Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Constantin Munteanu, biolog

Creat de c, Iunie 07, 2010, 07:07:56 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

c

Incep acest prim topic in cadrul acestui forum prin a transmite salutul meu tuturor celor ce urmaresc sau activeaza in acest spatiu virtual. Numele meu este Constantin Munteanu, sunt biolog in cadrul Laboratorului Culturi Celulare din Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie din Bucuresti. Celor ce doresc sa afle mai multe despre mine sau despre activitatea pe care o desfasor le transmit cu caldura invitatia de a accesa pagina web: http://cell-culture.xhost.ro/  unde pot gasi informatii legate de cercetarea factorilor naturali terapeutici din statiunile balneare.   

Pentru ca sunt nou venit pe acest forum, am sa incerc sa ma familiarizez cu discutiile din cadrul sau si sa gasesc subiecte de interes la care sa incerc sa particip cu speranta ca astfel pot fi de folos si la randul meu am ceva de invatat din opiniile exprimate aici.


Adi

Bine ai venit la Stiinta Azi! Daca vrei sa scrii articole de stiinta pentru StiintaAzi.ro, esti de asemenea binevenit!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

c

Multumesc frumos pentru urarea de bun venit. Voi incerca sa ma integrez in colectiv. Deocamdata caut sa inteleg despre ce este vorba si care sunt ariile abordate de cei ce au mai multa vechime pe forum. Numai bine!

bbb

Bine ai venit pe forum, Constantin!
Citat
Deocamdata caut sa inteleg despre ce este vorba si care sunt ariile abordate de cei ce au mai multa vechime pe forum.
Pai acest forum are sectiuni de fizica, chimie, matematica, biologie si multe altele. Te asteptam sa pui intrebari si sa raspunzi la intrebari, sa invatam unii de la altii.

b12mihai

Citat din: c din Iunie 07, 2010, 07:07:56 AM
Incep acest prim topic in cadrul acestui forum prin a transmite salutul meu tuturor celor ce urmaresc sau activeaza in acest spatiu virtual.

Bine ai venit!

CitatNumele meu este Constantin Munteanu, sunt biolog in cadrul Laboratorului Culturi Celulare din Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie din Bucuresti. Celor ce doresc sa afle mai multe despre mine sau despre activitatea pe care o desfasor le transmit cu caldura invitatia de a accesa pagina web: http://cell-culture.xhost.ro/  unde pot gasi informatii legate de cercetarea factorilor naturali terapeutici din statiunile balneare. 

Ma bucur enorm ca sunt pe forum astfel de oameni de la care o sa am ce invata, cu siguranta!
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

sumalan dorin

Salutare.

Vorba lui Gothik12 : "Ma bucur enorm ca sunt pe forum astfel de oameni de la care o sa am ce invata, cu siguranta! " şi eu mă bucur sincer.

M-am uitat pe sait ,foarte interesantă este munca pe care o prestaţi.Apropo,poate o să iniţiaţi o discuţie pe tema "cercetare în medicină" sau un topic legat de celule .Sper ca prin discuţiile purtate pe acest forum,să vă inspire în munca dumneavoastră.

AlexandruLazar

Bine ai venit! Și eu mă bucur să văd că ni se alătură oameni pasionați de cele mai diverse domenii ale cunoașterii.

c

Va multumesc pentru intampinare. Sper sa gasim subiecte interesante pe care sa discutam si sa ne imbogatim fiecare bagajul de cunostinte. Inca ma mai familiarizez cu discutiile existente acum pe forum.

Citat din: sumalan dorin din Iunie 07, 2010, 09:34:06 PM
"poate o să iniţiaţi o discuţie pe tema "cercetare în medicină" sau un topic legat de celule .Sper ca prin discuţiile purtate pe acest forum,să vă inspire în munca dumneavoastră.

O voi face cu placere! Multumesc pentru idee.

Adi

Noul tau user e mai potrivt decat precedentul :)
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

c

Am relansat pagina web a laboratorului Culturi Celulare: http://cell-culture.xhost.ro/

Va invit sa o consultati.
Opiniile, sugestiile si observatiile voastre ma vor ajuta sa imbunatatesc continutul paginii. Va multumesc!

apex

numele meu este Cristian - si am facut mai multe meserii ....in sfarsit nu stiam ca exista acest Laborator de culturi celulare ....f. interesant ...

apex

ce este "celula" - poate ar trebui definit ......
ce contine ea ?....sau cel putin ce putem noi vedea fizic...
unde sunt memoriile sau unde ar putea fi memoriile Divine la nivel intracelular ....
arata- mi te rog o varianta de a vedea infinitul ....prin celule....
......

apex

dinamica formelor de structurare , formele de evolutie ....in progresie de dezvoltare continua si cu schimbari multimatriceale ........

apex

"natura creata isi genereaza paradoxal propriile ratiuni de creatie "....cum comentezi ????

c

Buna Cristian,
Multe intrebari incitante care vor genera, fiecare, un raspuns din partea mea, dar sa le luam pe rand si in timp.

Celula
Wikipedia:
Pentru celulă au fost date numeroase definiţii. Astfel chiar aceiaşi autori (Toma C. şi Niţă Mihaela în ,,Celula vegetală", Editura Universităţii ,,Al. I. Cuza", Iaşi, 1995) dau două definiţii diferite în funcţie punctul de vedere din care este abordată problema. Aceste definiţii sunt:
,,Celula este o unitate morfo funcţională elementară a tuturor organismelor procariote şi eucariote. Ea reprezină un prim nivel de organizare a materiei vii, dotat cu capacitatea de autoreglare, autoconservare şi autoreproducere."
,, Privită prin prisma teoriei sistemice, celula poate fi definită ca un sistem biologic deschis, deosebit de dinamic, aflat în relaţii de echilibru cu mediul înconjurător – în cazul protofitelor şi protozoarelor – sau ca un subsistem când devine parte componentă a unui ţesut, organ sau organism pluricelular."
Unele organisme sunt alcătuite dintr-o singură celulă (unicelulare, de exemplu, bacteriile), iar altele din mai multe celule (pluricelulare).
Celula a fost descoperită de Robert Hook în 1665 care făcea studii pe tulpini de plută folosind microscopul.
Teoria celulară a fost enunţată pentru prima dată de Matthias Jakob Schleiden şi Theodor Schwann în 1839.