Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Oare de ce?  (Citit de 7603 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

chimistul

 • Vizitator
Oare de ce?
« : Noiembrie 02, 2010, 08:16:53 p.m. »
Pentru obtinerea temperaturiii de 1000 C intr-un cuptor de reformare catalitica se foloseste la ardere gaz natural. Gazele arse cu temperatura de 900C parasesc cuptorul si trec prin doua zone de convectie unde cedeaza caldura diferitelor fluxuri de materii care necesita incalzirea. La iesirea din zonele de convectie temperatura nu trebuie sa scada sub 265C. Discutam de o cantitate de 15500 Nmcgaz care arde cu un exces de 4% O2 in gazele arse deci sute de mii de mc de gaze arse zilnic. Energia pierduta cu gazele la 265C (minim) este foarte mare deci am putea presupune ca s-ar putea recupera mai multa energie. Totusi desi s-ar putea nu se doreste.
Care credeti ca este motivatia?

Curaj!

florin_try

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #1 : Noiembrie 03, 2010, 02:54:24 p.m. »

Temperatura mai mare ajuta gazele alea cind ies din furnal sa se duca cit mai sus in atmosfera? Asta sa fie motivul?

chimistul

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #2 : Noiembrie 03, 2010, 06:20:39 p.m. »
Q=mCp/\T fa un calcul simplu cata caldura se pierde pt 120000 mc gaze arse/ora si vezi costurile. orice om destept ar face cosul mult mai inalt decat sa arunce mii de euro pe cosul de gaze arse zilnic. Buna incercare! Si sunteti olimpici zici?LOL  ;D

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Oare de ce?
« Răspuns #3 : Noiembrie 03, 2010, 07:05:56 p.m. »
Si sunteti olimpici zici?LOL  ;D

Nu stiu daca florin_ este licean olimpic. Poate ar fi bine sa nu faci presupuneri.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

florin_try

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #4 : Noiembrie 03, 2010, 07:35:09 p.m. »

Liceul l-am terminat de mai bine de o decada...
Oi fi participat si eu prin liceu pe la vre-un concurs de asta scolar (ca multi alti elevi), dar asta chiar nu mai conteaza acum.
Mi-a placut un pic chimia prin liceu insa de vreo 5 ani imi cistig salariul din programare - cam asta e.

orice om destept ar face cosul mult mai inalt decat sa arunce mii de euro pe cosul de gaze arse zilnic. Buna incercare! Si sunteti olimpici zici?LOL  ;D

Sunt insa dezamagit de tonul raspunsului tau, chimistule.Vreau sa spun ca in loc de "orice om destept ar face ..." sau "Si sunteti olimpici zici?LOL ", te puteai limita la a preciza cu argumente de ce nu am dreptate, si/sau un hint aditional.

Caci daca tot pui intrebari interesante, de ce nu lasi discutia sa curga, sa se simta liber omul sa dea orice raspuns crede, chiar daca nu e cel corect. La urma urmei invatarea e "trial and error". Iar eu cred ca raspunsurile imprecise pot fi cel putin la fel de utile ca cel corect, daca se va arata unde e greseala si daca greselile sunt corectate.

chimistul

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #5 : Noiembrie 03, 2010, 08:53:29 p.m. »
Salut!

As putea da si eu un citat din Einstein ala referitor la infinitatea universului. daca iti spun ca raspunsul tau e de-a dreptul idiot zici ca e atac la persoana, ca fac misto, ca ma dau mare, ca nu am abilitati de comunicare etc ,etc
Uite o sa strig in gura mare: ACEASTA SECTIUNE SE REFERA LA CHIMIE. DECI SI RASPUNSUL PROBLEMEI FORMULATE DE MINE ESTE UNUL DE NATURA CHIMICA.

Turnurile sunt construite dupa un proiect respecta normele de protectia mediului privind evacuarea gazelor, noxele sunt sub limita maxima admisa deci nu e vorba de asa ceva. Remember aici e chimie!  :o

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Oare de ce?
« Răspuns #6 : Noiembrie 03, 2010, 09:04:21 p.m. »
Subscriu la sugestia lui Florin.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

florin_try

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #7 : Noiembrie 03, 2010, 10:40:17 p.m. »
As putea da si eu un citat din Einstein ala referitor la infinitatea universului. daca iti spun ca raspunsul tau e de-a dreptul idiot zici ca e atac la persoana, ca fac misto, ca ma dau mare, ca nu am abilitati de comunicare etc ,etc

 Unde am stiut despre ce e vorba, am raspuns la sigur si in detaliu. Unde nu, am propus si eu o ipoteza la modul "oare asa sa fie?"? (ca-n cazul acestui thread). Daca insa propunerea respectiva e departe de adevar, util ar fi fost sa vii tu insuti cu detalii de ce nu poate fi asa, in asa fel incit cititorul cauzal al acestui forum mai gaseste ceva util pe aici. Remarca ta cu "raspunsul tau e de-a dreptul idiot" imi pare inutila si nepotrivita si din motivul caci eu nu am dat nici un raspuns de fapt, ci doar am intrebat la modul "Asta sa fie motivul?". 
 
