Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Acceleratoare de particule şi detectoare de particule

Pot fii acceleratoarelede particule,arme?

(1/19) > >>

T1000_Android:
Sa spunem ca avem un accelerator de electroni.Nu ar putea el fii folosit ca o arma(moarte prin iradiere).Cat de eficiente ar fii ele oare.
Mai aveti si alte idei?
 ;D

Electron:
Ce legatura au electronii din accelerator cu "iradierea" ? Ce intelegi tu prin "iradiere", si apoi prin "moarte prin iradiere" ?

e-

HarapAlb:

--- Citat din: T1000_Android din Mai 06, 2008, 06:53:16 a.m. ---Sa spunem ca avem un accelerator de electroni.Nu ar putea el fii folosit ca o arma(moarte prin iradiere).Cat de eficiente ar fii ele oare.
Mai aveti si alte idei?

--- Terminare citat ---

Ba da, ar putea fi folosit. La fel ca un accelerator de caramizi. Prinzi pe cineva in tinta si-l bombardezi cu caramizi.

T1000_Android:
Nu sunt chiar asa de priceput in domeniu dar sunt sigur ca bombardarea unei fiinte cu electroni de mare energie nu este benefica.Apropo...cum se numeste o raza formata din electroni?Si cat ii trebuie unui om sa moara de la asa ceva?

HarapAlb:

--- Citat din: T1000_Android din Mai 07, 2008, 05:45:22 p.m. ---Nu sunt chiar asa de priceput in domeniu dar sunt sigur ca bombardarea unei fiinte cu electroni de mare energie nu este benefica.Apropo...cum se numeste o raza formata din electroni?Si cat ii trebuie unui om sa moara de la asa ceva?

--- Terminare citat ---

 In general bombardarea cu particule (neutroni, protoni, electroni...) nu este benefica. Datoriat ciocnirii cu moleculele din care sunt formate organismele vii apar disfunctii mai mult sau mai putin grave. Problema este ca nu te poti vindeca complet dupa expunerea la radiatii.

 O raza formata din electroni se numeste raze/radiatie beta (in cazul in care electronii sunt emisi in urma dezexcitarii nucleelor radioactive) sau fascicul de electroni (in cazuri generale).

  O sursa de radiatie beta, practic ca o pastila de medicament, purtata in buzunar timp indelungat poate provoca cancer. Deci se poate folosi ca arma. Nu se moare imediat (decat in cazul unor doze de radiatie foarte mari), insa efectul pe termen lung este daunator.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă