Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Discutii despre Big Bang si ce a fost inainte de Big Bang

<< < (3/11) > >>

b12mihai:
Adi, ar trebui tu sau alt moderator al forumului sa mutati discutia care a inceput pe tema asta a big-bangului intr-un topic pe la cosmogonie cu titlul "Ce a fost mai exact inainte de Big-Bang" sau ceva de genul, ca deja pare-se ca discutia nu isi mai are loc.

Adi:
Mersi de sugestie, Gothik. E foarte buna si am pus-o in aplicare!

mercur:
O altă perspectivă asupra universului am găsit într-un articol recent de pe Physorg.

Adi:
Acolo este vorba de o ipoteza teoretica doar. Ce am descris noi aici era stiinta oficiala, cea confirmata. Pe viitor cand gasesti articole fa-le o mica sinteza, macar de doua randuri, sa ne spui cu cuvintele tale ce perspectiva asupra Universului ai gasit acolo.

AlexandruLazar:

--- Citat din: florin_try din Aprilie 11, 2010, 08:18:12 p.m. ---
--- Citat ---Oricat de mare e universul asta daca a plecat dintr-un punct inseamna ca e finit doar ca nu il putem noi cuprinde ( timpul de cand s-a format x viteza de deplasare= distanta)  vrei sa imi spui ca dincolo de cea mai departata particula  fata de centrul universului nu este nici macar vid?

--- Terminare citat ---

Pai partea cu bold nu e chiar exacta, in sensul ca daca inmultesti timpul de cind s-a format universul (13.5 miliarde ani), cu "viteza de deplasare" (care este viteza lumini) ar rezulta ca raza universului e de 13.5 miliarde ani-lumina.
Dar asta nu e asa, caci universul insusi se extinde, iar raza universului de azi nu e de 13.5 ci de vre-o 50 miliarde ani lumina.
--- Terminare citat ---

De asta se ocupă ipoteza inflației :). Inflation theory pe limba lui Shakespeare -- dacă încă nu te doare capul, pregătește-te :D.


--- Citat ---Chestia cu vidul nu o inteleg nici eu. Clar vidul e "ceva" si nu "nimic".
Ceea ce ma lasa total in ceata e de ce observatorul Rindler vede particulele virtuale ale vacuumului, ca REALE?????
--- Terminare citat ---

Poate aici te poate lămuri Adi mai bine pentru că eu am avut de-a face numai tangențial cu fizica particulelor. Dacă am înțeles eu corect conceptul, particulele virtuale există un timp limitat, iar energia lor cinetică este mai sucită, în sensul că nu urmărește perfect relația cu viteza. Deci într-un sens, presupun că ele pot fi văzute drept reale, dar cam aici se încheie înțelegerea mea vis-a-vis de ele.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă