Educaţie şi cercetare > Educatie

Facultatea de Fizica de la Magurele

(1/9) > >>

alef:
          Sunt pasionat de fizica, in special de mecania cuantica si de fizica particulelor elementare. Am de ales intre Facultea de Fizica de la        Universitatea Bucuresti si facultatea de Automatica si Calculatoare de la Universitatea Politehnica Bucuresti. Desi inclin spre prima, cred ca o sa
o aleg pe a doua. Asta deoarece a doua ofera un viitor mai sigur. De asemenea, am fost sfatuit sa nu ma duc la Facultatea de Fizica deoarece nu voi putea sa fac mai nimic dupa ce voi absolvi aceasta facultate.   

         Puteti, va rog, sa - mi spuneti ce oporunitati( in cariera) ofera Facultatea de Fizica de la Universitatea Bucuresti studentilor si absolventilor sai ? Multumesc mult.


Adi:
Acum Romania participa la proiecte de cercetare europeana de anvergura pe fizica: laserul european ELI ce se contruieste la Magurele, experimentele la acceleratorul Large Hadron Collider, experimente la laboratoare europene de fizica particulelor si nucleara, devenim membri si la Agentia Spatiala Romana. Asadar sunt oportunitati acum de a face cercetare reala la proiecte internationale.

In plus, cu calculatoare devii doar programator. Si e OK. Dar daca esti pasinat de fizica, trebuie sa stii ca exista posibilitati foarte mari de cariera. Skill-urile pe care le inveti la fizica sunt cautate peste tot: in cercetare, dar si in mediul privat la banci, companii care fac cercetare, care lucreaza cu echipament medical si asa mai departe.

Cea mai cautata meserie acum este cea de expert in construirea de acceleratoare de particule. Trebuie sa stii ca echipamentele medicale de imagistica medicala sunt toate acceleratoare (PET-CT, etc).

Vezi articolul asta.
http://www.symmetrymagazine.org/cms/?pid=1000802

Nu uita la fel ca poti studia fizica si in strainatate, la aceleasi costuri ca in Bucuresti.

AlexandruLazar:
Friendly advice de la un programator care nu face A&C: du-te unde te interesează. O facultate unde trebuie să tragi de tine ca să stai treaz la cursuri o să îți ofere mai puține perspective decât oricare alta. Cel mai bun coșar din lume, te asigur, e mai bine plătit și are o slujbă mai sigură decât un programator dezinteresat.

cristi:
Alef, ai de ales intre pasiune si siguranta. Fizica azi nu iti ofera decat o singura cariera viabila financiar, plecarea in strainatate, din pacate. Sunt multe dezavantaje cu asta si numai daca ai ajutor financiar poti reusi in ro. Faci calculatoare, scoti peste 1000 de Euro, faci fizica in tara, castigi putin, desi se fac acum bani si aici prin proiecte europene... Daca insa esti pasionat cu adevarat, daca vrei sa vezi ce e cu lumea asa, eu zic sa alegi totusi fizica! Pasiunea bate foamea, zic eu...

Adi:
In plus, tu vrei sa traiesti in tara descrisa asa de bine de Ilie Serbanescu aici?
http://www.jurnalul.ro/cautare/autor/ilie-serbanescu-23.html

Daca o faci, o faci pe propria raspundere. Dar citeste intai articolele lui.

Fizica e pasaport international si garantia unui trai decent. Desigur, trebuie sa fii dispus sa pleci din tara. Sper ca articolele de mai sus sa te motiveze prin realizarea adevaratei situatii din tara.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă