Matematică şi Logică > Analiza matematica

Probleme analiza ,clasa a XII-a(fara calcul de integrale)

<< < (2/2)

b12mihai:

--- Citat ---PS:in general dupa cum am observat noua moda la concursurile interjudetene din ultimul timp este "imprumutul" probleme de pe forumuri de matematica ,iar problema aceasta am postat-o pe mateforum.ro ,deci nu ar fi imposibil ca aceasta problema sa pice la vreun concurs ,poate si la cel care participa Gothik.
--- Terminare citat ---

Interesant ce imi spui pe aici. Singura 'problema' e ca la concursul la care sunt "angrenat" e cu grila (sa pui raspuns direct, fara demonstratii - asa cum sunt la admitere la ASE/Politehnica si altele), deci nu stiu daca ar putea "imprumuta" problemele acestea. Foarte posibil ultima, cu limita sa o dea, particularizand-o si punandu-ma sa calculez concret ceva.

Oricum, trebuie sa pun mana pe creion si pe foaie si sa ma apuc de treaba  ;D

b12mihai:
Propun o problema ceva mai simpla, dar cu o rezolvare foarte interesanta si la care se foloseste rezultatul de la exercitiul mai jos citat:


--- Citat din: laurentiu din Februarie 16, 2010, 08:21:00 p.m. ---1.Fie continua:
a)Aratati ca exista ;

--- Terminare citat ---

Fie , o functie de doua ori derivabila. Daca f are proprietatea ca atunci sa se arate ca exista un punct astfel incat

laurentiu:

--- Citat din: gothik12 din Februarie 25, 2010, 03:52:00 p.m. ---Propun o problema ceva mai simpla, dar cu o rezolvare foarte interesanta si la care se foloseste rezultatul de la exercitiul mai jos citat:


--- Citat din: laurentiu din Februarie 16, 2010, 08:21:00 p.m. ---1.Fie continua:
a)Aratati ca exista ;

--- Terminare citat ---

Fie , o functie de doua ori derivabila. Daca f are proprietatea ca atunci sa se arate ca exista un punct astfel incat--- Terminare citat ---
Nici n-ai nevoie de rezultatul din problema mea .E teorema de medie o data si exista (teorema de medie e un fel de Lagrange pt integrale,si acum cum avem indeplinite conditiile din lagrange,c este in interior) .Apoi Rolle de 2 ori si avem 2 pct in care se anuleaza derivata ,apoi Rolle inca o data si asta e .

PS:nu stiu cum ai facut-o tu cu rezultatul din problema de la mine ,dar cu acel rezultat problema este destul de grea .E simpla facand-o asa.Poti sa postezi rezolvarea ta?

b12mihai:
@laurentiu - asa-i. Asa am facut si eu demonstratia si am crezut ca se foloseste rezultatul de la acea problema cand ai f(a) = f(c) = f(b)...M-am uitat din nou peste demonstratie si nu e nevoie de rezultat.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă