Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Conventional-neconventional

Creat de tudor, Iunie 22, 2010, 05:33:44 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

Citat din: tudor din Iulie 02, 2010, 01:38:16 PM
spiritul tău şi tu ca existenţă sînt simultane în spaţiu şi timp.nu le poţi separa în nici un fel, doar convenţional.
Ce diferenta faci tu intre "spiritul tau" si "tu ca existenta"? Poti sa dai definitia pe care o folosesti tu pt fiecare din ele?

Citatorice are limite infinite sau infinite de infinit este neconvenţional.
Eu te-am intrebat daca exista domenii de definitie neconventionale. Astept eventual un exemplu concret. Nu de alta, dar orice definitie este o conventie,  ca atare si domeniul ei este tot o conventie (face parte din definitie).

Incepi sa te contrazici in mod complet ridicol (de la pozitiv la negativ finitinfinit, desigur).

e-
Don't believe everything you think.

tudor

 formă  = simultaneitatea caracteristicilor transformării unei entităţi pe domeniul ei dedefiniţie convenţional, în timp şi spaţiu.  Respectiv culoare, structură, densitate,cîmpuri, forme, dimensiuni, etc. ,conventia prin care se separa entităţile întreele în diversitatea lor,  particularizează fomeleexistentăspirit unele de altele, exprimă unicitatea existenţei în convenţional.

existenţă   = simultaneitatea  gol/plin a cărei transformare poate fi sau nu reflectată de sine sau de altă entitate în timp şi spaţiu. Este un gol/plin al universului neconvenţional, cu condiţia ca acesta să producă efecte chiar intuitive sau  sentimentale, sau de gîndire, etc., de la negativ la pozitiv în orice proporţie, universul neconvenţional cuprinde în el golul perfect sau plinul perfect , dar nu îl  poate recunoaşte, convenţionaliza, prin definiţie convenţionalul este limitat(în  limita unui infinit mic) de existenţa  sa, în timp ce neconvenţionalul este nelimitat  (infinit de infinit). Universul naconvenţional atinge perfecţinea , adică în acest univers există golul şi plinul perfect dar nu-îl recunoaşte (nu-l reflectă) deoarece reflectarea aparţine doar convenţiei, iar convenţia ca un paradox nu reflect realitatea decît ca iluzierealitate.

spirit  = simultaneitatea  gîndire/memorie/simţ/sentimente/intuiţie/instinct care             reflectă transformarea  proprie sau a altei entităţi în raport de spaţiu şi timp.

îmi ceri ceva aberant, din moment ce nu reflectăm realitatea decît ca iluzie, realitatea fiind neconvenţională cum să-ţi dau un exemplu de ceva neconvenţional cînd noi nu folosim decît convenţii. O deducţie însă logică dacă tot ce este în univers este supus transformări în continuu nu se vede că totul nu respectă nici o convenţie o transformă continuu, deci este neconvenţional, doar coă noi nu putem gîndi în neconvenţii că nu avem.Pradoxul e paradox şi nu se poate explica decît printr-un alt paradox.



Electron

#77
Citat din: tudor din Iulie 05, 2010, 04:34:25 PM
îmi ceri ceva aberant, din moment ce nu reflectăm realitatea decît ca iluzie, realitatea fiind neconvenţională cum să-ţi dau un exemplu de ceva neconvenţional cînd noi nu folosim decît convenţii.
Tocmai, ca tu propui definitii aberante. Eu nu fac altceva decat sa-ti cer sa-ti justifici utilizarea pompoasa (si inutila) din definitie, cand spui:
Citat din: tudor din Iulie 01, 2010, 08:27:15 PM
[...] pe domeniul ei de definiţie  convenţional[...]
Daca tot ce avem sunt doar conventii si consideri ca nu se poate discuta despre neconventional (decat in mod conventional) atunci partea asta din definitie este complet inutila (sau aberanta, daca preferi acest termen).

CitatO deducţie însă logică dacă tot ce este în univers este supus transformări în continuu nu se vede că totul nu respectă nici o convenţie o transformă continuu, deci este neconvenţional, doar coă noi nu putem gîndi în neconvenţii că nu avem.
Unde e partea logica in "deductia asta" ? De fapt unde e sensul gramatical al frazei? Poti sa rescrii fraza asta in mod inteligibil?

CitatPradoxul e paradox şi nu se poate explica decît printr-un alt paradox.
O fraza care nu spune in fond nimic, de la negativ la pozitiv, finitivinfinitiv, desigur.

e-
Don't believe everything you think.

tudor

se pare că nu înţelegem sensul de paradox, noi sîntem convenţionali (finiţi) în acelaşi timp în care sîntem neconvenţionali (infiniţi) paradoxul este aberant ca şi axioma, ca şi postulatul ca şi viaţamoarte, ca şi orice şi totuşi există, de aceia este paradox. la fel şi neconvenţionalul.

poţi să gîndeşti altfel sau eşti standard şi atît, sau nu vrei?

orice frază spune ceva, depinde de cel care o interpretează.

Electron

#79
Citat din: tudor din Iulie 06, 2010, 11:59:51 AM
se pare că nu înţelegem sensul de paradox,
Cine sunteti voi? Sau vorbesti despre sine la plural, din nou? Si daca tot veni vorba, ce intelegeti "voi" (sic) prin conceptul de "paradox" ?

Citatnoi sîntem convenţionali (finiţi) în acelaşi timp în care sîntem neconvenţionali (infiniţi)
Aceste fraze care de fapt nu spun nimic, ar fi mai relevante daca ai explica ce intelegi tu prin aceste afirmatii. Asa, putem formula expresii care se auto-contrazic la infinit (sau finitinfinitivconjunctiv, de la pozitiv la negativ, desigur), ca tot nu se rezolva nimic, adica tot nu se comunica ceva relevant.

Citatparadoxul este aberant ca şi axioma, ca şi postulatul
Ce intelegi tu prin "aberant"? De ce consideri ca "axioma" si "postulatul" sunt aberante? De fapt, ce intelegi tu prin "axioma" si "postulat" ?


Citatparadoxul este aberant [...] ca şi viaţamoarte,
Ce e aceea "viatamoarte"? De ce nu explici termenii inainte sa-i folosesti in comparatii si afirmatii de acest gen? Chiar vrei sa fabulezi degeaba (de la negativ la pozitiv, finitinfinitvocativ, desigur) ?

Citatparadoxul este aberant [...] ca şi orice şi totuşi există, de aceia este paradox.
Da, de la negativ la pozitiv, finitinfinitivgerunziu.

Citatla fel şi neconvenţionalul.
Adica cum, neconventionalul este aberant, exista, sau este paradox? Chiar ca nu inteleg ce vrei sa spui de fapt. Adica nu reusesc sa urmaresc structura gramaticala a fabulatiilor tale.

Citatpoţi să gîndeşti altfel sau eşti standard şi atît, sau nu vrei?
Eu as putea sa gandesc si altfel, dar degeaba gandesc "altfel" daca nu pot sa comunic ceea ce gandesc nimanui in mod coerent (relevant).

Adica, sunt de acord sa urmaresc un sir de gandire "altfel", dar e nevoie sa se stabileasca niste baze comune, ca sa pot intelege ce vorbesti tu aici "altfel". E ca si cum ai vorbi in alta limba, dar nu in chineza, ci intr-o chineza incoerenta. Pentru ca daca ar fi doar chineza, cu un dictionar de chineza->romana as putea "traduce" ce vrei sa spui, dar din chineza incoerenta daca traduc nu obtin decat niste insiruiri de cuvinte incoerente. De aceea ar fi indicat, consider eu, sa definesti prima data ce intelegi tu prin varietatea de concepte pe care le prezinti aici, mai ales cele inventate de tine. Asa macar putem verifica gradul de coerenta a ceea ce spui. (Eu pana acum am detectat un grad de coerenta foarte scazut in fabulatiile tale).

Citatorice frază spune ceva, depinde de cel care o interpretează.
Epistemologic vorbind, daca nu exista reguli de interpretare comune intre emitator si receptor, ceea ce "spune" o fraza e de fapt nimic, adica acea fraza nu transmite nimic relevant. Asta mi-e teama ca faci tu aici: transmiti in nestire si in mod incoerent, adica iti consumi energia degeaba.

Poate ar trebui sa te decizi daca doresti sa comunici ceva coerent* si relevant pe acest forum, sau nu. Iar daca da, sa o declari deschis sa stim si noi si sa faci pasii necesari pentru a reusi acest lucru. Daca iti doresti doar sa scrii in nestire la modul irelevant, atunci mesajul tau va ajunge repede la categoria SPAM.

e-

*De fapt, poate ar trebui sa declari deschis, daca tu consideri ca este posibila sau nu comunicarea coerenta, relevanta (in general, intre "entitati"). Pentru ca daca tu consideri ca nu e posibil asa ceva, iar cu fabulatiile tale incoerente doresti sa-ti demonstrezi aceasta convingere, atunci purtam o altfel de discutie.
Don't believe everything you think.

tudor

o simultaneitate finitinfinit de exemplu.o iluzierealitate, un relativ absolut, sa mai spun?

tu şi eu

nu ţi se pare aberant paradoxul? şi totul este paradox la o privire mai atentă, chiar şi discuţia noastră. şi gîndira umană şi atomul şi fişozofia şi orice ştiinţa care nu se termina niciodată.


paradox=  orice convenţie ai căror parametrii sînt finiţiinfiniţi. O neconvenţie la  care elementele sale sînt limitate de convenţii. Convenţie de neconvenţional, neconventionalul în convenţional nu se poate reda decît ca paradox, pentru noi tot ce este realitate ( neconvenţional ) este paradox şi nu poate fi redat decît ca o convenţie a acestuia şi nu ca simultaneitate, pe care o simţim, o trăim, o ştim că există, o conştientizăm, dar nu o putem reda decît transformată, în convenţie, paradoxul este limita care există,  dar pe care nu o atingem. Ex. un infinit limitat de un finit.



Electron

Citat din: Electron din Iulie 06, 2010, 10:25:11 PM
*De fapt, poate ar trebui sa declari deschis, daca tu consideri ca este posibila sau nu comunicarea coerenta, relevanta (in general, intre "entitati"). Pentru ca daca tu consideri ca nu e posibil asa ceva, iar cu fabulatiile tale incoerente doresti sa-ti demonstrezi aceasta convingere, atunci purtam o altfel de discutie.
tudor, ma vad nevoit sa ma repet. Ce raspunzi la ce am scris aici?

e-
Don't believe everything you think.

tudor

Cine sunteti voi? Sau vorbesti despre sine la plural, din nou? Si daca tot veni vorba, ce intelegeti "voi"

tu şi eu, acolo scrie "se pare că nu înţelegem", adică noi.

Ce intelegi tu prin "aberant"? De ce consideri ca "axioma" si "postulatul" sunt aberante? De fapt, ce intelegi tu prin "axioma" si "postulat"

nu ţi se pare aberant paradoxul? şi totul este paradox la o privire mai atentă, chiar şi discuţia noastră. şi gîndira umană şi atomul şi fişozofia şi orice ştiinţa care nu se termina niciodată.orice convenţie ai căror parametrii sînt finiţiinfiniţi este un paradox.un adevar recunoscut dar nedemonstrat este o axiomă.un adevăr care nu are nevoie de demonstraţie este un postulat.

nu ţi se pare aberant ca cineva să ne spună care este adevărul, dar fără demonstraţie?


nu ţi se pare aberant ca stiinţa să cerceteze la infinit, fară să ajungă la un capăt? mie da.

nu pot să te introduc într-o teorie nouă cu cîteva fraze, nu sînt chiar aşa de priceput.

tudor

citeşte şi celelalte articole puse de mine, poate un pic mai atent.

Electron

Citat din: tudor din Iulie 07, 2010, 06:23:50 PM
Cine sunteti voi? Sau vorbesti despre sine la plural, din nou? Si daca tot veni vorba, ce intelegeti "voi"

tu şi eu, acolo scrie "se pare că nu înţelegem", adică noi.
Atunci mi se pare ca te-ai exprimat gresit. Adica poti presupune ca noi doi nu intelegem acelasi lucru prin "paradox", dar sa presupui direct ca nici unul dintre noi nu intelegem corect conceptul mi se pare ca e cam exagerat. Sau poate ai cumva puteri parapsihologice ca sa stii ce e in capul meu?

CitatCe intelegi tu prin "aberant"? De ce consideri ca "axioma" si "postulatul" sunt aberante? De fapt, ce intelegi tu prin "axioma" si "postulat"

nu ţi se pare aberant paradoxul?
Daca vei citi cu atentie intrebarile mele, vei vedea ca nu la asta m-am referit. Ca mi se pare sau nu aberant paradoxul e ceva ce tine de semnificatia celor doi termeni, semnificatie care se pare ca nu e aceeasi pt noi doi. Ca atare un raspuns cu "da" sau "nu" e irelevant, inca.

Citatşi totul este paradox la o privire mai atentă,
Cum sa fie totul paradox? Ce e paradoxal in conceptul de "patrat" ?

Citatchiar şi discuţia noastră.
Imi pare rau sa aflu ca tu consideri aceasta discutie paradoxala. Eu speram sa fie cat de cat relevanta.

Citatşi totul este paradox la o privire mai atentă,[...] şi gîndira umană şi atomul şi fişozofia şi orice ştiinţa care nu se termina niciodată.
Aceste afirmatii ar avea nevoie totusi de niste justificari, niste explicatii. Altfel sunt doar vorbe in vant.

Citatorice convenţie ai căror parametrii sînt finiţiinfiniţi este un paradox.
Inainte sa folosesti termenii inventati de tine, defineste-i in mod coerent. Altfel degeaba faci SPAM pe aici.

Citatun adevar recunoscut dar nedemonstrat este o axiomă.
Interesanta definitie. Ce inseamna pentru tine aici conceptul de "adevar"? Se pare ca de aici survine confuzia.

Citatun adevăr care nu are nevoie de demonstraţie este un postulat.
Formularea e oarecum inselatoare. Postulatele nu sunt demonstrate direct, dar sunt demonstrate indirect prin consecintele lor care trebuie sa corespunda cu experienta din realitate. Un postulat care duce la consecinte demonstrabil false, este automat demonstrat a fi fals.

Citatnu ţi se pare aberant ca cineva să ne spună care este adevărul, dar fără demonstraţie?
Mi se pare aberant sa crezi ca asta fac axiomele si postulatele.

Citatnu ţi se pare aberant ca stiinţa să cerceteze la infinit, fară să ajungă la un capăt? mie da.
Mi se pare aberant sa afirmi ca stiinta poate sa faca ceva "la infinit". Pana acum stiinta (umana, desigur) a avut o viata finita, si e cel mai probabil ca va fi finita si de acum inainte.

Citatnu pot să te introduc într-o teorie nouă cu cîteva fraze, nu sînt chiar aşa de priceput.
Adica admiti ca nu esti suficient de priceput incat sa-ti prezinti "teoria" in forma comprehensibila si coerenta? Oricat de incalcita ar fi "teoria" ta (eu pana acum am vazut doar o insiruire de fabulatii, nu o teorie coerenta), ar trebui sa poti sa o iei cu binisorul, de la incaput, nu folosind direct termeni inventati de tine care nu au fost definiti coerent de la inceput.


e-
Don't believe everything you think.

Electron

Citat din: tudor din Iulie 07, 2010, 06:25:40 PM
citeşte şi celelalte articole puse de mine, poate un pic mai atent.
tudor, e mult prea multa incoerenta in ce am citit pana acum din fabulatiile tale, desi am citit atent ce ai scris.

De aceea iti cer un raspuns simplu, cu "da" sau "nu" la urmatoarea intrebare: Tu consideri ca se poate comunica in mod coerent si relevant, sau nu?
(Bineinteles, sper ca intelegem acelasi lucru prin conceptele de "coerent" si "relevant".)

Daca "da", vom vedea ce conditii sunt necesare, dupa parerea fiecaruia, pentru a reusi o astfel de comunicare, in caz ca te intereseaza sa continuam, fireste.

e-
Don't believe everything you think.

tudor

chiar nu este clar că un pătrat este ceva indiscutabil, dar în acelaşi timp relativ? Dacă ceva este definitiv (stabil) dar şi realativ în acelaşi timp nu este paradox? nu este ceva imposibil de explicat.


tudor

un răspuns de da sau nu este o utopie, nu există decît în imaginaţie, la nimic nu se poate răspunde cu da sau cu nu 100%, totul dar absolut totul este interpretabil, şi ăsta este un paradox.

tudor

pînă şi existenţa ta este relativă, recunoscut. Depinde la ce te raportezi, deşi în aparenţă dacă eşti întrebat dacă existi poţi spune da. e relativ.

tudor

o teorie noua se scrie în mii de pagini. îmi ceri prea mult, am să te anunţ la publicare.