Eu cred ca daca am renunta la ideea ca viteza luminii este cea mai mare viteza din univers atunci toate parerile legate de timp,spatiu,masa si energie ar disparea si o data cu acestea si aberatiile de tipul paradoxului gemenilor.
Dar ideea asta, oricat de ciudata ar parea, s-a confirmat cu fiecare ocazie pana acum. De ce sa renuntam la ea? Faptul ca tu consideri paradoxul gemenilor ca fiind "aberatii" denota ca intuitia ta e complet pe langa realitate. Nu e o critica, e doar o observatie si e valabila pentru multa lume.
Eu cred ca toate vitezele se compun inclusiv viteza luminii
Bineinteles ca se compun, dar nu cu formula din mecanica newtoniana.
dar din pacate nu avem metode si mai ales instrumente care sa ateste ca viteza luminii este cea mai mare din univers
Cu asta suntem de acord. Crezi cumva ca e posibil sa atesti ca o anumita viteza este cea mai mare din univers la modul "final" ? Totusi, masuratorile de pana acum au aratat de fiecare data ca vitezele detectate sunt limitate superior de viteza luminii in vid. Plus, consecintele care rezulta din ideea ca viteza luminii in vid ar fi limita superioara au fost confirmate cu succes de fiecare data pana acum. Ce alte argumente mai vrei?
si ca ea nu se compune cu viteza de 200.000 km/s.
Viteza luminii se compune cu viteza de 200.000 km/s. Unde ai auzit tu ca nu se compune ?
Asa zisa experienta facuta pe pamant nu este relevanta din cauza distantelor mici la scara pamantului si evident nu exista instrument care sa ateste diferenta fie ea cat de mica dintre masuratori.
Macar ai idee cum se detecteaza diferenta de viteza in "asa zisa experienta" si care e precizia acelei masuratori, sau vorbesti ca sa te afli in treaba?
e-