Am crezut ca te-ai referit la notatie.
Cum ai scris-o tu rezulta ca e o reactie unidirectionala, pentru ca ai sageata intr-o singura directie. Adica ca arderea metanului. Arderea metanului are loc intr-un singur sens, daca vrei sa realizezi reactia [globala] inversa de formare de metan si oxigen din CO2 si apa, apoi iti trebuie cu totul alte metode total diferite decit reactia directa de ardere, nici nu stiu citi pasi si ce catalizatori trebuie pentru pasii inversi.
Referitor la formarea amoniacului pe calea Haber, am vazut pe wikipedia ca si reactia inversa e posibila in conditiile in care are loc sinteza amoniacului si ca o constanta de echilibru poate fi definita si nu e teribil de mare/mica. (sursa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Haber_process )
Probabil poti conduce procesul de formare a amoniacului din azot si hidrogen (conform reactiei globale scrise de tine) cu cine stie ce catalizatori, asa incit reactia invesa sa nu fie posibila in respectivele conditii si deci sa fie corect reprezentata ecuatia doar cu o sageata de la stinga la drapta (asa cum ai scris-o tu). In acest caz, probabil tre sa indici conditiile (catalizatorii,T,p) deasupra pe sageata (asa tin eu minte ca ne putea sa punem pe sageata si conditiile de reactie).
EDIT: Daca e reprezentata doar ca o reactie unidirectionala, (adica reactia inversa nu poate avea loc in acealeasi conditii in care se desfasoara reactia directa) atunci evident ca sistemul nu va atinge niciodata o stare de echilibru chimic pe durata reactiei care are loc intr-un singur sens. Pe tot timpul reactiei procesul decurge ireversibil de la stinga la dreapta.