"Stiinta nu se reduce la "evolutionism". Si nu prea cred ca religia se reduce la "creationism". Deci ascest "pe sleau" nu-l vad justificat in vreun fel."
Ia zi-mi si mie daca stiinta demonstreaza ca noi provenim dintr-o supa primordiala ce mai are de spus religia, nu devine 0?
Am citit cateva opinii si din cate vad parerile sunt impartite:Stiinta vs Religie 1-0; Stiinta vs Religie 0-1 si Stiinta vs Religie 1-1 . Eu cred pana la urma ca scorul va fi Stiinta vs Religie 1-2 si bine ar fi sa fie asa.
De ce ar fi mai bine asa?
Pai ti-ar conveni sa mori gata sau sa ai o viata vesnica asa cum iti promite Dumnezeu.
Noi oamenii suntem niste fiinte limitate din toate punctele de vedere si mental ne place sa incercam marea cu degetul dand tot felul de explicatii cu cinciul ala la suta din creer pe care il folosim negandindu-ne ca cealalta parte de 95% s-ar putea sa ne dea toate teoriile peste cap.
Tu iti folosesti doar 5% din creier? Cum ai determinat acest procent?
uite ca m-am grabit si am uitat sa pun un ps : nu stiu procentul exact dar procentul se invarte prin jurul numarui astuia . in fine daca imi folosesc tot creerul atunci de ce einstein gandeste mai profund decat mine, nu ptr ca face mai multe sinapse si isi foloseste creerul la o "turatie"

mai mare?
Eu vad evolutionismul ca o etapa si nu ca un intreg proces cap coada,si implicit stiinta ca o parte din intreg.
Ca o etapa a ce?
Evolutionismul e vazut de genul supa primrdiala, selectie naturala etc etc .Eu nu-l vad ca incepand cu supa primordiala.
Fiecare individ isi creeaza un univers propriu pe baza cunostintelor dobandite si mai ales pe baza simturilor, auzul,vazul ,mirosul etc. v-ati intrebat vreodata cum e sa mirosi prin limba ,sau sa vezi in infrarosu ,sau sa simti undele electromagnetice, oare cum am percepe lumea atunci?Daca as avea si alte simturi cum ar fi?Oare exista si alte simturi , un al 7-lea sau 8-lea?
Interesante intrbari, dar ce legatura au ele cu evolutia vs creatie?
Pai au ca noi incercam sa facem din rahat bici si sa mai si trozneasca, daca suntem limitati cum sa putem percepe,simti Divinitatea?
Zi-mi si mie ce limite are religia?
Da sa nu-mi zici ca multe lucruri nu se pot demonstra stiintific

(ptr ca stiinta are limite)
Universul este infinit, adica nu se termina niciodata.Pai cum nu se termina ca eu stiu ca in lumea mea toate lucrurile au un inceput si un sfarsit?Nu inteleg asta, e un lucru abstract pe care mintea mea nu-l intelege.
De unde stii ca Universul este infinit? De unde tii ca nu se termina niciodata?
pai daca se termina spune-mi tu ce e dupa ce se termina?nimic?dar nimicul asta e abstract
sa incercati voi pe forumul asta stiintific sa demonstrati anumite lucruri fara a implica existenta divinitatii.stiti cum faceti voi?
e ca si cum ati vrea sa creati prin ansamblare de organe o fiinta vie doar cu ajutorul stiintei.Bafta!Sa ma anuntati cand reusiti.