Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Proiect Fizica

Creat de tgbogdan, Iulie 26, 2010, 10:13:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tgbogdan

Salutari,
Fac parte dintr-o echipa formata din patru liceeni(colegi de clasa), suntem volutari la Stiintaazi.ro si Sigur.info si avem de facut un proiect lecat de spatiul cosmic care trebuie sa cuprinda parte practica+parte teoretica. Noi avem cunostinte generale, si nu am putea concepe ceva inovator sau sa aducem ceva in plus la ce exista deja. Trebuie sa participam la o prezentare organizata de NASA si avem 2luni ca sa facem acest proiect, avem experienta reusind sa castigam locul 1 la concursul national "Universul Enstien editia 2010" cu proiectul intitulat "Cartierul Viitorului"http://img689.imageshack.us/img689/9459/dsc00124dc.jpg.

Multumesc anticipat.

Adi

Salutari, un prim pas este sa pui link la exact concursul la care participati, apoi sa faci aici un sumar cu cerintele concursului. Apoi ca sa inovezi ceva trebuie sa stii ce au facut altii inaintea ta. Stiu ca la Constanta sunt anual participanti la concursuri NASA. Nimic creat de elevi nu e complet inovator, dar este o joaca cu sprit critic. Asadar nu va faceti griji, trebuie sa analizati cat mai multe si sa va ganditi voi la ce puteti face, nu e capat de tara ca nu e inovator suta la suta, dar sigur, incercati sa fie cat mai inovator.

Tu in textul tau nu ai spus decat ca e un proiect legat de spatiul cosmic, fara nici un alt detaliu. Dar asta e foarte vag. Poti vorbi despre viata astrobiologie, despre terraformare, despre calatorii spatiale cu echipaj uman, despre instrumente stiintifice in spatiu, despre istoria Universului, despre geografia galaxiei si asa mai departe.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

tgbogdan

#2
Un lucru pe care putem sa-l contruim(naveta spatiala, satelit, modul de aselenizare, sonda spatiala).
Link despre prezentarea nu am, pentru ca Profesoara mi-a spus verbal si nu mi-a dat un link sau ceva scris. Din cate am inteles cu acest proiect o sa participam la mai multe prezentari pe parcursul anului, cel cu NASA ar fii primu' si printre cele mai importante de aceea l-am mentionat. Nu este neaparat un concurs este o prezentare, iar castigul ar fii o bursa si o diploma.


Adi

Citat din: tgbogdan din Iulie 27, 2010, 12:47:39 AM
Un lucru pe care putem sa-l contruim(naveta spatiala, satelit, modul de aselenizare, sonda spatiala).

Aveti de ales din mai multe. Primul pas e sa invatati cate putin despre fiecare si sa faceti un brainstorming toti din echipa: despre ce ati dori sa studiaati mai multe? La sfarsit din acel proiect nu atat ca veti face ceva inovativ, dar veti sti mai multe despre ultimele tehnologii despre acel lucru.

Citat din: tgbogdan din Iulie 27, 2010, 12:47:39 AM
Link despre prezentarea nu am, pentru ca Profesoara mi-a spus verbal si nu mi-a dat un link sau ceva scris. Din cate am inteles cu acest proiect o sa participam la mai multe prezentari pe parcursul anului

Am inteles, e bine si asa.

Citat din: tgbogdan din Iulie 27, 2010, 12:47:39 AM
, cel cu NASA ar fii primu' si printre cele mai importante de aceea l-am mentionat.

Numai ca acel concurs precis de la NASA are un site, are detalii si voi trebuie sa le stiti. Gresiti daca stati doar in ce va spune doamna profesoara. Daca veti participa si la acel concurs precis (fie ca e concurs de prezentari, sau concurs de idei sau ce o fi), citit exact regulile acelui concurs, plus cape site acolo foarte probabil vor arata castigatorii din anii trecuti si invatai multe vazand acele proiecte.

Citat din: tgbogdan din Iulie 27, 2010, 12:47:39 AM
Nu este neaparat un concurs este o prezentare, iar castigul ar fii o bursa si o diploma.

Foarte bine. Va tiin pumnii.

[/quote]
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Slaat3

Știu că mesajul este deja vechi însă pot să fac o propunere pentru cei care se pot confrunta cu aceeași problemă: puteți scrie despre hiperspațiu.
Puteți citi mai multe aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showforum=436;
aici;
respectiv aici și în curând aici.

AlexandruLazar

Bine, pe principiul ăsta ar putea să scrie şi despre călătoria în timp sau fuziunea la rece  ;D

Slaat3

Poate, însă la ce ne ajută să călătorim în timp? Dacă tot scriem despre lucruri din astea măcar să fim serioși.