Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie

definiţie a universului

(1/15) > >>

tudor:
simultaneitatea transformarespaţiutimp dacă transformarea este infinit de infinit ca spaţiutimp este univers neconvenţional, dacă transformarea este infinită este univers convenţionalneconvenţional, (relitatea în sine), dacă transformarea este finita ca spaţiutimp universul devine entitate, dacă entitatea este cu existenţă de sine şi de efect este entitate materializată, (om, animal, planetă, unives uman, sisteme solare,  etc.) dacă entitatea are doar existenţă de efect este entitate de efect.(dumnezeu, vidul, metafizicul, elementele spiritului - gîndire,memorie,intuiţie, instinct, sentimente, simţuri, etc.)

Mishulanu:
Pana la urma Universul in care traim noi de care tip este? Vad ca ai dat mai multe definitii.


--- Citat din: tudor din Iulie 26, 2010, 05:06:48 p.m. ---dacă entitatea are doar existenţă de efect este entitate de efect.(dumnezeu, vidul, metafizicul, elementele spiritului - gîndire,memorie,intuiţie, instinct, sentimente, simţuri, etc.)

--- Terminare citat ---

Vidul are intradevar niste efecte masurabile, dar care sunt efectele metafizicului si ale lui Dumnezeu in existenta Universului? Daca poti face niste preziceri ale efectelor existentei lui Dumnezeu poate reusim sa concepem un experiment prin care sa demostram existenta sau inexistenta sa.

tudor:
Cruciarele au fost efecte ale lui dumnezeu ca şi construcţia de biserici

tudor:
Noi traim simultan în mai multe universuri (nu paralele cum se spune), universul uman, universul, convenţionalneconvenţional (real sau mai exact iluzierealitate), neconvenţional, sensibil, intuitiv, sentimental, etc. Dacă noi nu percepem simultaneitatea lor, este altceva.

Electron:

--- Citat din: tudor din Iulie 27, 2010, 09:48:34 a.m. ---Cruciarele au fost efecte ale lui dumnezeu ca şi construcţia de biserici
--- Terminare citat ---
De unde sti acest lucru? Il poti demonstra? Sau sunt doar vorbe goale?

e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă