Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria Infinita

Creat de infinit, Aprilie 12, 2010, 10:16:41 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

infinit

Salut,

mentionez din capul locului ca nu am decat un singur lucru in comun cu stiintele exacte, respectiv: scepticismul. Mereu am fost, raman si voi fi toma necredinciosul. initial am experimentat lucruri pe care nu le puteam explica, si de aici a rezultat cautarea mea. evident, ulterior am putut explica si cu cat aflam mai mult cu atat mai mult se inmulteau intrebarile. un adevar stiintific de altfel, stiinta de ieri este contrazisa/imbunatatita/modificata de stiinta de azi, care la randul ei maine evolueaza.

Din pacate, drumul meu a mers in principal pe partea mistic-ocult-religioasa. eu am crezut si inca cred ca intelepciunea umanitatii se afla in superstitii, religii, filozofii si nu in ultimul rand stiinta. Spun din pacate, pentru ca nu am avut timpul fizic necesar pentru a aprofunda si stiintele exacte, dar am 27 de ani si abia acum incep :). Pana cand ma voi considera pregatit, sper sa primesc critici, sugestii, ironii, sfaturi si pareri personale vizavi de ce mi-am propus sa fac.

O sa trec la subiect direct si celor interesati le pot dezbate in particular studiul in cele 7 religii majore din umanitate, atat logic/filozofic cat si mistic/simbolist/initiatic. La modul pertinent.

Sunt ghidat de 3 reguli numai, culmea e ca vin din religie:

1. daca iti scapa ceva iti scapa tot (Iisus in evanghelia dupa Toma (nag hammandi)
2. Dzeu a creat omul. Omul a creat dumnezei. (ev dupa Filip)
3. Nu crede nimic pana nu simti tu insuti. (nu mai stiu care a zis).

Aristotel si-a petrecut existenta incercand sa demonstreze ca Dzeu nu exista. Pe patul de moarte a concluzionat: nu am reusit sa demonstrez, prin urmare exista.

Mergan pe acelasi mod de abordare, o teorie care nu poate fi demontata/contrazisa de 7 puncte de vedere total diferite, dar complementare (fizica, chimie, matematica, religie, filozofie, psihologie si a 7a simbolism/misticism/numerologie).

Succint: cei 7 descopera pe al 8lea. Teoria infinita.
In practica nu cred ca cele 7 abordari vor reusi sa demonstreze EXACT dar sunt convins ca nu vor reusi sa demonteze.


- ce isi propune teoria: sa demonstreze ca nu poate fi demontata in mod exact, stiintific. Astfel is probeaza valabilitate afirmatiilor. Teoria exista deja, dar poate fi dezmembrata usor. Este teoria principiului dualitatii creative. Principiul dzeu-diavol, alb-negru, noapte-zi, materie-antimaterie, vid-energie, etc.

- ce fundament matematic are: ecuatia prin care se calculeaza urmatoarea probabilitate de a exista a coincidentelor:

Introducere: plecam din simbolism si traditie care spune ca 6 e numarul omului. dzeu a creat lumea in 6 zile, numarul fiarei e 666 care e numar de om si "aici e intelepciunea" etc..sunt f f f multe referiri in toate religiile. steaua lui david are 6 colturi, etc.

Nu stiu daca cineva a incercat vreodata sa emita vreo teorie/calcul vizavi de coincidente. Care este ecuatia/probabilitatea ca:

alfanumeric asociem cumulativ cifra 6 fiecarei litere: a = 6, b = 12, c = 18, etc etc.
Exista si varianta de alfanumeric 3 sau 9 sau alfanumeric logic, etc. Mergem pe 6 cu argumentul ca traditional este numarul omului.
Am ales limba engleza si alfabetul latin, iar ca argument logic: este cea mai raspandita si se doreste a fi o a doua limba peste tot in viitor. Totusi, exista asemanari chiar si greaca veche sau ebraica veche, la fel ca si chineza sau zulu.

Astfel,

lucifer = 444
jesus = 444
iar impreuna, evident dau 888.

Asta am citit pe undeva...in momentul in care eu deja terminasem o lucrare care sustine ca lucifer si jesus sunt una si aceeasi entitate. cealalta fata a monedei. creatorul, demiurgul, fiul omului, exemplul nostru, etc. initial nerecunoscut de catra dzeul universal ca si fiu, isi duce crucea pentru a recastiga favorurile si increderea dzeului infinit. pleaca de la -infinit sa ajunga la +infinit.

Eu sunt alfa si omega. inceputul si sfarsitul
Prima referire la lucifer este isaiah 14:12 (sursa site www.vatican.va): How have you fallen from the heavens, O morning star, son of the dawn!
Ultima referire la Iisus este Revelations 22:16 (www.vatican.va): I am the root and offspring of David, the bright morning star."

De aici mergand pe numerologia caldeana sau pitagoreana, dezvoltand in teoria mea avand la baza nr 6 (uman) in oglinda cu 9 (divin, dupa chipul si asemanarea, etc), avem asa:

Jesus = 444
Lucifer = 444
Gospel=444
Joshua=444
Yshua=444
Messiah=444
God Son = 444
Cross = 444
Finished = 444

de aici combinatii in 888 care inca din antichitatea este considerat simbolul perfectiunii, completului. oricum ai intoarce 888 are aceeasi semnificatie.

444+444 = 888 sau:

is the architect 888 (masonerie sau alte grupari initiatice)
the same demiurg 888 (gnosticism-ortodoxism
composition 888 (stiinte exacte??)
misterious 888 (ocult/divinatie)
a infinite church = 888 (stiu ca e "an" dar ca idee)
faith in infinit = 888 (infinite vs infinit e alta teorie. la inceput era infinit care avea proprietati mai profunde)
the solar snake = 888 (sarpele complet, paganism/cultul soarelui?)

amuzant:
the coded coincidence = 888

Mai am mai multe de 888. Acum sunt curios, matematic care sunt sansele ca aceste coincidente (aparent pe fiecare religie/cult in parte) sa dea afirmatia THE CODED COINCIDENCE. Adica statistic vorbind. Stiu ca cu cat introducem mai multe coincidente cu atat probabilitatea scade. Intrebarea este, o putem duce la 0?

- ce predictii concrete face: totul este complet. dualitatea se completeaza. daca dumnezeul este infinit speram la uniune. daca fiul este infinit si asemeni noua pleaca de la - sa ajunga la +. Lucifer (sau samael, osiris, yaldabaoch, elijah/elohim/yahwe, sirius, enki, etc etc) este acelasi cu Iiisus. Din fiul "decazut" devine fiul "recunoscut, unsul, messiah" urman propriul test. El, ca si creatorul nostru (dovezi clare in toate bibliile cum ca lucifer ne-a creat), un drum pe care trebuie sa il urmam si noi, sa ne ducem crucea...dupa "chipul si asemanarea". In fine, alta discutie.

Deci, se incumeta careva la o ecuatie prin care sa calculeze probabiliatea unei sume de coincidente care este egala cu afirmatia ca suma este o coincidenta?

E o prostie sau merita incercat?

Altfel,am si cateva variante in fizica sau chimie cat si psihologie. Dar le dezbatem dupa ce vedem ce iese cu asta

PS: scuze pt typos si greseli de gramatica. mi-e lene

Adi

Foarte interesant si amuzant postul tau. Bine ai venit pe forum. Vei avea parte de critici constructive. Numai ca nu te vor incanta. In stiinta principiul al treilea al tau pica: poti crede fara sa simti. Totul este sa fie masurat experimental. Adevarul stiintific este cateodata contraintuitiv si atunci nu il simti si totusi crezi in el. Ai vorbit mult despre numerologie si incerci sa aflii care este probabilitatea sa fie acele legaturi intre lucruri si numerele alea. Pentru mine nici nu exista acele legaturi. Tu le vezi, eu nu le vad. Asadar nu vad nici o nevioe de a determina o probabilitate. Dar daca vrei una, caut-o in psihologie, care este aceeasi in diferite culturi din ultimele mii de ani: legatura dintre 6 si 9 a fost desigur remarcata de toti, ideea de alb si negru apare mereu, este aceeasi idee de 0 si 1 din calculatore. Si mai e un principiu al tau pe care nu il acceptam fara demonstratie, acela cum ca Dumnezeu l-a creat pe om. Si cred ca ai si o confuzie cand zici ca Aristotel s-a chinuit sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu. Pe vremea lui (stii cand a trait si unde, apropo?) nu exista notiunea de Dumnezeu pe acolo pe unde a trait el, ci doar notiunea de zei. Poate voiai sa spui ca a incercat sa demonstreze ca zeii nu exista?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

infinit

#2
multumesc de reply :)

chiar nu ma gandeam ca raspunde cineva. cel putin nu atat de repede.

sa incepem cu sfarsitul :). ma intrebai de aristotel. eu cred ca provine (ca si studiu) din centrul vechilor misterii hindu-egiptene-grecesti, care ii si pozitioneaza initierea, sau gandirea..spune-i cum vrei, dupa principiul dual care formeaza totul. dar in fine, este diferenta de perceptie/intelegere si fiecare punct de vedere este cel corect, fara ironie.

revenind la miezul tau: am oferit un background pentru teoria mea, sperand intr-o cat de cat intelegere...nu pretind rezonanta in fiecare. cred eu ca cer un lucru de bun simt, dincolo de crez si intelegere:

ecuatia matematica care dezvolta principiul statisticii intr-o coincidenta criptata (chiar si doar in mintea mea) care afirma ca e coincidenta criptata. este pur matematica. nu este religie, filozofie, logica, psihologie si nici crez personal.

este o ecuatie. la care eu nu ma pricep.
este intr-un forum al oamenilor sau adeptilor stiintelor, in speta matematicii.

baza tuturor este logica si prin logica cer umil ajutor in acest domeniu atat de necunoscut mie. evident, cu perseverenta si studiu in ceva luni presupun ca as putea sa calculez si eu.

totusi, sper ca vreun pasionat sa isi dea parerea/calculul. destructiv, pentru a deveni constructiv.

Adi

Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 11:29:35 PM
multumesc de reply :)

chiar nu ma gandeam ca raspunde cineva. cel putin nu atat de repede.

Ai ajuns unde trebuie :).


Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 11:29:35 PM
sa incepem cu sfarsitul :). ma intrebai de aristotel. eu cred ca provine (ca si studiu) din centrul vechilor misterii hindu-egiptene-grecesti, care ii si pozitioneaza initierea, sau gandirea..spune-i cum vrei, dupa principiul dual care formeaza totul. dar in fine, este diferenta de perceptie/intelegere si fiecare punct de vedere este cel corect, fara ironie.

Din cate stiu eu, Aristotel "provine ca si studiu" de la Plato, care a fost profesorul lui in Atena. Nu avea nici o cunostinta atunci despre hindusi. Abia Macedon, elevul lui, a ajuns pe acolo, dar nu a ajuns la hindusi, ci la cei dinaintea lor. Si nici nu erau hindusi, hinduismul a aparut la vreo 800 de ani dupa Aristotel ...




Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 11:29:35 PM
ecuatia matematica care dezvolta principiul statisticii intr-o coincidenta criptata (chiar si doar in mintea mea) care afirma ca e coincidenta criptata. este pur matematica. nu este religie, filozofie, logica, psihologie si nici crez personal.

este o ecuatie. la care eu nu ma pricep.
este intr-un forum al oamenilor sau adeptilor stiintelor, in speta matematicii.

Ce zic eu e ca faptele prezentate de tine nu exista. Asadar nu e nevoie sa cauti sa le explici de ce sunt asa si sa te intrebi care e sansa sa fie asa. Tocmai pentru ca nu e asa. Atribuirea intre numere si fapte este in mintea ta. Alte minti atribuie alte numere. Si daca o fac, o fac ca asa vor ei, nu pentru vreo lege a matematicii.

Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 11:29:35 PM
baza tuturor este logica si prin logica cer umil ajutor in acest domeniu atat de necunoscut mie. evident, cu perseverenta si studiu in ceva luni presupun ca as putea sa calculez si eu.

Noi te ajutam, dar ajutor la ce doresti concret? Esti plecat pe o pista complet falsa. Singura cale de a cunoaste adevarul despre Univers este stiinta. Nu religia, superstiile, mitologia sau altceva.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

infinit

Citat din: Adi din Aprilie 12, 2010, 11:56:14 PM
Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 11:29:35 PM
multumesc de reply :)

chiar nu ma gandeam ca raspunde cineva. cel putin nu atat de repede.

Ai ajuns unde trebuie :).


Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 11:29:35 PM
sa incepem cu sfarsitul :). ma intrebai de aristotel. eu cred ca provine (ca si studiu) din centrul vechilor misterii hindu-egiptene-grecesti, care ii si pozitioneaza initierea, sau gandirea..spune-i cum vrei, dupa principiul dual care formeaza totul. dar in fine, este diferenta de perceptie/intelegere si fiecare punct de vedere este cel corect, fara ironie.

Din cate stiu eu, Aristotel "provine ca si studiu" de la Plato, care a fost profesorul lui in Atena. Nu avea nici o cunostinta atunci despre hindusi. Abia Macedon, elevul lui, a ajuns pe acolo, dar nu a ajuns la hindusi, ci la cei dinaintea lor. Si nici nu erau hindusi, hinduismul a aparut la vreo 800 de ani dupa Aristotel ...




Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 11:29:35 PM
ecuatia matematica care dezvolta principiul statisticii intr-o coincidenta criptata (chiar si doar in mintea mea) care afirma ca e coincidenta criptata. este pur matematica. nu este religie, filozofie, logica, psihologie si nici crez personal.

este o ecuatie. la care eu nu ma pricep.
este intr-un forum al oamenilor sau adeptilor stiintelor, in speta matematicii.

Ce zic eu e ca faptele prezentate de tine nu exista. Asadar nu e nevoie sa cauti sa le explici de ce sunt asa si sa te intrebi care e sansa sa fie asa. Tocmai pentru ca nu e asa. Atribuirea intre numere si fapte este in mintea ta. Alte minti atribuie alte numere. Si daca o fac, o fac ca asa vor ei, nu pentru vreo lege a matematicii.

Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 11:29:35 PM
baza tuturor este logica si prin logica cer umil ajutor in acest domeniu atat de necunoscut mie. evident, cu perseverenta si studiu in ceva luni presupun ca as putea sa calculez si eu.

Noi te ajutam, dar ajutor la ce doresti concret? Esti plecat pe o pista complet falsa. Singura cale de a cunoaste adevarul despre Univers este stiinta. Nu religia, superstiile, mitologia sau altceva.

nu ma obosesc cu quote pe bucati :). concluzionez:

1. Aristotel, Plato si toti grecii smecheri au studiat si in egipt. Cauta si gasesti confirmari arheologice si inclusiv afirmatii ale celor in cauza. Hindu = Vechea indie, crezul/filozofia vechii indii. Este un termen nu inventat de mine ci existent de comun acord intr-o exprimare universal-filozofic-religioasa, respectiv: vechea indie (proto-sumer, credinta/etc), vechiul sumer (sumerieni, akadieni, babilonieni, caldeeni), vechiul egipt (iudeo-egipteni), vechea grecie (greco romania). Tot stiintific/arheologic/cultural, ca si baza, ai asa: 8000-6000 ien vechea indie, 6000-4000 ien vechiul sumer, 4000-2000 egipt+iudei, 2000 ien - 0 en greci+romani. In fine...polemici, nu e cazul sincer, divagam in altele. chiar nu e cazul :).

faptele prezentate de mine nu exista. bun, sunt de acord. cer si eu o ECUATIE, atat. e prea mult?:)

ce vreau sa aflu este:

- avem limbajul/codul Y (alfanumeric de 6 la fiecare litera din alfabetul latin, in limba engleza)
- avem componenta X - suma coincidentelor
- avem rezultatul Z - afirmatia in limbajul Y a faptului: calculul in sine e o coincidenta codata

care sunt sansele matematice/rezultatul al acestei ecuatii?

Aplicand logica mea, cu cat cresc componenta X cu atat rezultatul Z se apropie de 0. Si daca devine 0 demonstrez ca nu exista coincidente.

infinit

okay.  reformulez mai incisiv:

1. poti calcula matematic probabiblitatea unei coincidente pe un subiect.
2. poti calcula matematic probabilitatea a 2 sau mai multe coincidente.
3. cu cat numarul coincidentelor creste pe un anume subiect, cu atat probabilitatea scade.

Concluzie: daca ai indeajuns de multe coincidente ajungi la 0. Prin urmare dovedesti ca nu exista coincidente.

corect?gresit?

Adi

Despre hinduism: intr-adevar, pare sa fie filosofie Indiei Antice si deci exista si pe vremea grecilor. Ce zic eu e ca grecii nu stiau de filosofia aceea. Existau calatori, negustori, care ajungeau pe acolo. Da. Dar textele filosofice nu ajungeau asa de greu si aveau si limbi foarte diferite. Influenta hindusa asupra grecilor antici este minima. Daca te uiti si la filosofiile si cosmogoniile lor sunt foarte diferite. Grecii Antici erau insa influentati de filosofiile egiptene si cele din Orientul Apropiat. Asta da.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 12:25:03 AM
faptele prezentate de mine nu exista. bun, sunt de acord. cer si eu o ECUATIE, atat. e prea mult?:)

Da, nu poti cere o ecuatie care sa explice ceva ce nu exista. Intai trebuie sa definesti clar despre ce exista sau ipotetic daca ar exista si apoi sa vezi cum ai cuantifica asta matematic.


Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 12:25:03 AM
ce vreau sa aflu este:

- avem limbajul/codul Y (alfanumeric de 6 la fiecare litera din alfabetul latin, in limba engleza)

Ce inseamna "alfanumeric de 6"? La ce referi cu cod, etc?

Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 12:25:03 AM
- avem componenta X - suma coincidentelor

Ce intelegi prin suma? Ce intelegi prin coincidente? Te referi prin coincidente la probabilitatea de a aparea un fapt ce pare coincidenta? Care sunt acele numere pe care le aduni pentru a iti da suma de care vorbesti?

Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 12:25:03 AM
- avem rezultatul Z - afirmatia in limbajul Y a faptului: calculul in sine e o coincidenta codata

Ce afirmatie? Ce coincidenta codata?

Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 12:25:03 AM
care sunt sansele matematice/rezultatul al acestei ecuatii?

Ce ecuatie?

Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 12:25:03 AM
Aplicand logica mea, cu cat cresc componenta X cu atat rezultatul Z se apropie de 0. Si daca devine 0 demonstrez ca nu exista coincidente.

Tu folosesti notatii abstracte cu termeni pe care nu ii definesti si ii folosesti diferit fata de sensul lor obisnuit. Cel mai bine este sa dai un exemplu concret de cine ar fi X, Y, Z. Ai definit la general, acum defineste intregul proces pe un exemplu concret.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 12:38:16 AM
okay.  reformulez mai incisiv:

1. poti calcula matematic probabiblitatea unei coincidente pe un subiect.
2. poti calcula matematic probabilitatea a 2 sau mai multe coincidente.
3. cu cat numarul coincidentelor creste pe un anume subiect, cu atat probabilitatea scade.

Concluzie: daca ai indeajuns de multe coincidente ajungi la 0. Prin urmare dovedesti ca nu exista coincidente.

corect?gresit?

Intai trebuie definiti subiectul. Apoi in principiu se pot calcula probabilitati. Daca subiectul este ca atunci cand arunci cu doua zaruri sa iti iasa 6 6, si zarul este unul ideal, atunci probabilitatea se calculeaza ca 1/36. Daca vrei probabilitatea sa iasa prima oara 66 si a doua oara iar 66, se potae calcula si probabilitatea acestor doua conincidente (1/36 ori 1/36). Daca te referi la probabilitate de a ploua maine, iarasi se poate calcula, dar nu mai e suficienta matematica, deja iti trebuie date despre natura prin intermediul fizicii.

Probabilitea sa se intample N fenomene independente unele de altele cu probabilitatea P1, P2, ..., PN este produsul lor. Si cum toate probabilitatile sunt intre 0 si 1, atunci da, cu cat inmultesti mai multe cu atat numarul scade mai mult. Si tinde la zero.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

infinit

prin urmare daca ajung la 0, pot demonstra ca nu exista coincidente.

cu conditia ca subiectul si paternul sa fie acelasi pt toate coincidentele.

corect? in teorie adica.

Electron

Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 10:16:41 PM
O sa trec la subiect direct si celor interesati le pot dezbate in particular studiul in cele 7 religii majore din umanitate, atat logic/filozofic cat si mistic/simbolist/initiatic. La modul pertinent.
Ok, poti incepe cu insirarea celor "7 religii majore" si criteriile dupa care ai decis ca acestea sunt "majore" si toate celelalte sunt "minore" ? La modul pertinent, desigur.

e-
Don't believe everything you think.

infinit

nu cred ca este relevant si mai ales cred ca este subiectiv.

important este subiectul acestui post, respectiv ecuatia in sine.

ca m-ai intrebat, iti dau parerea me:

cele 3 ideologii ariane, care pun accent pe iluminarea individului:

1. hindu
2. zoroastrism
3. budism

cele 3 semitice, pun accent pe iluminarea maselor:

iudaism
crestinism
islam

a 7a este cea mistica/initiatica prezenta in fiecare dintre cele 6.

Criteriile pentru care sunt alese au la baza originalitatea ideilor, cronologia si mai ales fondatorul/profetul.

Adi

Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 01:05:12 AM
prin urmare daca ajung la 0, pot demonstra ca nu exista coincidente.

cu conditia ca subiectul si paternul sa fie acelasi pt toate coincidentele.

corect? in teorie adica.

Fals. Tocmai ti-am demonstrat mai sus ca probabilitatea de a se intampla N coincidente scade odata cu numarul lor. Cu cat N creste, cu atat probabiliatea scade. De aceea cu cat N creste, cu atat se intampla mai rar. Faptul ca se intampla N coincidente cu N foarte mare nu inseamna neaparat ca nu sunt coincidente. Insa trebuie sa ai grija daca cumva evenimentele au legatura intre ele. De exemplu, daca te urci beat la volan si ai un accident de masina nu e chiar coincidenta. La fel in exemplul tau: daca 6 a fost ales numarul Diavolului, nu e coincidenta ca 9 a fost ales numarul omului si al lui Dumnezeu (asa ai zis, cred) pentru ca 6 si 9 sunt in oglinda. Asadar nu e de mirare ca acestea au loc in acelasi timp. Nu sunt coincidente (adica fenomene independente), ci sunt fenomene corelate.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

Citat din: Electron din Aprilie 13, 2010, 11:53:46 AM
Citat din: infinit din Aprilie 12, 2010, 10:16:41 PM
O sa trec la subiect direct si celor interesati le pot dezbate in particular studiul in cele 7 religii majore din umanitate, atat logic/filozofic cat si mistic/simbolist/initiatic. La modul pertinent.
Ok, poti incepe cu insirarea celor "7 religii majore" si criteriile dupa care ai decis ca acestea sunt "majore" si toate celelalte sunt "minore" ? La modul pertinent, desigur.

e-

Citat din: infinit din Aprilie 13, 2010, 04:32:53 PM
nu cred ca este relevant si mai ales cred ca este subiectiv.
Daca nu crezi ca este relevant, de ce ai adus vorba de ele? Cat despre faptul ca este subiectiva aceasta clasificare, nu e nici o problema, important este sa stim de la inceput faptul ca nu discuti la nivel obiectiv. As mai atrage atentia totusi ca pe acest forum stiintific povestile subiective au o erlevanta minima, deci esti rugat pe viitor sa te concentrezi pe ceea ce e obiectiv.

Citatimportant este subiectul acestui post, respectiv ecuatia in sine.
Ca sa poti vorbi de o "ecuatie", trebuie sa definesti clar conceptele pe care le folosesti si modul de modelizare matematica al acestora. Te invit sa incepi cu asta, altfel degeaba astepti raspunsuri.

Citatca m-ai intrebat, iti dau parerea me:

cele 3 ideologii ariane, care pun accent pe iluminarea individului:

1. hindu
2. zoroastrism
3. budism

cele 3 semitice, pun accent pe iluminarea maselor:

iudaism
crestinism
islam

a 7a este cea mistica/initiatica prezenta in fiecare dintre cele 6.
Tu chiar vorbesti serios? Consideri ca aceasta "a 7-a" este o "religie majora"? Parerea mea este ca ai scos-o din buzunar, pentru a ajunge la un total de 7, ca urmare a unor prejudecati legate de acest numar. De ce nu ai inventat si o a 8-a, care sa fie tot ce e comun primelor 3, si o a 9-a care sa fie tot ce e comun urmatoarelor 3? Nu de alta, dar mie imi place numarul 9.
Apoi, daca ai numarat "mistica/initiatica", de ce nu ai numarat si "vrajitoria/magia neagra" (asta ar fi a 10-a ?). 

CitatCriteriile pentru care sunt alese au la baza originalitatea ideilor, cronologia si mai ales fondatorul/profetul.
Da? Atunci cum se inscrie cea de-a 7-a in aceste criterii? Care e cronologia ei si mai ales fondatorul/profetul? In paralel te rog sa prezinti si primele 6 prin prisma criteriilor amintite de tine.

Ai promis ca vei discuta la modul pertinent (eu prin asta inteleg "obiectiv", deci relevant) despre aceste "7 religii majore", iar eu sunt interesat sa vad ce ai de spus despre ele. Daca vei refuza sa o faci in continuare, cu pretexte de genul "nu e relevant pentru ecuatia cutare", e alegerea ta, dar te rog sa o spui clar si raspicat, ca sa nu mai astept raspunsuri de la tine pe aceasta tema. Totusi, tu singur ai inclus acest punct in postul tau initial si ai invitat pe cei interesati sa ceara mai multe detalii. O eschivare a acestei discutii ar umbri la modul cel mai nefericit credibilitatea si integritatea ta intelectuala pe acest forum.

e-
Don't believe everything you think.

infinit

offfff Electron, cat nu imi plac polemicile. simplu pentru crezul fiecaruia care este si cel adevarat. dar nu ar fi frumos sa nu dau curs.

cea de-a 7a nu este inventata de mine. Eu cred ca tu vorbesti in necunostinta de cauza afirmand inventarea. Nu iti pot detalia in ansamblu, dar iti dau exemple care sper ca vor fi indeajuns - vizavi de a 7a:

cabala/numerologie in iudaism, fondata de catre Solomon si aplicata in constructia templului. Cei doi stalpi, respectiv Boachim si Joaz reprezinta intelegerea - principiul feminin si intelepciunea - principiul masculin. Daca esti interesat studiaza pentru detalii. Mai departe, David, a dezvoltat "misteriile" iudaice, avem si steaua lui david care este formata din 2 triunghiuri suprapuse iar filozofia pe scurt este: precum in ceruri (un triunghi/treime) asa si pe pamant (in oglinda). omul creata dupa chipul si asemanarea. filozofia asta sustine ideea de om/pamant creat in oglinda. astfel 6 este numarul omului, in oglinda cu 9 numarul divin. fiecare de la 1 la 9 are o semnificatie. De ex 3-treimea un punct sta cel mai bine sprijinit de alte 3 puncte, respectiv 1+1+= 1 filozofic, adica 1+1 = 3 (un punct sprijinit de 3 puncte). De aici se merge si in divinatie care are la baza inspiratii/intuitii suprapuse pe o forma gemoetrica/aritmetica (miscarea constelatiilor, etC). Toate astea se dezvolta in mai multe metode de "divinatie" pentru a acorda cat mai mult spatiu de intelegere, iar un exemplu ar fi:

- cautarea unui subiect prin tarot
- cautarea prin numerologie
- prin zodiac
- prin caile care unesc planetele din arborele sefirotic (principiul masculin si feminin)
etc
fiecare viziune data de o metoda in parte este comparata cu celelalte in ideea unei singure afirmatii. Cam asta e principiul

Numerologia porneste de la caldeeni (dupa sumerieni, in aceeasi zona, in stransa legatura cu babilonienii) si este dezvoltata de Pitagora.

Ca si a 7a..initiatica... inclusiv in crestinism, iudaism, ortodoxism, islam sau hindu/budism exista metode "initiatice" de ex: meditatia, mantrele, tehnica respiratiei, postul si rugaciunea, etc etc. Sunt multe descinderi din gnosticism/crestinism in martinism sau hermetism (avand la balta cultul lui hermes care descinde direct din vechiul egipt), alchimia islamista timpurie. Etc

Este o ideologie sau stiinta practicanta dezvoltata din sanul dogmelor teoretice. In acest sens o consider a 7a, iar punctul meu de vedere este ca toate sunt una... astfel mergand pe principiul iudaic - cat mai multe puncte de vedere pentru o singura intelegere, aplic in sensul: toate tehnicile "initiatice" pe un singur punct de vedere: cabala, numerologie, astrologie, meditatie, rugaciune, post, etc... Acum fiecare are corespondent stiintific.

Uite sa luam de exemplul postul, chiar si pentru un ateu. Chimic vorbind, corpul uman este 90% perceptie. Tot chimic vorbind perceptia noastra este alterata (in mod pozitiv sau negativ) in functie de modul nostru de viata.  Postul ca si infometare pe de o parte slabeste corpul uman, "destupa" perceptia... este cunoscut efectul carnii sau a altor alimente de ex, aici intram deja in medicina traditionala. in fine.

Dupa un post de 40 zile, corpul ca si "perceptie" este alterat semnificativ. Astfel simti si privest lucruri diferit in jurul tau. Ce incerc sa zic ca se poate da si o explicatie stiintifica chiar daca nu una complet satisfacatoare.

Cea de 7a exista de cand umanitatea si este practica teoriei. Celelalte 6 sunt teorii, sunt cai. In acest sens toate celelalte gen "vrajitorie, magie, etc" tot dintr-a 7a fac parte. Solomon este recunoscut drept cel mai mare exorcist si unul dintre cei mai mari vrajitori de exemplu.

cat despre celelalte religii. eu am o teorie despre care nu doresc sa comentez prea mult, dar o descriu putin mai jos.

exista un dzeu infinit, incomprehensibil, de neinteles si definit. a creat universul etc. a creat si prima entitate, fiul care si-a pornit evolutia de la - la + infinit. Este numit lucifer, samael (cel orb), yaldabaoch (gnosticism-filozofie greaca sau Sophia sau Prenoia), Osiris/Isis, Krishna/Vishnu, ying-yang, etc. Principiul dualitatii.

Daca citesti geneza cap 1:Dzeu a creat universul si primul om care era om-animal. Cap 1 se incheie: si asa dzeu a creat universul si toate cele.
Daca citesti gen cap 2: Domnul Dumnezeu creeaza pamantul si cerurile, pe cel de-al doilea adam care este om-duh, om-creator.

Prima referire la Lucifer este in Isaiah dupa geneza: oh lucifer, the morning star, how you fall...
Ultima referire la Iisus este in Apocalipsa 22 (ultima pagina din biblie): i am the offspring of David, the morning star.

Si Iisus concluzioneaza, i am alfa si omega, inceputul si sfarsitul.

in Evanghelii se specifica clar acest aspect. Filip de exemplu are o descriere de senzatie in care spune ca Jesus inseamna "mantuire" in ebraica si ca Nazarene inseamna "truth" si ca Christ inseamna "unsul, recunoscutul". Concluzioneaza "they who have been measured, the Jesus and the Nazarene is the Christ".

In fine. Teoria mea este solidificata si argumentata irefutabil religios, mistic, arheologic/cronologic: lucifer si jesus sunt aceeasi fata a unei monede, este fiul nerecunoscut in cautarea recunoasterii prin propria creatie (noi) sub obarsia dzeului divin. Cand reuseste sa isi "duca crucea" devine Hristos. Unsul, Recunoscutul. Fiul Omului, pentru ca omul i-a dat recunoastere prin evolutie, fratele nostru pentru ca se presupune ca trebuie sa ii urmam exemplu.

Astfel, abordarea mea nu este nici filozofica, nici ideologica, nici mistica si nici dogmatica. Abordarea mea vreau sa fii stiintifica si primul lucru pe care doresc sa il demonstrez este ca nu exista coincidente, matematic. Astfel ma pot raporta la coincidentele din cele 7 religii importante.

Urmand un sablon logic pitagorean, am inceput propriul meu calcul de la cateva afirmatii. Se pare ca Hristos/Iisus/Lucifer sau alte denumiri in orice limba da cam aceeasi suma numerica. In ebraica si greaca veche este 888 de ex.

Eu am ales lb engleza si alfabetul latin, pentru ca este cel mai raspandit si se doreste a fi o limba a popoarelor.
Am ales numarul 6 pentru ca traditional este numarul omului
Am asociat fiecarei litere cumulativ 6, astfel: a6, b12, c18, etc etc.

Avem asa:

lucifer 444
jesus 444
god son = 444
Gospel=444
Joshua=444
Yshua=444

444+444 = 888 - care este simbolul infinitului perfect (pleonasm filozofic:P). Oricum ai intoarce 888 are acelasi simbol.

mai departe am incercat sa caut reprezentari (asocieri) cu diferite ideologii:

is the architect 888 (cabala/masonerie/societati similare)
the same demiurg 888 (gnosticism-ortodoxism, fiul creator subordonat tatalui)
composition 888 (chimie, matematica???)
misterious 888 (mistic, initiatic?)
faith in infinit = 888
the solar snake = 888 (cultul sumeriano-babilo-caldean cat si maya-hindu. cu sarpele soral, asemanari cu ADN, etc)
The Infinit One = 888 (in trecut INFINIT avea un sens mai vasst, mai profund decat INFINITE)
The Trinity = 888
A Holy Truth = 888
Finished Cross = 888
Morning Star = 888
Finished Messiah = 888

the coded coincidence = 888 - chiar este ironica. ar fi culmea coincidentelor.

Prin urmare avem 2 simboluri antagonice... minus si plus, lucifer si jesus, etc. Impreuna dau o afirmatie biblica/simbolica/religioasa.

Care sunt sansele?

Exista si in ebraica veche, latina, franceza, greaca veche etc.Nu exact aceleasi cuvinte/expresii, dar sensul, ideea in sine.


the coded coincidence = 888 - acum asta e prea funny.