Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Ce mai citim?

Creat de ioana.m, Mai 11, 2010, 08:38:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin

Salutare.

Recomand iubitorilor de adevăr,care urăsc misticismul,astrologia,numereleologia,vrăjitoria,orce are legătură cu religia si cu "minunile" făcute de isus hristos,şi compania.Să citească cartea " Vânătorii de iluzii"-Vasile Tincu,editura politică 1982.În această carte .veţi descoperi,destule "minuni" ,cum ar fii: ploaie cu "sânge" ,zăpadă de culoare ...galbenă ,sau vede, bulgăre de "foc" ,etc....după ce o citeşti ,te eliberezi de restul oamenilor,care mai cred în "minuni" ,şi încerci să îi cauţi explicaţia ştiinţifică.Iar cine spune că,pe timpul regimului comunist nu s-au scris cărţi bune,acea persoană ori minte ori e un ignorant.

Frankestein, e mai mult de o simplă carte de groază ,în ea autoarea surprinde mai mult latura interioară şi nu cea extorioară din om,întradevăr, este o carte faină.

AlexandruLazar

Am început acum "Metafizică și cosmologie orientală" a lui Rene Guenon. Lectura e foarte greoaie din cauza bagajului foarte mare de cunoștințe despre filosofia orientală la care autorul face apel, dar e și o lectură foarte, foarte interesantă.

justakid

Citat din: Adi din Mai 11, 2010, 08:55:14 PM
Eu citesc acum o carte SF, Flashforward de Robert J Sawyer. Este despre experimentele de la LHC unde are loc un accident si toata lumea de pe planeta are timp de 2 minute viziuni despre cum vor fi ei peste 30 de ani ....

Dupa cartea aia s-a facut si-un serial, este difuzat pe AXN acum. Acum aflu de carte, mi-ar placea sa o citesc.

Eu tocmai am terminat de citit ceva ce probabil majoritatea celor mai in varsta decat mine au citit de...well, ceva vreme - "Vicontele de Bragelonne" de Alexandre Dumas. Din seria "D'Artagnan Romances" mi-a placut cel mai mult "Dupa douazeci de ani", dar toata seria este geniala. Acum citesc in paralel "The Son of Porthos (Or The Death of Aramis)", care e un fel de continuare, scrisa de un alt autor, si "Doamna McGinty a murit" de Agatha Christie, care e din seria Poirot.

b12mihai

Citat"Doamna McGinty a murit" de Agatha Christie, care e din seria Poirot.

De Agatha Christie recomand si eu: Zece Negri Mititei si Crima din Orient Express. Mie mi-au placut foarte mult. Le-am citit cand eram mai mic, pasionat fiind de desenele animate si filmele cu detectivi. Prin copilaria mea erau numeroase reviste si carticele de tip banda desenata cu personajele din Looney Tunes si Mickey Mouse in care unul din ei era detectiv si investiga cate un caz "ciudat", iar in final trebuia sa iti dai tu seama ce l-a determinat pe detectiv sa il acuze pe X sau pe Y de crima/furt si altele. Cartile de Agatha Christie mi se par tot asa, ca lasa la latitudinea cititorului sa identifice de ce a fost cutare acuzat si de-aia mi-au placut.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

tudor

am înţeles că sînteţi iubitoare de literatură  îmi permit să vă recomand "Împaratul muştelor" de William Golding sau "Maestrul de go" de Yasunari Kawabata, asta dacă aţi citit Mircea Eliade sau Faulkner, etc.

ioana.m

Citat din: tudor din Iunie 26, 2010, 12:08:53 AM
am înţeles că sînteţi iubitoare de literatură  îmi permit să vă recomand "Împaratul muştelor" de William Golding sau "Maestrul de go" de Yasunari Kawabata, asta dacă aţi citit Mircea Eliade sau Faulkner, etc.

Ce coincidenta, 'Imparatul mustelor" este urmatoarea carte care asteapta acum sa o citesc pe raft.

Inca ceva, daca va intereseaza ceva din sfera distopiei recomand 1984 de George Orwell.

tudor

Prefer Fowles (Magicianul sau Daniel Martin sînt deosebite pentru mine chiar recitite), n-am reuşit să ajung la Herta Muler deocamdată sînt curios. M-ar fi interesat de o filozofie a paradoxului, apăruse o teorie prin America  dar n-am găsit nimic, are cineva idee?

Pobabil George Orwel un etremist, adversar al lui Platon?