Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Bacalaureat 2010

Creat de b12mihai, Iunie 28, 2010, 04:59:32 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

b12mihai

Iata ce s-a dat la romana azi, la prima proba scrisa a bacalaureatului de anul acesta: http://www.gothik12.com/romania-de-azi/bacalaureat-2010-proba-scrisa-la-limba-si-literatura-romana-subiect-barem/ - pentru cei mai curiosi dintre voi. Eu sper ca le-am facut bine.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Mersi, Gothik, ca ne tii la curent. Fu interesant sa vad ce subiecte s-au dat la bac. Arata mai bine ca pe vremea noastra. Si succes si tie!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

laurentiu

La romana a fost foarte foarte foarte usor ,mult prea usor ,in afara de textul argumentativ ,dar si la ala era de scris ceva .Urmeaza mate :)

sumalan dorin

Salutări.

Gotihik,mult succes la bac,şi note cât mai bune.Asta bineînţeles dacă îţi sunt de folos la facultate.

Laurenţiu,mult succes şi tie,la bac.

obsessedwithreality

Mult succes tuturor la bac :)

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce vor mai schimba in 2 ani, pana cand va trebui sa dau si eu.

b12mihai

S-a publicat si subiectul si baremul de rezerva pe www.subiecte2010.edu.ro - era mai rezonabila varianta 6 decat 8.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

b12mihai

Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Mersi  mult! Cum te-ai descurcat? Cum ti s-a parut tie?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

#8
M-am descurcat la mate. Mi s-a parut foarte usor. Le-am facut pe toate conform baremului. Au publicat si varianta de rezerva: http://subiecte2010.edu.ro/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/Proba_E_c_rezerva.zip - si asta pare accesibila, o sa ma apuc de ele sa ma ajute sa ma pregatesc pentru facultate.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

ioana.m

Multa bafta celor care acum dau bacul. Imi este si frica sa ma gandesc ce ma asteapta si pe mine anul acesta si anul viitor.

Si cateva intrebari pentru Mihai: cand ai inceput sa te pregatesti serios pentru examene? Inca din vara?

Te-au ajutat variantele publicate inainte?

Aproximativ cate ore pe zi ai dedicat studiului?

AlexandruLazar

Baftă în continuare, gothik12 :).

b12mihai

#11
Citat din: ioana.m din Iulie 01, 2010, 02:39:12 AM
Multa bafta celor care acum dau bacul. Imi este si frica sa ma gandesc ce ma asteapta si pe mine anul acesta si anul viitor.

Multumesc. Nu trebuie sa iti fie frica deloc. Este normal, ai emotii la inceput. Te vei obisnui! Ce clasa treci acum?!

Citat din: ioana.m din Iulie 01, 2010, 02:39:12 AM
Si cateva intrebari pentru Mihai: cand ai inceput sa te pregatesti serios pentru examene? Inca din vara?

La romana am invatat serios in ultima luna (iunie). La matematica am invatat in timp (inca din clasa a noua) pentru ca, in primul rand, am avut sansa unui profesor exceptional, care preda foarte bine si ne dadea foarte multe teme, iar eu eram mai constiincios si mai pasionat decat altii si mi le si faceam de fiecare data si eram atent la fiecare ora. Daca treci in clasa a XI-a, ar trebui sa te apuci serios de matematica, pentru ca 66% din bacul la mate inseamna probleme de algebra si analiza de clasa a XI-a si a XII-a si toate sunt legate intre ele. Adica nu poti face integrale (in clasa a XII-a) daca nu stii bine derivate (din clasa a XI-a) spre exemplu.

La fizica a fost mai aiurea: am invatat in clasele a IX-a si a X-a pentru ca auzisem ca bacul din materia IX-X se da, dar apoi in clasa a XI-a am descoperit o materie foarte interesanta si am invatat-o pe asta...Dar la bac nu se dadea din aceasta. Apoi in clasa a XII-a am recapitulat un pic teoria pentru bac si m-am apucat de exercitii. La fizica e mult mai usor bacul decat la mate, iar materia nu e prea multa. Plus ca din 4 capitole trebuie sa iti alegi numai 2: mecanica, termodinamica, optica, curent continuu (electrocinetica). Eu a trebuit sa invat mecanica, termodinamica si curent pentru ca toate 3 sunt obligatorii pentru admiterea la facultate, iar de invatat pentru astea m-am apucat la inceputul clasei a XII-a si nu am avut de o pregatire "intensiva".    

Citat din: ioana.m din Iulie 01, 2010, 02:39:12 AM
Te-au ajutat variantele publicate inainte?

Da. Dar doar pentru exercitiu la matematica si la fizica. La romana degeaba te apuci sa le faci pentru ca nu are cine sa te evalueze si oricum evaluarea este una subiectiva...

Citat din: ioana.m din Iulie 01, 2010, 02:39:12 AM
Aproximativ cate ore pe zi ai dedicat studiului?

Pfff....Greu de zis. In unele zile nu invatam absolut nimic pentru ca nu aveam chef, alteori invatam chiar si 10 ore pe zi, cand simteam ca am mult de facut. Aici depinde foarte mult de tine cum iti organizezi timpul si cum iti dozezi efortul pentru a invata. Tu stii cel mai bine in ce ritm faci x probleme la mate, y probleme de fizica (daca dai fizica) si z compuneri la romana pe care le faci/inveti . Insa eu, personal, recomand oricui ca atunci cand se simte obosit, lipsit de chef sau pur si simplu mai stresat decat trebuie sa isi ia o pauza de odihna.

