Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie

definiţie a universului

<< < (3/15) > >>

Electron:

--- Citat din: AlexandruLazar din Iulie 28, 2010, 01:35:17 a.m. --- Allah, Osiris, Ra și toți ceilalți sunt doar niște convenții din iluzierealitate.
--- Terminare citat ---
Da, dar iluziarealitateirealitate este infinitdelimitata fata de cerculpatrat care este infinitdeinfinit de la pozitiv la negativ. Ce e asa de greu de inteles?

e-

PS: @Mishulanu: Daca eu ma gandesc la cerculpatrat infinitivdegerunziu care imi spune (doar mie, pentru ca sunt specialdeinfinit) ca a creat universul realirealrealireal, si apoi sparg o banca, al cui e efectul, nu al cerculuipatrat (care apropos, exista si a creat universul, pentru ca tocmai am demonstrat ca are efecte) ?  ::)

tudor:
şe nebunii au credinţa lor ca şi anarhiştii, dacă în numele cerculuipătrat o să spargi o bancă te vom aresta, nu este nimic nou dacă ţi-ai creat un dumnezeu al tău în numele căruia spargi bănci. Unii omoară oameni doar pentru dumnezeul lor "plăcerea".

Electron:

--- Citat din: tudor din Iulie 28, 2010, 02:36:52 p.m. ---şe nebunii au credinţa lor ca şi anarhiştii, dacă în numele cerculuipătrat o să spargi o bancă te vom aresta, nu este nimic nou dacă ţi-ai creat un dumnezeu al tău în numele căruia spargi bănci.
--- Terminare citat ---
Discutia este despre existenta cerculuipatrat (pentru ca, chipurile, "are efecte"), nu despre arestari.

e-

valangjed:

--- Citat din: tudor din Iulie 28, 2010, 02:36:52 p.m. ---şe nebunii au credinţa lor ca şi anarhiştii, dacă în numele cerculuipătrat o să spargi o bancă te vom aresta, nu este nimic nou dacă ţi-ai creat un dumnezeu al tău în numele căruia spargi bănci. Unii omoară oameni doar pentru dumnezeul lor "plăcerea".

--- Terminare citat ---
Tudor ,as dori sa stiu daca chiar esti un filosof care are "o anumita  filosofie" sau doar un individ care cauta sa contrazica pe oricine.
Daca faci parte din cea de-a doua categorie , pentru mine , este clar ca orice ti s-ar raspunde , o sa dai o replica de genul " necunoscute sunt caile domnului ".Acesta este un raspuns auzit de mine de la cei cativa preoti cu care am avut ocazia sa discut in momentul in care le-am prezentat contraziceri , logice , din biblie.
Ma gandesc sa-mi fac si eu propria filosofie (sau religie) ,cu aceasta ocazie as putea spune ca : fundamentul lumii este sferatriunghi (daca-mi storc , un pic , creierii cred ca as putea "demonstra" aceasta).Ce parere ai?

Mishulanu:

--- Citat din: tudor din Iulie 28, 2010, 10:16:24 a.m. ---în definiţia mea şi ce nu există este univers

--- Terminare citat ---
Asta este o contradictie logica. Ceea nu exista nu poate sa fie, pentru ca daca ar fi atunci ar exista.


--- Citat ---Dac[ faci o biseric[ al cui efect este al tău sau al celui pentru care faci (indiferent care)?
--- Terminare citat ---
Daca eu fac biserica atunci este efectul meu, daca o face Dumnezeu este efectul lui Dzeu. Sau nu-i asa?


--- Citat din: Electron ---Daca eu ma gandesc la cerculpatrat infinitivdegerunziu care imi spune (doar mie, pentru ca sunt specialdeinfinit) ca a creat universul realirealrealireal, si apoi sparg o banca, al cui e efectul, nu al cerculuipatrat (care apropos, exista si a creat universul, pentru ca tocmai am demonstrat ca are efecte) ?
--- Terminare citat ---
Asa este, conform filosofiei self-fulfilling prophecy prezentata de tudor. Dar ce ne facem, ca sferacub mi-a spus ca ea a creat universul si am spart si eu o banca in numele ei. Deci sferacub exista si ea. Dar nu se poate ca si sferacub si cerculpatrat sa fi creat universul. Apare o contradictie conventionalneconventionala infinit de infinita si totusi atat de realireala.


--- Citat din: valangjed ---Ma gandesc sa-mi fac si eu propria filosofie (sau religie) ,cu aceasta ocazie as putea spune ca : fundamentul lumii este sferatriunghi (daca-mi storc , un pic , creierii cred ca as putea "demonstra" aceasta).
--- Terminare citat ---
Nu trebuie sa demonstrezi nimic, trebuie doar sa crezi, si atunci efectele sfereitriunghi se vor face resimtite, cel putin in universul neconventional infinit de infinit. In universul real, lucrurile sunt ceva mai complicate.

PS: Sper ca am folosit corect concepteleabsurditatile filosofice.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă