Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie

Conventional-neconventional

(1/31) > >>

tudor:
Ce ar fi să lăsaţi puţin convenţiile pe care le utilizaţi (chiar dacă sînt ale unuia Kant sau Heidegger sau chiar personale şi să vă relaxaţi cu o altă imagine a filozofiei, o imagine mai puţin convenţională, convenţionalneconvenţională. Îmi pare rău că sînt un necunoscut care vă deranjează, dacă este aşa este pentru prima şi ultima oară, dar va rog să terminaţi lectura prezentă. De 2000 de ani filozofii au încercat o sistematizare generala fară sorţi de izbîndă. Ei nu au înţeles că nu materia este prioritară, nici ideia, materia şi ideia sînt simultane. Adevărat însă că cele doua noţiuni sînt perimate, după noua teorie orice entitate nu este doar materie şi ideie este formaexistenţăspirit  în care şi aceste noţiuni sînt reformulate. Astfel foma reprezinta caracteristicile unei entităţi în totalitate (de la culoare la formă convenţională, pînă la energia sau cîmpurile unei entităţi care dau definiţia entităţii respective), existenţa este entitatea în sine dar nu doar entitatea cu existenţă de sine (om, animal,planete, etc.) ci şi entitatea cu existenţa de efect (dumnezeu, vidul, transcedentalul lui Kant, etc.) şi în final spiritul care este simultaneitatea gîndirememoriesimţsentimentintuiţieinstinct. Reformulaţi convenţiile cunoscute grefîndu-le pe aceste noşiuni şi veţi constata o legatură logică. Ca un exemplu, pentru că toate filozofiile de pînă acum vizau  în plan central omul, de data aceasta pentru orice entitate exista simultaneitatea individgrup asemănător lui unu şi mai mulţi de la Noica. Eu sau dumneavoastră nu trăim lumi paralele, ci simultane, în primul rînd sîntem o simultaneitate convenţionalneconvenţională, apoi iluzierealite ca şi tot ce în mod convenţional numim realitate, dar nu în ultimul rînd sîntem o simultaneitate de finitinfinit. Şi nu vă gîndiţi doar la noi ca oameni ci şi ca elemente universale (de la atomi şi molecule, la particule infinit de infinit de mici, neconvenţionale), noi convenţia sîntem finiţi dar universul din noi niciodată. Mă opresc aici continuarea depinde de dumneavoastră, pe mine m-ar interesa.
      

Electron:
Bine ai venit tudor. Stai linistit ca nu deranjezi pe nimeni.


--- Citat din: tudor din Iunie 22, 2010, 05:33:44 p.m. ---[...] convenţionalneconvenţională [...]
--- Terminare citat ---
Ce inseamna "conventionalneconventional"?

e-

tudor:
Simplu orice entitate adica şi tu şi eu nu putem ajunge la realitate care este neconvenţională decit convenţionalizînd-o. Mai exact trecînd-o spre aşazisul nostru creier prin simurile noastre care evident modifică realitatea în raport de posibilităţile noastre. Mai simlu încearcă să separi convenţionalul de neconvenţional şi nu vei reuşi ele sînt simultane, aşa cum leam scris meu. Oric gîndim sau scriem sau visîm sînt convenţii sînt convenîî ale neconvenţionalului ca orice lucru supus relativului.


                                            Totul este relativ, este un absolut.

AlexandruLazar:
De ce realitatea este neconvențională? Ce înțelegi prin asta?

tudor:
Cînd spui relativ ce înţelegi, nu faptul că orice regulă stabilită este destbilizată continuu, asta înseamnă că nu respectă convenţia iniţială. Arată-mi o regulă, o expresie, o realitate care nu este relativă, adică interpretabilă sau variablă, care devine asolută şi o facem convenţie.

                                                   Totul este relativ, este un absolut.

Cum să stabileşti o regulă, o convenţie în acest context? Noi nu emitem decît convenţii şi toate relative, pentru că aşa cum spune noua teorie tranformareaspaţiultimpul sînt simultane,continue şi infinitde infinit.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă