Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

expansiunea universului ...o problema

<< < (13/15) > >>

Electron:

--- Citat din: Mishulanu din Iunie 29, 2010, 04:42:33 p.m. ---
--- Citat din: Electron din Iunie 29, 2010, 12:40:01 a.m. ---Serios? Am citit ce scrie pe acea pagina si nu am gasit nicaieri zicand ca asta e viteza galaxiei prin spatiu. Sau unde scrie ca "Marele Atractor" e fix in spatiu, ca sa rezulte ce ziceai tu mai inainte. Poti sa citezi paragraful unde scrie asa ceva?

--- Terminare citat ---
"Astronomers believe the Milky Way is moving at approximately 630 km per second relative to the local co-moving frame of reference that moves with the Hubble flow.[55]  If the Galaxy is moving at 600 km/s, Earth travels 51.84 million km per day, or more than 18.9 billion km per year, about 4.5 times its closest distance from Pluto. The Milky Way is thought to be moving in the direction of the Great Attractor"
--- Terminare citat ---
Ma vad nevoit sa repet intrebarea.

Ai afirmat asta:

--- Citat din: Mishulanu din Iunie 27, 2010, 06:10:55 p.m. ---Galaxia noastra se deplaseaza cu sute de kilometri pe secunda prin spatiu ceea ce [...]
--- Terminare citat ---
Te rog sa imi indici unde scrie asa ceva pe pagina de wikipedia pe care ai indicat-o, sau in fragmentul citat.


e-

Mishulanu:
Eu din citatul de pe Wikipedia inteleg ca galaxia se deplaseaza cu 600 km/s catre o zona cu o atractie gravitationala foarte puternica.
Tu ce intelegi de acolo?

Electron:

--- Citat din: Mishulanu din Iunie 29, 2010, 09:08:57 p.m. ---Eu din citatul de pe Wikipedia inteleg ca galaxia se deplaseaza cu 600 km/s catre o zona cu o atractie gravitationala foarte puternica.
--- Terminare citat ---
Daca asta intelegi, de ce afirmi altceva?

Iata:

--- Citat din: Mishulanu din Iunie 27, 2010, 06:10:55 p.m. ---Galaxia noastra se deplaseaza cu sute de kilometri pe secunda prin spatiu ceea ce [...]
--- Terminare citat ---

Nici acum nu vezi diferenta?

Eroarea pe care o faci este ca ori uiti ca ai nevoie de un sistem de referinta pentru a vorbi de o viteza, ori iei "spatiul" ca sistem de referinta, atata timp cat spatiul absolut nu exista. Citeste cu atentie ce ai scris mai inainte. Citeste cu atentie apoi pe pagina de pe wikipedia daca se vorbeste despre sistemele de referinta sau nu.


e-

Mishulanu:

--- Citat din: Electron din Iunie 29, 2010, 09:22:47 p.m. ---
--- Terminare citat ---
A fost doar o greseala de exprimare, nu am zis ca galaxia se deplaseza cu viteza aceea relativ la spatiu. Ideea era ca exista si in spatiul intergalactic campuri gravitationale suficient de puternice ca sa accelereze galaxii intregi pana la viteze de sute de km/s, relativ la centrul de masa care genereaza acceleratia.

Mishulanu:
Ultimele date culese din observatii sugereaza ca Universul se extinde accelerat. Stie cineva care este valoarea numerica a acceleratiei, pentru ca nu am gasit-o pe nicaieri?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă