Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

magnaluminiu

Creat de nikarzv, Mai 31, 2010, 09:42:29 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

nikarzv

Salut . Am incercat wekendul acesta sa aliez magneziul cu aluminiu in proportii de 50/50. OK toate buna si frumoase , am facut focul , am pus o teava in el pentru a-l oxigena si o cutie in care sa topesc materialul. Am topit aluminiul si dupa am pus magneziul s-au topit si am scos cutia  din foc si am lasat-o la racit. Problema este ca atunci cand m-am intors mare parte din material s-a inegrit ( cred ca a oxidat) si din cam 100 g am mai ales maxim 10g de material bun. As vrea sa stiu si eu care este problema , si cum as putea face sa nu se mai consume. Poate a fost temperatura prea mare?

danger

De unde ai facut rost de magneziu?

ariel55

#2
Hehe!
CitatAm incercat wekendul acesta sa aliez magneziul cu aluminiu in proportii de 50/50.
Si nu ti s-a auto-aprins amestecul? Temperatura de autoaprindere este de numai 473 grd C iar cea de topire a aluminiului este mult mai ridicata(660 grd C) :o.Odata aprins magneziul, temperatura de ardere in aer este de 3100 grd C.Mai ai bucatarie? ::)
Ciudat magneziu ai folosit!   8);D ;D ;D :D :D 8)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

virgil 48

 Nu exista jante de automobil turnate din acest aliaj? Inseamna ca sunt unii care nu
le realizeaza in bucatarie si au tehnologia necesara.

07Marius

La 50% Al, Mg intri in zona compusului chimic gama (Al12Mg17), de fapt e o solutie solida pe baza de compusi. Diagrama de echilibru este mai jos si ai nevoie de o temp. de topire de cel putin 455 C.
Cu magneziul trebuie sa fii f. atent, mai ales daca e sub forma de aschii sau granule (pericolul de autoaprindere este f. mare). In forma masiva, e mai putin periculos. Se poate topi, dar acest lucru fie intr-o atmosfera inerta (nicidecum in prezenta oxigenului), fie sub protectia unui strat de saruri topite (atentie, sunt corosive), MgCl2, KCl, NaCl.
Sub nici o forma sa nu fie vreo sursa de apa prin preajma care ar putea ajunge la topitura.
Ptr. a creste performantele mecanice ale aliajului Al-Mg, poti adauga Cu sau Zn.
Spor la treaba...
The imagination is the prisoner of our mind.

ariel55

#5
CitatNu exista jante de automobil turnate din acest aliaj? Inseamna ca sunt unii care nu
le realizeaza in bucatarie si au tehnologia necesara.
Draga Virgilas,...ia citeste tu primul post.Ti se pare credibil?Aliajul asta (intr-o forma modificata usor)este folosit in tehnologiile aerospatiale din cauza densitatii.Un astfel de aliaj se aprinde in aer in cazul postac-ului nostru.El a aruncat o pastila si voi l-ati luat in serios.... >:(
Este nevoie de atmosfera inerta chimic.07Marius a punctat corect!Cele bune!
P.S.In tinerete l-am folosit in mod industrial la aripile de rachete. 8)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!