materiale (greutati) conf. fig. N/2, fara sa fie cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie, cele doua generatoare si fara ridicarea greutatii conf. inventie.

Atentie!
1 –nu se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.   

2 –nu se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
   
3 –se calculeaza numai energia potentiala a celor 8 greutati aflate pe circumferinta conf. fig. N/2, in momentul deblocari turbinei gravitationale mixte ptr functionare.

Calculam 8 puncte materiale (greutati) conf. fig. N/2 la coborare: 8000(kg)*8(buc)*5.25(h')*9.8 = 3292800J   

Calculam un punct material, conf. fig. N/2, la urcare: 8000*9.8*10.5 = 823200J.

Scadem ridicarea greutatii si avem: 3292800 – 823200 = 2469600J; L = 2469600J castig gratuit datorita inventiei mileniului III care utilizeaza ptr functionare forta de gravitatie: nepoluanta, inepuizabila si gratuita.

L = 2469600J, castig continuu aproape gratuit SUPRAUNITAR.   

Cine poate sa infirme calculele, s-o faca, cu calcule nu cu vorbe NEFONDATE.         


Castigul este aproape gratuit deoarece turbina gravitationala mixta se AUTOALIMENTEAZA in tot timpul FUNCTIONARII din productia PROPRIE de energie electrica, conf. inventie.     

Turbina gravitationala mixta nu este *Perpetuum mobile*         

Orice *PERPETUUM MOBILE* functioneaza fara sa primeasca ENERGIE DIN EXTERIOR.     

Turbina gravitationala mixta este *Perpetuum mobile autoalimentat* deoarece utilizeaza ptr functionare doua surse de energie.             

Citez din descriere.ro de la pag. nr. 1:           
"Inventia se refera la un grup de turbine gravitationale care utilizeaza forta de gravitatie circa 97% si circa 0,001 pana la 3% energie electrica, pentru a produce mai multa energie conventionala, decat consuma."         


Calcule cu formula lucrului mecanic multiplu Lmm = 6(mgh)
Cu formula Lmm = 6(mgh) se realizeaza calculele mai usor si avem acelasi rezultat. 

Lmm = 6(mgh); Lmm = 6*8000*5.25*9.8 =  2469600J.
Lmm = 2469600J castig gratuit datorita inventiei mileniului III care utilizeaza ptr functionare forta de gravitatie: nepoluanta, inepuizabila si gratuita.

Lucru mecanic multiplu nu este ATESTAT si din aceasta cauza nu am folosit formulele din lucrarea stiintifica pt  a sustine turbinele gravitationale.   
     
Cine poate infirma formula lucrului mecanic multiplu Lmm = 6(mgh)  s-o faca, cu calcule nu cu vorbe NEFONDATE.

Ptr. a intelege mai usor inventia si calculele, este necesar sa citez cateva fragmente din materialele postate pe site mentionat mai sus.

"La toate turbinele inclusiv la turbina gravitationala mixta daca nu am avea cuplate multiplicatorul si cele doua generatoare dupa deblocarea celor 8 parghii de ordin 0, greutatile de pe circumferinta in mai putin de-o secunda din cadranele I si IV vor ajunge partial in cadranele III si II in sens trigonometric, mai inainte de-a ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.   

Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca doar multiplicatorul si cele doua generatoare prin consum de energie franeaza continuu turbina gravitationala cu cele 8 greutati stationate pe circumferinta mentinandu-le fortuit cu o viteza de rotatie conf. inventie.     

Aceasta este motivatia ptr care inventatorul afirma faptul ca toti specialistii care au realizat calcule la inventia mileniului III, pana in present, au calculat numai ~15% din energia potentiala a celor 8 greutati aflate pe circumferinta conf. fig. N/2." 

"La turbina gravitationala mixta, la infrastructura, conf. inv. si fig. 1, un ciclu are ~4 secunde la una rot/min, timp in care 8 greutati sunt pe circumferinta mai mult de jumatate de ciclu (~3 secunde). si 8 greutati sunt in centru. Doua greutati se ridica in mai putin de-o jumatate de ciclu in ~ una secunda. In permanenta, *fara cateva clipe*, avem opt greutati in centru si opt greutati pe circumferinta."       
   
"La toate turbinele gravitationale cele 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu rotirea turbinei conf. fig. N/2, chiar daca inaltimile lor sunt diferite, diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială (G1) si cea finală (G8) are aceiasi valoare cu inaltimea greutatii care se ridica de pe circumferinta spre centrul turbinei in mai putin de-o jumatate de ciclu."       


Demonstratia dovedeste faptul ca toate turbinele gravitationale sunt *perpetuum mobile autoalimentate* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor energie electrica din productia proprie de la 0,001% pana la 3%, cu randament supraunitar."
.............................
Astept calculele dvs ptr a trece la faza urmatoare..."
Cu stima, Ioan Sabau, pensionar.   

Electron

Citat din: ioan din Septembrie 20, 2012, 08:05:17 PM
Raspunsul inventatorului:
Inventatorul a realizat toate calculele din prefata turbinei gravitationale mixte care se poate accesa pe site http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com / in principal cu formula lucrului mecanic L=mgh, ptr un ciclu, conf. inventie si fig. N/2, cu urmatoarele date pt calcule: m=8000kg; h=10.5.
In primul rand, o inaltime nu poate fi egala cu un numar. Ce inseamna pentru dumneata o inaltime de 10.5 ? (Dimensiunile liniare se masoara in metri, sau in multiplii si submultiplii metrului.)

In al doilea rand, calculele dumitale pe baza inaltimii h = 10.5 m, scoase din burta, nu sunt relevante. Ai precizat ca inaltimea de h = 10.5 m este diametrul circumferintei pe care se misca centrele de greutate ale greutatilor din turbina. In formula L = mgh nu intra diametrul acestei circumferinte, ci diferenta de nivel pe care coboara greutatile (centrele lor de greutate). Din modul in care ai descris un ciclu, greutatile nu coboara pe o diferenta de nivel egala cu diametrul acesta, ci mai putin. Tocmai pentru a putea calcula precis pe ce distanta coboara greutatile, e nevoie sa precizezi acel unghi pe care ti-l cer. Daca nu esti in stare sa-l precizezi, inseamna ca nu iti cunosti prorpria inventie si esti atat de incompetent incat nu iti dai seama de acest lucru. Pierderea e doar a dumitale.

CitatConf. inventie si fig. N/2. Turbina grav. mixta are una rot/min. Un ciclu se realizeaza in 4 secunde, din care: cel putin 3 secunde avem continuu pe circumferunta 8 puncte materiale si un PUNCT MATERIAL de pe circumferunta se tracteaza in centrul turbinei in cel mult una secunda.
Faptul ca vorbesti despre timpi, in plus in termeni aproximativi, denota faptul ca nu esti in stare sa-ti fixezi o varianta de turbina pe care sa o analizam aici riguros.

Daca nu intelegi ca pozitia punctului M este foarte importanta in analiza, atunci nu am ce sa-ti fac. Nu pot eu sa-ti analizez riguros o varianta pe care nici macar dumneata nu o cunosti. Daca nu imi poti spune ce unghi este intre segmentul OM si verticala, M fiind punctul unde centrul de greutate al greutatii inferioare paraseste circumferinta de raza r = 5.25m, atunci nu mai avem ce discuta aici despre aplicatii numerice. Daca dumneata nu esti in stare sa specifici o varianta clara de turbina, si o tot dai la intors cu valori aproximative si estimari si jonglerii si aberatii scoase din burta, atunci asta e. Pierderea e doar a dumitale.

CitatInventatorul nu a avut nevoie de niciun unghi ptr calcule.
ioan, nu ai avut nevoie de unghi pentru ca ai facut calcule irelevante. Pentru a face calcule relevante, e nevoie de parametrii precisi ai variantei despre care discutam. Altfel, nu putem face nici o aplicatie numerica relevanta.

Sau vrei sa renuntam la aplicatiile numerice si sa facem doar calcule in baza parametrilor? Eu sunt dispus sa facem asta, dar nu sunt dispus sa fac calcule cu valori scoase din burta pe care sa le schimbi cum vrei tu fara nici o justificare, cand iti vine dumitale bine si sa mai ai si nesimtirea sa ma acuzi ca am gresit la calcule. Ori analizam riguros o versiune clara, ori nu mai facem deloc aplicatii numerice, ci doar pe baza de parametri. Alegerea e a dumitale.

CitatUnghiul de 5.6 grade l-ati calculat dvs probabil in raport cu datele din inventie si explicatiile inventatorului la ele.
Unghiul de 5.6 grade l-am obtinut din faptul ca ai afirmat ca unghiul masurat in sens trigonometric pentru punctul M este de 275.6 grade:
Citat din: ioan din Septembrie 06, 2012, 03:18:46 PM
ptr Electron
Raspunsul inventatorului: punctele materiale se afla in permanenta numai in cadranele 1 si 4 (in sens trigonometric, de fapt invers sensului trigonometric).      

Greutatea care urmeaza sa se ridice se afla pe circumferinta in cadranul IV, la ~275.6 grade, deci inainte de verticala segmentului CC' cu 5.6 grade.      

Pe verticala la segmental CC' la  altitudinea minima a turbinei, sunt 270 grade + 5.6 grade = 275.6 grade.

Cu stima,IS
Nici macar atat nu mai tii minte?

Te intreb daca iti mentii aceasta valoare, sau trebuie sa o schimbam si pe asta. De ce nu raspunzi clar si la obiect?

CitatDaca aveti nevoie si de alte unghiuri e problema dvs si le puteti calcula.
Nu, nici nu e problema mea, ci a ta, si nici nu pot sa le calculez, din aburelile tale aproximative despre "cel putin 3 secunde" si altele de genul. Dumneata chiar nu pricepi?

CitatCalculele inventatorului ptr un ciclu, sunt calculate fara niciun fel de unghiuri
Da, am observat, tocmai acesta este unul din motivele pentru care calculele dumitale sunt pseudo-stiintifice si complet inutile.

Citatsi sunt recitate mai jos ptr a dovedii faptul ca nu este nevoie de niciun fel de unghiuri ptr calcularea energiei la turbina gravitationala mixta.
ioan, recitarea acelor calcule nu dovedeste ca nu e nevoie de unghi pentru calcul, ci dovedeste doar ceea ce tot iti spun de atata vreme: anume ca ale tale calcule sunt pseudo-stiintifice si inutile.

Repet deci intrebarea: ramanem la valoarea unghiului data de tine in 6 septembrie, sau o modifici?


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr Dl ELECTRON     
"Citat din mesajul anterior a D-lui Electron: 
Unghiul de 5.6 grade l-am obtinut din faptul ca ai afirmat ca unghiul masurat in sens trigonometric pentru punctul M este de 275.6 grade:
Citat din mesajul lui: ioan din Septembrie 06, 2012, 02:18:46
ptr Electron
Raspunsul inventatorului: punctele materiale se afla in permanenta numai in cadranele 1 si 4 (in sens trigonometric, de fapt invers sensului trigonometric).     

Greutatea care urmeaza sa se ridice se afla pe circumferinta in cadranul IV, la ~275.6 grade, deci inainte de verticala segmentului CC' cu 5.6 grade.       

Pe verticala la segmental CC' la  altitudinea minima a turbinei, sunt 270 grade + 5.6 grade = 275.6 grade.

Cu stima,IS

Nici macar atat nu mai tii minte?

Te intreb daca iti mentii aceasta valoare, sau trebuie sa o schimbam si pe asta. De ce nu raspunzi clar si la obiect?"


Raspunsul inventatorului:
Imi mentin afirmatia, dar n-am calculat niciun unghi, am facut o constatare a locului exact al punctului *M* (botezat de dvs).

Era foarte usor de constatat avand in vedere unghiul de 22.5 grade dintre cele 8 puncte materiale. Daca doriti puteti lua ca baza de calcul punctual *M* (care este corect) ptr a calcula toate unghiurile.


Inventatorul a realizat calculele estimative cu datele mentionate in mesajul anterior in care a dovedit faptul ca inventia mileniului III produce mai multa energie decat consuma.


Inventatorul are calcule estimative, nu si le schimba, raman asa cum sunt postate prin inventii.

Astept calculele dvs pentru a vedea diferenta dintre ele...

Cu stima, Ioan Sabau



Electron

#146
Citat din: ioan din Septembrie 20, 2012, 11:47:02 PM
Raspunsul inventatorului:
Imi mentin afirmatia, dar n-am calculat niciun unghi, am facut o constatare a locului exact al punctului *M* (botezat de dvs).
Ok, nu o sa dezbat cu tine semantica. Avem lucruri mai relevante de discutat.

CitatEra foarte usor de constatat avand in vedere unghiul de 22.5 grade dintre cele 8 puncte materiale.
Nu, nu era usor de constatat, pentru ca in descrierea ta vorbesti de timpul de deplasare al greutatii inferioare ("cel putin 3 secunde", "cel mult una secunda"), valori din care nu se poate obtine clar pozitia punctului M.

CitatDaca doriti puteti lua ca baza de calcul punctual *M* (care este corect) ptr a calcula toate unghiurile.
Ok, asa voi face.

CitatInventatorul a realizat calculele estimative cu datele mentionate in mesajul anterior in care a dovedit faptul ca inventia mileniului III produce mai multa energie decat consuma.
ioan, cu calculele dumitale estimative cu valori scoase din burta, care nu sunt altceva decat jonglerii matematice pseudo-stiintifice inutile, nu poti sa dovedesti ceea ce vrei tu sa dovedesti. Tocmai de aceea te invit sa faci calcule precise, sau macar sa urmaresti calculele mele, pentru ca doar cu astfel de calcule vei putea convinge si dovedi ceva la modul relevant.

CitatInventatorul are calcule estimative, nu si le schimba, raman asa cum sunt postate prin inventii.
Am inteles, e alegerea dumitale. Sa retii ca acele calcule estimative sunt irelevante si inutile, fiind pseudo-stiintifice. In forma lor actuala, sa nu te mire faptul ca nu iti sunt luate in serios "lucrarile". Cand le vei redacta din nou, folosind calcule riguroase si stiintifice, vei vedea cum se schimba atitudinea celor de la OSIM sau Academie de exemplu.

CitatAstept calculele dvs pentru a vedea diferenta dintre ele...
Ok, (re)pornim la calcule.

Pentru asta, in figura de mai jos am desenat traiectoriile greutatilor pe parcursul unui ciclu. Raza circumferintei (OC) este de 5,25m, iar unghiul dintre segmentul OM si verticala este de 5.6 grade:

Punctele G1, G2, ..., G8 indica pe figura pozitia initiala, la inceputul ciclului, pentru centrele de greutate ale greutatilor de pe circumferinta. Celelalte greutati se afla in O la inceputul ciclului.

Sagetile indica drumul parcurs de centrele de greutate. Toate centre de greutate care se deplaseaza, cu exceptia celei inferioare, parcurg doar cate o sageata pe figura, in timpul unui ciclu. Greutatea inferioara, a carui centru de greutate pleaca din G8, trece prin M si ajunge la sfarsitul ciclului in O, deci parcurge doua sageti, una albastra (partea de coborare) si una rosie (partea de urcare). Asta rezulta din descrierea variantei de turbina despre care discutam aici pe forum.

Precizez faptul ca drumul parcurs este important in analiza, deoarece pe baza acestor drumuri vom putea determina riguros diferentele de inaltime dintre pozitia initiala si finala a centrelor de greutate pentru fiecare dintre greutati, valori pe care le putem introduce in formula L = mgh, a lucrului mecanic efectuat de fortele de greutate.

Intrebarea urmatoare pentru dumneata este: Esti de acord ca asa se misca centrele de greutate ale greutatilor in turbina, pe parcursul unui ciclu? Astept un raspuns scurt si la obiect: DA sau NU?


e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr Dl ELECTRON     
Citat din mesajul anterior al D-lui Electron:   
" ... Intrebarea urmatoare pentru dumneata este: Esti de acord ca asa se misca centrele de greutate ale greutatilor in turbina, pe parcursul unui ciclu? Astept un raspuns scurt si la obiect: DA sau NU?"


Raspunsul inventatorului:     
DA.


Ceea ce o sa constatati in urma calculelor dvs fi-va egalitatea inaltimii de la coborare (8 greutati) cu inaltimea celor doua greutati care se ridica, conf. inv. si fig. N/2.


Calculele dvs indifferent de modul de realizare nu pot schimba valoarea inaltimiilor din citatul de mai jos.


"La toate turbinele gravitationale cele 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu rotirea turbinei conf. fig. N/2, chiar daca inaltimile lor sunt diferite, diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială (G1) si cea finală (G8) are aceiasi valoare cu inaltimea greutatii care se ridica de pe circumferinta spre centrul turbinei in mai putin de-o jumatate de ciclu."     


Cu stima, Ioan Sabau


Electron

Citat din: ioan din Septembrie 21, 2012, 04:06:30 PM
Raspunsul inventatorului:     
DA.
Ok.

CitatCeea ce o sa constatati in urma calculelor dvs fi-va egalitatea inaltimii de la coborare (8 greutati) cu inaltimea celor doua greutati care se ridica, conf. inv. si fig. N/2.
Da? (Sper ca nu ai pretentia ca aceasta inaltime ar fi de 10,5 m). Totusi, ce inseamna aceasta egalitate? Ce consecinte are ea asupra bilantului energetic despre care discutam?  Care energie este mai mare: cea castigata prin coborarea greutatilor, sau cea consumata pentru a le urca, pe parcursul unui ciclu?

CitatCalculele dvs indifferent de modul de realizare nu pot schimba valoarea inaltimiilor din citatul de mai jos.
Ia sa vedem:

Citat"La toate turbinele gravitationale cele 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu rotirea turbinei conf. fig. N/2, chiar daca inaltimile lor sunt diferite, diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială (G1) si cea finală (G8) are aceiasi valoare cu inaltimea greutatii care se ridica de pe circumferinta spre centrul turbinei in mai putin de-o jumatate de ciclu."
Ei bine, ce spui in acest citat e gresit. Pozitia finala a centrului de greutate al greutatii inferioare nu este G8 ci este O (centrul turbinei). Si nu este o singura greutate care se ridica, ci sunt 2. De ce tot insisti cu erorile astea?     

Pentru a continua cu calculul, intrebarea este urmatoarea: cate greutati coboara pe parcursul unui ciclu (chiar daca doar intr-o parte din ciclu)? Cu alte cuvinte, cate bucati de traiectorie care coboara sunt intr-un ciclu? Sau altfel spus, cate sageti albastre sunt pe figura postata de mine? Astept un raspuns care sa fie un numar intreg, desigur.



e-
Don't believe everything you think.

ioan

Ptr Dl ELECTRON     

Citat din mesajul anterior al lui ioan:       
"La toate turbinele gravitationale cele 8 greutati care stationeaza pe circumferinta si coboara odata cu rotirea turbinei conf. fig. N/2, chiar daca inaltimile lor sunt diferite, diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială (G1) si cea finală (G8) are aceiasi valoare cu inaltimea greutatii care se ridica de pe circumferinta spre centrul turbinei in mai putin de-o jumatate de ciclu."