« Ultima Modificare: Noiembrie 03, 2010, 10:44:27 p.m. de florin_ »

chimistul

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #8 : Noiembrie 03, 2010, 11:35:19 p.m. »
variatie pe aceeasi tema. stiu sa-mi adaptez discursul si al nivel academic si la nivel de cartier. stiu sa vorbesc si cu un muncitor si cu un profesor universitar. stiu sa negociez dur sau sa obtin usor ceva. rog administratorul sa stearga ultimele 4 probleme propuse de mine. oricum nu sunt interesante si oricum nu se va raspunde la ele decat daca vor fi date indicii. cum am mai spus ramaneti la probleme de genul Fe+S---FeS in care olimpicii de 50 bani sa explice "prostimii" cum se rezolva probleme banale si de unde TREBUIE sa studieze pentru a  ajunge genii ca ei si considerati-va elite ale tarii.  Ca ma situez pe acelasi nivel cu un pusti de 17 ani care are aere de mare geniu dupa ce a pus degetul pe limba si a rasfoit cateva pagini si a ajuns iluminat peste noapte si copiaza raspunsuri idioate de pe wiky asta nu accept. pentru ca oricat ar incerca sa caute asemenea probleme/procese nu se gasesc in cartile de chimie nici ale lui nenitescu nici ale lui clyderman. asemenea probleme le rezolvi dand cu capul de probleme din practica. e de asemena ridicol de ce administratorul da dreptate cuiva care nu e in stare sa dea o solutie urmatoarei probleme:

Citat
Sintetizaţi α-terpinul pornind de la izopren şi alţi reactivi organici


Domnita dupa ce vei consuma cat mai multa apa plata cu lamaie e posibil sa si sintetizezi aceasta substanta. Cum indraznesti sa ai pretentia ca te numesti olimpica de nivel national cand nu esti in stare sa obtii o banalitate nu inteleg deloc. E din cauza mentalitatii invechite poate. Sau frustrarea.

Si inca o data imi exprim dezacordul pt modul TICALOS in care a fost pusa la zid tery-cane. De aceea ma retrag si eu. Am avut ocazia sa discut cu dansa si cred ca forumul a pierdut un om de valoare. Imi place s acred ca nu prea ma insel asupra oamenilor. Bafta!Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Oare de ce?
« Răspuns #9 : Noiembrie 03, 2010, 11:50:08 p.m. »
Chimistule, ai inteles gresit. Tinerii nu s-au laudat a fi olimpici, nu au pretins ca sunt genii. Ei nu au spus ca stiu mai mult ca tine. Nu au spus ca intr-o carte aflii toate lucrurile ce nu sunt necesare in industrie. Pur si simplu te-ai atacat singur si complet pe langa. Iar tery-cane a facut jumatate plagiat si suta la suta furt intelectual, dupa cum am argumentat detaliat. Pur si simplu au ajutat pe cineva care a intrebat pe forum dupa ce carti sa studieze. Tu insa nu ai dreptul sa spui un tanar ca cum are dreptul sa se numeasca olimpic cand nu stie sa rezolve o anume problema. In primul rand, este olimpic pentru ca luat rezultate la olimpiada. De aia. In al doilea rand, ei nu s-au laudat cu olimpiadele. Daca te retragi, e dreptul tau. Dar nimeni nu te-a atacat si nu s-a luat de tine. Si nici problemele nu le sterg, le las acolo, poate cineva va raspunde la ele. Dar tu invata sa vorbesti pe un ton nu asa de superior, cum i-ai vorbit lui Florin, care nici macar nu era unul din olimpici.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

HarapAlb

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #10 : Noiembrie 03, 2010, 11:53:48 p.m. »
Si inca o data imi exprim dezacordul pt modul TICALOS in care a fost pusa la zid tery-cane. De aceea ma retrag si eu. Am avut ocazia sa discut cu dansa si cred ca forumul a pierdut un om de valoare. Imi place s acred ca nu prea ma insel asupra oamenilor. Bafta!
Doua pustoaice au zis ca prefera sa invete dupa alte carti decat cele folosite de voi, si ce daca? V-ati inflamat degeaba.

chimistul

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #11 : Noiembrie 18, 2010, 12:17:47 p.m. »
Tacere.....

chimistul

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #12 : Noiembrie 20, 2010, 12:20:48 p.m. »
inca o zi de tacere. olimpicii sunt la un concurs nesemnificativ. adica CD NENITESCU. sa vedem rezultatele

gabizu

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #13 : Ianuarie 15, 2011, 09:50:00 p.m. »
Putea sa precizezi si presiunea gazelor de ardere. LA -11 mm CA temperatura gazelor de ardere nu trebuie sa scada sub 220 gr. celsius astfel vaporii din apa ar candensa si ar reactiona cu NO si ar zulta acid azotos, coreziv pentru instalatie si pentru rotorul ventilatorul de gaze arse.

chimistul

 • Vizitator
Re: Oare de ce?
« Răspuns #14 : Ianuarie 23, 2011, 10:47:41 p.m. »
BRAVO! vedeti ce simplu era raspunsul. Coroziune CO2/NOx +H2O-------> coroziune

Cred ca spun salut unui coleg!!! Amoniac, metanol, distilare petrol?  :D

PS. Mai am vreo 3 intrebari pe aici pentru olimpicii tarii. Inca raman valabile! ;D
« Ultima Modificare: Ianuarie 23, 2011, 10:50:23 p.m. de chimistul »