Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Despre microscoape

Creat de Adi, Octombrie 27, 2008, 07:04:33 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

#15
Citat din: soni din Octombrie 23, 2009, 11:24:55 PM
bine vam gasit(tocmai vam observat cautand ceva pe google, si mi so parut interesant si tentant sa intru ) , wow  :o, ce se discuta paici e mare pe linga ce am facut io pe la facultate( pacat ca siteul asat nu emite si diplome  :D ) ....

multa bafta

Salut si bine ai venit! Vei gasi multe lucruri interesante de stiinta aici pe acest forum. Avem si un site, StiintaAzi.ro, cu multe articole interesante de stiinta. Sa stii ca siteul asta emite si diplome. Este vorba de diplome de voluntar. Cu cat suntem mai multi voluntari, cu atat putem realiza mai multe lucruri pentru stiinta din Romania.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

S_Mirela

Pacat ca nu avem si noi acces la ele.Singura data cand m-am uitat printr-un microscop ,era la ora de Biologie in clasele gimnaziale si am vazut cum arata foita de ceapa.
Ulterior la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor ,am vazut diferite structuri ale otelurilor la  microscopul metalografic si atat.Desi universitatea are si alte microscoape,pe care le-am vazut dar nu le-am folosit.Pur si simplu ne-au fost aratate ,ni s-a spus cum functioneaza (schematic) dar nu l-am folosit in aplicatii practice.

cristi

Eu am luat un microscop pentru copii, dar nu din acelea jucarie, ci cel mai ieftin microscop binocular cu lentile de sticla (a fost ceva mai mult de 100 Euro). A meritat banii, e ca o jucarie pe care o folosesc din cand in cand, si una utila... asa am vazut si eu ce inseamna sa iti mananci unghiile, nu banuiam ce barbarie imi fac propriilor unghii :)
autor Fizica povestită,
www.stiinta.club

Adi

Deocamdata eu mi-am cumparat o luneta ca la galilei (Galileoscop la vreo 30 de dolari), iar pasul urmator este un telescop mai maricel si un microscop. Vreau sa vad ce a vazut Anton van Leeuwenhoek (1632-1723) in Olanda: mii de bacterii intr-o picatura de apa.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

mircea_p

Pentru probe biologice exista un microscop-jucarie care se conecteaza la portul USB.
De exemplu, aici:
http://store.digiblue.com/QX5_Computer_Microscope_for_PC_p/db12011.htm
Dar se vinde si in alte locuri. In jur de $70.

Am luat unul si e destul de bun pentru o jucarie. Are marire pana la 200 si avantajul ca se vad imaginile pe ecran si se pot salva. Se pot face si filme, cu insecte care se misca, de exemplu.
Dezavantajul: camerea CCD are rezolutie cam mica. Si masa probei e din plastic si deci nu prea precisa.
Nu stiu daca se pot vedea amoebele sau paramecii din apa de balta. Inca nu am incercat.

Adi

Super informatia. E fain ca apoi faci poze si filme, caci capteaza cu o camera CCD. Vad ca zice ca poate mari si de 200 de ori. Atat inteleg ca marea lentila lui Anton van Leeuwenhoek (el de fapt avea o luneta, nu un microscop).
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

mircea_p

Are trei maririr, 10x, 60x si 200x.
Pentru 200x proba trebuie sa fie foarte plana ca sa poti focaliza.
Pentru lichid intre lamele de microscop nu cred ca e o problema.

cristi

Eu am incercat apa de ploaie intr-o balta... e fascinant de gasit ce inoata acolo.
la al meu am maxim 40x. am luat si eu unul odata cu USB si camera, insa l-am dus la magazin a doua zi, ca nu avea imagini bune :) Tu se pare ca ai avut mai mult noroc...
Mai nou, la Atlantykron am fost incantat de ce telescoape se pot cumpara cu cateva (500) de euro... Super faine, se vad pana si satelitii lui Jupiter foarte clar. Mi mi-am luat ca pe aici ploua tot timpul, si e in oras, si e innorat.., si e lumina, etc....
autor Fizica povestită,
www.stiinta.club

Big foot

Salutare,
Am descoperit acest forum si aceasta discutie ieri.
La punctul unde a ajuns discutia pot da o sugestie.
Inainte de toate, trebuie sa spun ca aceasta sugestie ar fi o reclama pentru o afacere (din Romania) in care am pus si eu umărul si sufletul (implementare date, suport, ...).
Sugestia este legata de o gama foarte variata de microscoape ultraportabile, USB (sau TV) ...
Daca am permisiunea voastra si/sau a administratorilor, o sa dau alte detalii şi poate chiar adresa site-ului.

Bafta!
 

Adi

Big Foot, ai permisiunea mea ca si administrator. Saptamana trecuta am tot cautat microscoape digitale bune si ieftine pe baza de USB in tara si nu am gasit foarte multe.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Big foot

Multumesc!

Site-ul este www.unicshop.ro
Este acolo o sectiune: "microscoape Ultra portabile Dino-Lite",
       cu subsectiunea: "cu aplicatii multiple"
       http://www.unicshop.ro/produse/150-microscoape-ultra-portabile-dino-lite/165----cu-aplicatii-multiple/.

Acolo se pot aplica mai multe selectoare, in functie de ce utilizare si caracteristici tehnice va intereseaza.
(conectare USB sau TV, rezolutie, lumina alba, IR, UV sau combinata, cu masurare sau fara, ...)

Eu m-am jucat cu unele, calitatea imaginii este impecabila. Software-ul permite captura de imagine sau film si masurare calibrata(nu la toate modelele). Puteti cere un test pentru a va convinge de calitate.

Atunci cand am gandit implementarea datelor am dorit sa includem toate informatiile ce ar putea fi de interes pentru potentialii cumparatori. Cu toate astea, daca mai aveti nevoie de informatii contactati pe cei ce administreaza site-ul la office@unicshop.ro.

PS: Am bifat sa fiu notificat de site daca sunt reply-uri la postul meu si nu am primit desi ai raspuns.   

Adi

Mersi mult de raspuns. M-am uitat pe site. Arata fain. Personal sunt microscoapele peste bugetul meu si nici nu ofera ceea ce doresc sa vad: bacteriile dintr-o pictura de apa, asa cum a reusit Anton van Leeuwenhoek (1632-1723). Dar pentru a studia doar insecte marite, asta se poate cu microscoapele de acolo, am vazut. Vad ca ele se concentreaza mai ales pe a fi mici, usor de transportat, pentru aplicatii industriale sau unde vrei tu.

Nu stiu de ce nu ai primit si momentan nu am timp sa investighez. Mai revino pe site pana atunci.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Big foot

Multumesc si eu de feedback.

De ce marire ai nevoie? Aproximativ?
Daca ai o solutie calsica si suficient de performanta, adica un microscop clasic si ai doar nevoie sa inregistrezi sau sa captezi poze incerca sa cumperi o camera speciala pt. microscop. Exista solutii care se adapteaza pe un ocular de microscop.

Bafta!