Citat din mesajul anterior al d-lui ELECTRON     
"Ei bine, ce spui in acest citat e gresit. Pozitia finala a centrului de greutate al greutatii inferioare nu este G8 ci este O (centrul turbinei). Si nu este o singura greutate care se ridica, ci sunt 2. De ce tot insisti cu erorile astea?     
Pentru a continua cu calculul, intrebarea este urmatoarea: cate greutati coboara pe parcursul unui ciclu (chiar daca doar intr-o parte din ciclu)? Cu alte cuvinte, cate bucati de traiectorie care coboara sunt intr-un ciclu? Sau altfel spus, cate sageti albastre sunt pe figura postata de mine? Astept un raspuns care sa fie un numar intreg, desigur."

Raspunsul inventatorului:   
Dvs puteti realiza calculele cum doriti, am mai afirmat acest lucru.

Fig. N/2 este foarte clara la fel si schita dvs.

In cazul in care doriti, puteti numara: inaltimile diferite de la coborare, traiectoriile, sagetile albastre sau orice altceva v-ajuta ptr calcule. Inventatorul pt calcule cu formula L=mgh n-are nevoie de cele mantionate mai sus.


Citez dintr-un mesaj anterior (postat pe forum) un fragment cu raspunsurile inventatorului la solicitari:

Citat partial de pe forum:
"Conf. inventie si fig. N/2. Turbina grav. mixta are una rot/min. Un ciclu se realizeaza in 4 secunde, din care: cel putin 3 secunde avem continuu pe circumferunta 8 puncte materiale si un PUNCT MATERIAL de pe circumferunta se tracteaza in centrul turbinei in cel mult una secunda."

Din citat rezulta la coborare, foarte CLAR, conf. Fig. N/2, faptul ca avem 8 greutati pe circumferinta.

Date de calcul utilizate de inventator la turbina gravitationala mixta conf. inv. si fig. N/2 (cu 8 greutati pe circumferinta): m=8000kg; h=10.5m.

Toate cele 8 greutati de pe circumferinta conf. inventie si fig. n/2, trebuie calculate cu formula L=mgh; m=8000kg; h=10.5m si rezulta: la coborare; 8000(kg)*8(buc)*1.5(m)* 9.8 = 940800J.

Din acelasi citat rezulta la urcare faptul ca un PUNCT MATERIAL de pe circumferunta se tracteaza in centrul turbinei.

Daca ati fi lecturat inventia *descriere.ro* cel putin o singura data ati cunoaste faptul ca in fiecare cheson sunt doua greutati asamblate cu o tija intre ele: in timpul functionarii cand una greutate este in centru cealalta este pe circumferinta si VICEVERSA.

Ptr ridicarea celor doua greutati aveti numai si numai doua posibilitati de-a calcula pierderea de energie la ridicarea greutatilor:

1 – la tractare se poate calcula doua greutati (8000*2=16000kg) cu jumatate de inaltime (h=5.25m) si rezulta: 16000*5.25*9.8 = 823200J.

2 – sau la tractare se calculeaza numai o singura greutate (8000kg) si cu inaltimea intreaga (10.5m) si rezulta: 8000*10.5*9.8 = 823200J.

Din energia castigata la coborare scadem energia consumata la tractarea celor doua greutati si rezulta: 940800 – 823200 = 117600J castig continuu aproape gratuit.

L = 117600J CASTIG continuu SUPRAUNITAR


Castig SUPRAUNITAR deoarece turbina gravitationala mixta in tot timpul functionarii se AUTOALIMENTEAZA din productia PROPRIE cu curent electric.

Cu stima, Ioan Sabau