Concluzii: la mate si la fizica (daca vei alege fizica) e bine sa inveti din timp (mai ales daca alegi sa dai la o facultate care se bazeaza mult pe ce stii la mate si fizica si daca se da examen de admitere). La romana nu trebuie sa iti faci griji decat spre final.

@AlexandruLazar - mutlumesc .
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

laurentiu

Eu la mate am facut totul perfect in afara de inecuatie ,la care din neatentie am rezolvat prost ecuatia de gradul 2 .Insa cei de la minister sunt chiar retardati daca mai vin vreodata cu subiecte din astea .Nu inteleg de ce toate exercitiile au fost atat de simple ,nici unul mai deosebit ,vreun punct c) mai greu .Totul a fost banal,pana si la stiinte s-a dat o chestie mai inteligenta decat la mate-info.

ioana.m

CitatLa romana am invatat serios in ultima luna (iunie). La matematica am invatat in timp (inca din clasa a noua) pentru ca, in primul rand, am avut sansa unui profesor exceptional, care preda foarte bine si ne dadea foarte multe teme, iar eu eram mai constiincios si mai pasionat decat altii si mi le si faceam de fiecare data si eram atent la fiecare ora. Daca treci in clasa a XI-a, ar trebui sa te apuci serios de matematica, pentru ca 66% din bacul la mate inseamna probleme de algebra si analiza de clasa a XI-a si a XII-a si toate sunt legate intre ele. Adica nu poti face integrale (in clasa a XII-a) daca nu stii bine derivate (din clasa a XI-a) spre exemplu.

La mate pot sa spun ca si eu am invatat foarte serios inca din a 9-a fiindca mi-am imaginat ca o sa-mi fie foarte greu daca nu ma apuc din timp, daca nu rezolv probleme si nu citesc la romana. Acum trec in a 12-a si incerc sa imi impart timpul astfel incat sa imi fie cat mai usor pe parcurs. Adica sa nu ma stresez deageaba cum fac cateodata...

Inca ceva, desi sunt pasionata de citit, din operele literare la romana doar 20% pot sa spun ca mi-au placut. Vad ca sunt si esee literare adica comentarii deja facute, cu un limbaj pompos, deloc cel folosit de majoritatea celor care termina clasa a 12-a pe care unii le vor invata pe derost.

AlexandruLazar

Legat de bacul la română (în mod ironic, la asta și la istorie mă pricepeam cel mai bine atunci, n-ai zice că e așa după ceea ce fac acum), dacă primești sfaturi și de la boșorogii care au dat bacul acum vreo trei ani:

1. Alegerea lucrărilor de literatură pentru bac este cel puțin îndoielnică și cu asta sunt perfect de acord. Sunt acolo cărți care n-au alt merit decât că sunt singulare în literatura noastră (vezi Enigma Otiliei de care m-am apucat de vreo trei ori și niciodată n-am reușit s-o termin). Dacă simți că nu merge treaba, citește cu încredere rezumatele, măcar îți faci o idee bună despre acțiune și poți să navighezi prin conținut. Totuși, gama de texte pe care o poți alege e ceva mai largă decât cea din manualul tău (vezi că era o listă pe undeva). De exemplu, toți colegii mei învățaseră "Riga Crypto și lapona Enigel", eu m-am dus cu "După melci" pentru că o știam pe dinafară de pe albumul lui Alifantis, iar ca nuvelă fantastică știu că n-am ales La Țigănci (cred că luasem Domnișoara Christina dar nu mai stiu exact acuma).

2. Mult mai important decât să știi limbajul pompos și cine știe ce note de subsol este să știi textele. Dacă știi textele poți să rezolvi oricare cerință legată de ele -- nu ai nevoie să știi nimic "pe lângă", excepție făcând desigur conceptele cu care lucrezi, dar asta nu e complicat.

3. Strict legat de limbajul pompos, nu ai de ce să îți faci griji, nu se punctează. Nu l-am folosit nici măcar când mergeam pe la olimpiade și asta nu m-a scutit de note foarte mari acolo. E o pierdere de vreme să ții minte comentariile pe dinafară. Poate dacă ții neapărat, niște citate, eventual ca măsură de protecție împotriva profesorilor cărora le place să citească citate, dar și cu astea îți încarci memoria. Eu la bac le-am inventat, m-am gândit că la cât a scris Lovinescu n-o să stea nici naiba să verifice dacă ce am pus eu între ghilimele e prin vreo carte de-ale lui, și s-ar părea că am avut dreptate.

În ceea ce privește matematica, subiectele de acolo sunt un antrenament bun ca să "îți formezi mâna" dar după trei ani de facultate și un an de cercetare în domeniul modelării numerice, cred că sunt optimist dacă spun că am folosit 50% din materia de bac. Strict la nivel de pregătire pentru examen, mi-a prins bine faptul că am rezolvat cele 100 de variante (sau oricum, vreo 70-80 dintre ele -- profesorul meu de matematică era cam paralel cu subiectul), dar nu te baza prea mult pe ele pentru pregătirea de după examenul de admitere la facultate. Pentru aia nu îți fă griji, o să ai niște cursuri în anul I unde te învață de fapt ce și cum.