Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria fizicii particulelor

Bozonul Higgs

<< < (3/65) > >>

ionut:
    Buna,

    Nu stiu de cat de mult ajutor o sa fie, dar am avut un examen partial la un curs de particule elementare si subiectul pe care l-am avut a fost tocmai bozonul Higgs. Am atasat la acest mesaj un document pdf cu materialul pe care l-am pregatit pentru acel examen. La sfarsit gasiti si referintele de unde am luat toate informatiile pe care le-am sistematizat in acest document (nu e nimic inventat de mine :) ). Oricum, gasiti acolo cate ceva despre Modelul Standard, cum se creeaza un Higgs, cum se detecteaza, si o mica discutie a impactului descoperirii sau a nedescoperirii Higgs la experimentul LHC.
P.S.
   Textul e in engleza din pacate :(

ionut:
   Buna,
   Am si o prezentare orala bazata pe documentul atasat in postarea precedenta care sumarizeaza si mai mult lucrurile. Poate e mai usor de citit si inteles. O gasiti atasata la acest mesaj.

Adi:
Minunate cele doua documente, Ionut, multumesc mult. Imi sunt tare utile si mie, sa recapitulez teoria Higgs-ului. De fapt chiar imi va trebui pentru sustinerea tezei de doctorat, dar asta va fi peste vre-un an jumate. Pentru Android nu sunt utile, dar pentru mine sigur sunt. Mersi mult.

ionut:
  Buna Adi,

   Cu cea mai mare placere.

Mavriche Adrian:

--- Citat din: Adi din Iunie 01, 2008, 08:48:01 p.m. ---Ai pus o intrebare excelenta. Raspunsul este ca bozonul Higgs poate interactiona cu sine si sa isi dea si sie insusi masa.
--- Terminare citat ---

     Salut Adi,

   O intrebare.Cine ii da masa unei bozon Higgs care este izolata (exista numai una,sa zicem intr-un alt univers)?

    Cu stima,A.M.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă