Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii

Evolutionism vs creationism

<< < (4/52) > >>

chimistul:

--- Citat ---Daca il dezasamblam si il punem in calea unui uragan, este putin probabil ca acel uragan sa il reasambleze din pura intamplare. Iar fiintele vii sunt de miliarde de ori mai complexe decat un avion, probabil cele mai complexe lucruri din univers.
--- Terminare citat ---

Plecand de la aceeasi logica eu intreb ce am mai intrebat: Daca iau o bacterie si o bag la "mixer" si o sparg in subunitati numai nu la nivel de aminoacizi acizi grasi etc. O sparg la nivel de cromozomi, ribozomi, mitocondrii si tot ce mai contine. Si o punem in mediu cu tot ce doriti voi. Credeti ca se va mai forma o bacterie. Argumetele de genul materia se organizeaza si formeaza substante tot mai complexe e ridicola din punctul meu de vedere. Vreau exemple concrete. Vreau sa imi sintetizeze cineva prin reactii intamplatoare o proteina cu 10000 de aminoacizi din cea mai simpla bacterie. Si dupa ce a sintetizat-o vreau sa o si aranjeze corect ca sa fie activa. Concluzia mea este ca daca este putin probabil sa fie mana unui creator la mijloc cu siguranta este mai putin probabil sa fie intamplarea.

In plus viata se bazeaza pe 3 sisteme prinse intr-un cerc vicios si care nu pot functiona unele fara altele.

-avem un sistem informational-ADN, ARN
-avem un sistem care transcrie informatia AND in proteine (enzime si structurale)
-avem un sistem proteic care multiplica informatia


Cam complicat pt mine si foarte simplu pentru cei care citesc pe google si nu cunosc chimie. In plus mai sunt alte argumente de ordin chimic. Stereochimia. De ce toate moleculele vii sunt pe stanga? De ce helixul e alfa? cand prin sinteza chimica normala se obtin ambii enantiomeri (stanga dreapta) si asa mai departe. Ciudat nu?

ICS:
Sa zicem ca teoria evolutie omului din maimuta (cimpanzeu) este adevarata si intreb de ce la femeile de azi nu le mai creste par pe fata asa cum au femelele de cimpanzeu?Evolutia cu un salt calitativ atat de mare de la maimuta la om nu trebuia sa duca la disparitia macar a speciei cimpanzeului.Mi-e greu sa cred ca s-a produs o desprindere a unor indivizi umanoizi care sa fie si de genul masculin si de genul feminin intr-un numar destul de mare si in acelasi timp.Ceva nu se leaga in teoria evolutionista....mai ales ca exista cel putin o veriga lipsa pana la Homo Sapiens Sapiens.Care sunt diferentele vocale intre femela de cimpanzeu si masculul de cimpanzeu?De ce in general vocea unui barbat este grava iar cea a unei femei este acuta?Eu cred ca teoria creationista este adevarata dar este foarte adevarat ca umanitatea a evoluat ca stiinta si tehnologie.Ce "accident" evolutiv se putea intampla astfel incat sa apara la un moment dat din cimpanzei indivizi umanoizi de ambele sexe intr-n numar suficient de mare si in acelasi timp care sa poata creea urmasi atat de numerosi si de rase diferite si de grupe sanguine diferite?Cum explica teoria evolutionista nasterea mai multor baieti decat fete in momentul in care populatia barbateasca a fost micsorata drastic?

Adi:
Oamenii nu au evoluat din cimpanzei. Nu asta zice teoria evolutiei. Ci ea zice ca oamenii si cimpanzeii au avut un stramos comun. Iar acest stramos a evoluat pe de o parte in maimute la animalele care au ramas in jungla si a evoluat in oameni in animalele care au iesit din jungla si au trait in savanele din Africa. Parul de pe fata si in general de pe corp nu mai era nevoie pentru ca primeau mai multa lumina de la soare si era vara tot timpul.

ICS:

--- Citat din: Adi din Iunie 04, 2010, 09:28:13 a.m. ---Oamenii nu au evoluat din cimpanzei. Nu asta zice teoria evolutiei. Ci ea zice ca oamenii si cimpanzeii au avut un stramos comun. Iar acest stramos a evoluat pe de o parte in maimute la animalele care au ramas in jungla si a evoluat in oameni in animalele care au iesit din jungla si au trait in savanele din Africa. Parul de pe fata si in general de pe corp nu mai era nevoie pentru ca primeau mai multa lumina de la soare si era vara tot timpul.

--- Terminare citat ---
Eu stiu ca blana este un material termoizolator excelent si deci apara si de soare nu numai de frig.La barbati de ce le creste barba pe fata?

123:

--- Citat din: Adi din Iunie 04, 2010, 09:28:13 a.m. --- Parul de pe fata si in general de pe corp nu mai era nevoie pentru ca primeau mai multa lumina de la soare si era vara tot timpul.

--- Terminare citat ---

Pai sunt si alte animale, chiar si primate (babuinii) care traiesc in savana si au blana. O teorie mai veche spune ca anumite maimute s-au refugiat in mari si oceane (in zonele calde) si asa au pierdut parul de pe corp si au trecut la mersul biped cand s-au intors pe uscat. Dar inteleg ca nici ipoteza asta nu e foarte populara avand alte probleme.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă